0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: 15.rica ne demek istiyor?  (Okunma Sayısı 298 defa)
Tevhid_Nur
Yeni Üye
*

« : 19 Temmuz 2010, 17:41:47 »

15.rica ne demek istiyor?

A) ON BEŞİNCİ RİCA "Haşiye:Nurun telif zamanı üç sene evvel bitmiş olmasından, bu On Beşinci Rica, ileride bir Nurcu tarafından İhtiyarlar Lem'asının tekmiline, telifine mehaz olmak üzere yazıldı"

(Bu haşiyeye dikkat edildiğinde sanki bu ricada Üstad Risale-i Nurun Tekmili için ileride gelecek olan Zata teknik bazı bilgiler vereceğini sanır mesela şu şu ayetleri tefsir et şu konuyu irdele şunları yaz şunlara dikkat et. Sıralamaları şöyle yap. Gibi peki acaba gerçekten öylemi bakalım neler anlatıyor.) not: tamamı alınmamıştır isteyen hepsini okusun.)

Bir miktar sonra, Risale-i Nur'un gizli düşmanları, fütuhat-ı Nuriyeyi çekemediler, hükümeti aleyhimize sevk ettiler......

Sonra, gizli düşman münafıklar, hükümetin nazar-ı dikkatini benim şahsıma çevirdiler.............

Hem adliyeyi, hem maarif dairesini, hem zabıtayı, hem Dahiliye Vekâletini evhamlandırdılar. Partilerin cereyanları ve komünistlerin perdesinde anarşistlerin tahrikâtıyla o evham genişlendi. Bizi tazyik ve tevkif ve ellerine geçen risaleleri müsadereye başladılar. Nur şakirtlerinin faaliyetine tevakkuf geldi. Benim şahsımı çürütmek fikriyle, bir kısım resmî memurlar, hiç kimsenin inanmayacağı isnatlarda bulundular, pek acip iftiraları işâaya çalıştılar. Fakat kimseyi inandıramadılar.

Sonra, pek âdi bahanelerle, zemherîrin en şiddetli soğuk günlerinde beni tevkif ederek, büyük ve gayet soğuk ve iki gün sobasız bir koğuşta, tecrid-i mutlak içinde hapsettiler. ..........

İkinci hakikat: Emniyeti ihlâl vehmiyle bize ihanet etmek ve teveccüh-ü âmmeyi kırmak kastıyla tahkirkârâne, aldanmış mahdut adamların bed muamelelerine mukabil, hadsiz ehl-i hakikatin ve nesl-i âtinin takdirkârâne alkışlamaları var diye ihtar edildi....................

hükümetin bazı dikkatsiz memurlarını aldatıp, hakikat-i Kur'âniyeye ve hakaik-i imaniyeye tesirli bir surette çalışan Nur talebelerine "tarikatçi" ve "siyasî cemiyetçi" namını vererek aleyhimize sevk etmek istiyorlar...................

(Tetebbu:
1) Risale-i Nurlarda geçen sarih cümleleri te'vil etmek Risale-i Nurlara sadakatsizliktir.Nurları anlamamaktır.
2) İleride bir nur talebesi sure-i Rahmanı tefsir edeceği gibi nurları tekmil görevinide yapacaktır.
3) Bu işi yapacak olan zat aynı Üstad Hz.leri gibi soğuk bir mevsimde münafık düşmanlar tarafından hükümeti ve emniyeti evhamlandırarak hapse girecektir.
4) Örgüt , tarikat, emniyeti ihlal vb. gibi aslı olmayan isnadlar yapılacakdır.
5) Bunun neticesinde O Zatın etrafında olan Nur Talebelerine bir korku ve tevakkuf verilecek ve insanlar O'ndan uzaklaştırılmak istenecektir.
6) Kadın pazarlamadan tutun eroin esrar uyuşturucu ve hatta başka örgütlerle ilişkilidir diye edepsizce isnadlar uydurulacaktır.
7) Fakat sonunda kimseyi inandıramayacaklar ve İnşaAllah O Zat hapis müddetince pekçok sevaplar kazanacak belkide bu sıkıntılı günlerde en güzel çalışmaların meyvesi verilecektir.)

B) 26.Lema olan ihtiyarlar Lem'ası şu ayetle başlıyor:
"1) Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd. 2. Bu, Rabbinin, Zekeriya kuluna olan merhametinin anılmasıdır. 3. Hani o Rabbine gizli bir sesle yalvarmıştı. 4. O şöyle demişti: "Rabbim! Şüphesiz kemiklerim gevşedi. Saçım sakalım ağardı. Sana yaptığım dualarda (cevapsız bırakılarak) hiç mahrum olmadım." 5, 6. "Gerçek şu ki ben, benden sonra gelecek akrabalarım(ın isyankâr olmaların)dan korkuyorum. karım ise kısırdır. Bana kendi tarafından; bana ve Yakub hanedanına varis olacak bir çocuk bağışla ve onu hoşnutluğuna ulaşmış bir kimse kıl!" (MERYEM 1-6)"
Acaba Üstad Hz.leri neden bu ayeti buraya aldı konuyla ne münasebeti vardı.Huh???

http://www.erkanakgul.net/risale-i-nur/122-15rica-ne-demek-istiyor.html

Moderatöre Bildir   Logged
Tevhid_Nur
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2010, 22:41:03 »

“Risâle-i Nûr’da eksik kalan yerler, ileride bir nûrcu tarafından te'lîf edilecektir. Te'lîf edecek zât, Üstâd gibi meşakkatlere ma'rûz kalacağı gibi, ilhâma da mazhar olması gerekir ki, te'lîf edebilsin. Eddâî’de, Üstâd buna işâret etmiştir kanâatimce. Hakìkaten Risâle-i Nûr’da te'lîf edilecek şeyler vardır. Bunlar Üstâd’ın sağlığında te'lîf edilmedi. Hikmetini bilmiyorum. Fakat, bunlar bugün bize ihtâr ediyor ki, hâdiseler karşısında müteessir olmamak lâzım. Risâle-i Nûr’un hizmeti bitmedi. Bunlar bize istikbâle ümîdle baktırıyor”(Hulusi Yahyagil[r.a],Makâlât-ı Hulûsiyye)
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: