0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: acil yardım inşaAllah  (Okunma Sayısı 600 defa)
RAMALLAH
Yeni Üye
*

Em Aşıkın Jıtera Ey KUDÜS Ey AKSA

« : 12 Ağustos 2009, 15:21:55 »

Esselamun Aleykuım We Rehmetullahi We Berekatuhu

Değerli kardeşlerim bu iki soru bana sorulmuştu ama soruyu soran kardeşime yardımcı olamadım onun için sizinle paylaşma ihtiyacı duydum inşaAllah yardımcı olursunuz.

soru-1: Ateşle toprak arasındaki fark nedir?

soru-2: Dünya hayatı ve ahiret hayatı arasındaki fark nedir?
Moderatöre Bildir   Logged

Temelleri çürüyen El Aksa yıkılırsa ne mi olur?

Müslümanların kutsal Kubbet-üs Sahra'sı var ya...

Hem bir çok Müslüman burayı Mescid-i Aksa zannediyor!

Kubbet-üs Sahra'nın resimlerini avartarlarımızda sitelerimizde kullanmiyalım kullananları uyar
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #1 : 12 Ağustos 2009, 16:12:18 »

1: Ateşle toprak arasındaki fark nedir?

Ağaç(tahta), Ateş, Toprak, Metal ve Su beş element olarak kabul edilirler...farklı yaratılmışlardır. atom ve bileşenleri farklıdır.
dolayısı ile fark derken bilimsel olarak izah açılımı budur.

2.  Dünya hayatı ve ahiret hayatı arasındaki fark nedir? sonurunuzun cevabı ise:
Ölümden önce olan her şeye dünya denir. Bunlardan, ölümden sonra faydası olanlar, dünyadan sayılmaz, ahiretten sayılır. Çünkü dünya, ahiret için tarladır. yani  İyilik, kötülük, malda değildir. Malı kullanmadadır.
*Dünya bizim için yaratıldı. bizde de ahiret için yaratıldık! Ahirette ise, Cennet ve Cehennemden başka yer yoktur...
*dünya yurdu; sınav salonu iken, ahiret yurdu; ceza ve muakafat yurdu olarak anıldı.
*dünya ekin alanı iken, ahiret semeresini toplama yurdu oldu.
*dünya hayatı geçici ve zahmetli, ahiret hayatı ise ebedi ve zahmetsiz. nimet yurdu da diyebiliriz...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2009, 18:24:01 »

toprak üretir---ateş yok eder

dünya çalışma sahası---ahiret hakkettiğini alma sahası

böyle düşündüm,umarım cevabı olmuştur.

HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2009, 10:14:10 »

herhalde  sorduğu sorularda cevap olarak bunların kelime anlamı ya da terim anlamını sormuyordur.. yani birinci soruda kimya açıdan cevabı ikinci soruda hepimizin bildiği bu dünyanın geçici diğer dünyanın kalıcı, bir imtihandan geçtiğimiz  değildir diye düşünüyorum.

herhalde ateş ve toprağın birbirinden üstünlüğü -  birinin yok edip birinin üretmesi değil ki bazen ateş bizim için fayda sağlarken toprak işe yaramaz Allah onları bize fayda sağlasın diye yaratmıştır ikiside faydasız gereksiz değildir her ikisinin de kendine göre faydaları vardır lakin kardeşimizin öğrenmek istediği bu olmasa gerek -  nedir diye soruyor. ama bu şu açıdan mesela şeytan neden ateşten insanlar topraktan bunların yaratılışında konumlarında bir üstünlük bir fark mı var ki farklı şeylerden yaratılmışlar.. yani bu iki kavramın maddiyeti değil manevi boyutları nedir?
aynı şekilde 2. soru için de geçerli. ben şahsen kardeşimin bunu sorduğunu düşünüyorum yoksa sizin verdiğiniz cevaplar bilindik şeyler ya da googleden bakılıp bulunabilecek şeyler...

vuslatsevdası seriyye abim inşAllah sizi kırmamışımdır. kardeşimiz soruda ne almak istediğini tam olarak açıklamamış doğal olarak insanın aklına sizin düşündüğünüz sorular geliyor.. ben bu soruları bu açıdan sorulmasını çok duydum ateist arkadaşlarımdan kardeşimiz her ne kadar benim düşündüğüm bu boyutu sormamış olsa bile ben de merak ediyorum bu soruların cevabını..
RAMAllah kardeşim yanlış anlamyın lütfen ben sizin kardeşinizin ateistlerin sorduğu soruları soruyor diye kötü ithamlarda bulunmadım. doğaldır ben de bu tür sorular hakkında çok düşündüğüm oluyor. ama elhamdulillah artık Allah 'a inancımız var.
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2009, 11:39:03 »

aynı şekilde 2. soru için de geçerli. ben şahsen kardeşimin bunu sorduğunu düşünüyorum yoksa sizin verdiğiniz cevaplar bilindik şeyler ya da googleden bakılıp bulunabilecek şeyler...

vuslatsevdası seriyye abim inşAllah sizi kırmamışımdır. kardeşimiz soruda ne almak istediğini tam olarak açıklamamış doğal olarak insanın aklına sizin düşündüğünüz sorular geliyor.. ben bu soruları bu açıdan sorulmasını çok duydum ateist arkadaşlarımdan kardeşimiz her ne kadar benim düşündüğüm bu boyutu sormamış olsa bile ben de merak ediyorum bu soruların cevabını..

habir kardeş bizim cevabımız evet bildik şeyler. kabul görmüş hazır cevaplar.  fakat soruda bir yanıltma var. bu tür soruları çoğaltabiliriz.
soruların benzeri; hava ve su arasındaki fark, dağ ile insan arasındaki fark, sinek ile at arasındaki fark...Alaksız bir karşılaştırma olduğu için, mantık ölçüsünde, soruyu bilimsel açıklamasının açılımını sizlerle paylaştım.
 Aklın yolu birdir. sorulardan kaçmıyoruz. emin olun en bilgisiz kardeş bile kendi aklınca bu tür sorulara bir cevap verebilir. aslolan sorulardaki çelişkili kavramların bilinip, farkedilmesidir. soruda çelişki ve karmakeşlik olursa, verilecek cevaplar da karmakarışık olacak. dolayısı kısa ve en net cevaplar en iyisidir. çünkü art niyetli soru soran şahsiyetlerin amacı bellidir.  Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.

vesselam

HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2009, 11:58:56 »

habir kardeş bizim cevabımız evet bildik şeyler. kabul görmüş hazır cevaplar.  fakat soruda bir yanıltma var. bu tür soruları çoğaltabiliriz.
soruların benzeri; hava ve su arasındaki fark, dağ ile insan arasındaki fark, sinek ile at arasındaki fark...Alaksız bir karşılaştırma olduğu için, mantık ölçüsünde, soruyu bilimsel açıklamasının açılımını sizlerle paylaştım.
 Aklın yolu birdir. sorulardan kaçmıyoruz. emin olun en bilgisiz kardeş bile kendi aklınca bu tür sorulara bir cevap verebilir. aslolan sorulardaki çelişkili kavramların bilinip, farkedilmesidir. soruda çelişki ve karmakeşlik olursa, verilecek cevaplar da karmakarışık olacak. dolayısı kısa ve en net cevaplar en iyisidir. çünkü art niyetli soru soran şahsiyetlerin amacı bellidir.  Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.

vesselam
vuslatsevdası kardeşim beni yanlış anladınız ben sorulardan kaçıyorsunuz demek istemedim öyle bir şey de demem. tabi benimde aklıma ilk sizin verdiğiniz cevaplar gibi benim de aklıma gerçek anlamları ve terim anlamları geldi. lakin bunların cevabını bulmak zor değil başka bir şeyler istiyor diye düşündüm. ve ben sizin sorulardan kaçtığınızı asla söylemem ben sizin samimiyetinize güveniyorum. bunun söylememin sebebi sadece olaya açıklık getirmek bu doğrultuda yorum yapılmasıydı. evet bunların birbirinden alakasız şeyler olduğunun farkındayım. . Allah kıramayacağı taşı yaratabilir mi sorusu gibi... sorular kimi insanlar dediğiniz gibi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek evet bunlara verilecek en güzel cevap elbette gerçek anlamdaki cevaplardır. ama  dediğim gibi ben de bu tür sorularla karşılaştığım oluyor kardeşimin de aynı şekilde karşılaşmış olabilir diye düşündüm.
kötü bir niyetim yoktu kardeşim kırdıysam da hakkınızı helal edin..
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #6 : 13 Ağustos 2009, 12:17:12 »

Habir kardeşim ben kızmadım, darılmadım sadece cevap hakkımı kullandım Smiley

RAMAllah kardeşimizin cevaplar konusunda düşüncelerini de alsaydık, ona göre bir taktik geliştirirdik. Smiley 
şu saate kadar ortalıklarda yok,
bekleyelim bakalım, kardeşimizinde gürüşünü almış olurduk...

HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 13 Ağustos 2009, 12:22:54 »

Habir kardeşim ben kızmadım, darılmadım sadece cevap hakkımı kullandım Smiley

RAMAllah kardeşimizin cevaplar konusunda düşüncelerini de alsaydık, ona göre bir taktik geliştirirdik. Smiley 
şu saate kadar ortalıklarda yok,
bekleyelim bakalım, kardeşimizinde gürüşünü almış olurduk...
Smiley iyi anlaştık o zaman Smiley
RAMALLAH
Yeni Üye
*

Em Aşıkın Jıtera Ey KUDÜS Ey AKSA

« Yanıtla #8 : 22 Ağustos 2009, 10:49:00 »

öncelikle konuya alakanız için xalıké Rehman razıbı inşaAllah. kusuruma bakmayın soruyu sorduktan sonra siteye ziyaretçi olarak geldim cevaplara bi göz attım verdiğiniz cevap doğrultusunda bende o arkadaşa gittim zaten ondan sonrada köye gittim kısmet bu güneymiş yeni geldim yani

habir kardeşin dediği doğru galiba bunun bi ateist arkadaşları varmış öniversitede o hep böyle kafasını bulndıriyormuş .

yorum yapan tüm kardeşlerden Allah razı Resulullah(s.a.v) şefaatçisi olsun inşaAllah

Temelleri çürüyen El Aksa yıkılırsa ne mi olur?

Müslümanların kutsal Kubbet-üs Sahra'sı var ya...

Hem bir çok Müslüman burayı Mescid-i Aksa zannediyor!

Kubbet-üs Sahra'nın resimlerini avartarlarımızda sitelerimizde kullanmiyalım kullananları uyar
Yusufça
Yeni Üye
*

« Yanıtla #9 : 07 Eylül 2009, 12:36:14 »

temeli çürük olan işlerin (soruların) dalı budağı tartışılmaz..

Kendisini savunacak avukatın mahkemede hazır olup olmadığı
sorulduğunda elindeki Kur'an'ı havaya kaldırarak gür sesi ile;

''Allah KENDİNE İMAN EDENLERİN SAVUNUCUSUDUR''

Ayetini okudu.
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: