0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: acziyetliğin yansıması olan,yasak çı zihniyetler!  (Okunma Sayısı 601 defa)
muhammed-i dava
Tecrubeli üye
**

« : 16 Eylül 2008, 00:21:23 »

bir kaç gün önce,sıradan bir işimi halletmek için evden çıktım.ve gitmem gereken yere ulaşmak için yola koyuldum.
şimdiden söyliyeyim;gittiğim yer bir okul değil di,bir ünüversite kampüsü veya bahçesi de değildi..!neyse ,gideceğim yere vardım.
ve tam giriş kapısından içeri giriyordum ki,kapıda duran bir bayan, zillet ve küfür dolu bir yüz ifadesi ile bana seslenerek,
bayan dedi; ne yapıyorsunuz,nereye gidiyorsunuz?? ben de; herkes gibi,burda olmamın bir sebebi var
 ve sebebi olduğu için
içeri girmeye çalışıyorum,dedim.
ama,dedi; siz herkes gibimi siniz? siz farklısınız,yani tesettürlüsünüz!!bu şekil içeri girmeniz yasaktır!bize kesin emir var,
tesettürlü hiç bir bayan içeri alınmayacak diye...ünlem
((bu arada her yerde herkes,keyfi muamelesinin adını "kesin emir" olarak koymuş))
kapıda küfür bekçisi gibi duran bayan dan bu sözleri duyunca,elimde olmayarak önce biraz sinirlendim ve üzüldüm.
kendi kendime "ne oluyor? dedim" yalnış yere mi geldim acaba?
sonra,hanımefendi?? dedim;burası bir okul kapısı değil,bir üniversite kampüsü veya bahçesi falan da değil!tamamen
sosyal bir alan,herkesin istediği kılık kıyafetiyle buraya girip çıkma hakkı var! ve işim gereği buraya girme
mecburiyetindeyim!
nefret dolu gözleriyle durup,beni bir kez daha süzdükten sonra,hayır dedi; bu üstünüzdeki kıyafetle kesinlikle
içeri giramezsiniz!! nefreti ve kini yüzüne yansıyan bayan ın çirkef suratına baktık ça içim daralmaya başladı.
önce,daha fazla dayanamayıp ordan uzaklaşmayı istedim...sonra,hayır dedim;madem birileri örtüm den bu kadar
rahatsız oluyor,ve başörtüsü denildiği zaman<<eyvah yandık>> deyip etekleri tutuşuyor..ünlem ben de,büyük şeref ve onurla
taşıdığım başörtümle,kin dolu gözlerine bir diken gibi daha fazla batmak için,bu gün bu kapıdan içeri girmeyi başarmalıyım..
Allah'ın yardımı ile ve orda görevli bir abinin uğraşlarıyla da içeri girebildim.
içeri geçtikten sonra bir an oturdum ve ister istemez o ortamı seyre başladım. izlediklerimin karşısın da kısa
bir tefekküre daldım...

cehalet kadınlarının arzu,istek, heva ve heveslerine gün geçtik çe,nasıl daha fazla esirleştiklerini bir kez
daha gördüm ve anladım...
Allah'ın verdiği bedenin,yaradan dan bir nimet ve emanet olduğu bilincine varmak istemeyen,bir karpostal gibi
açılıp saçılarak,yabancı ve haram bakışları nasıl daha fazla üstümüze çekebiliriz derdiyle,ellerinden geldiğince,
iffetsizlik ve hayasızlıklarını sergileyen zavallılar!!
iffetlerini ayaklar altına alabilecek kadar heva,heves ve nefislerinin kölesi olmuş zavallılar!!
benim de söylediğim laf şimdi! bazıları,iffet ve haya dan nasiblerini alamadıkları için,bırakın önem ve değerini,
anlamını bile bilmiyorlardır.gerçi böyle ithamlar da bulunmayı istemez dim.bunları yazarken bile içim acıyor.
böyle zavallıların hiç olmamasını temenni ederdim,ama malesef..ünlem
bu rada özellik le altını çizerek belirtmek istiyorum; bu ithamları kesinlikle haketmeyecek bir çok tesettürlü
olmayan kardeşlerimiz var.onları ayrı tututorum,ve ayrı tutulması da gerekili! benim sözüm,islama ve dinimizin gereği
olan başörtümüze düşman ca saldıran ve dil uzatarak haddini aşan,kendini bilmezlere...ünlem

bi ara kapıdaki bayan ın söyledikleri geldi aklıma...siz herkes gibimi siniz?siz farklısınız,çünkü tesettürlüsünüz!!
evet; ben herkes gibi değilim,içeri rahatlık la girip çıkanlardan farklıyım,tesettürlüyüm..ünlem
elhamdülillah: elhamdülillah ki,farklıyım ve tesettürlüyüm..ünlem
elhamdülillah ki,özümü kaybetmedim ve islami değerlerimin farkındayım..ünlem
elhamdülillah ki,müslüman kadının kimliği olan tesettürü seçmişim..ünlem
ve yine elhamdülillah ki,küfrün emir ve yasaklarının hiç bir ehemmiyetinin olmadığı bilincini veren itikadım var!

hani onlar,bu emir ve yasaklarıyla okul kapılarını yüzümüze kapatarak,taviz vermemizi amaçlarken,
(itikadı zayıf,ziyana düşmüş bir azınlık dışında) islami değerlerimizi koruyup,taviz vermeyerek
emir ve yasaklarının hiç bir ehemmiyetinin olmadığını,acziyetlerinin yansımalarını sergileyen zorbalara
açık ça gösterdik!
neden bu kadar çok korktuklarını belli ediyorlar ki? bu kadar korkmayın ya!!acziyetinizi ortaya koyup,
bu kadar çırpınmanıza gerek yok!
hoş;biz de (??) zillet kokan cehalet mekteblerinde okumaya pek te meraklı değiliz zaten..ünlem Smiley
sizin verceğiniz "sözde geleceğimizi istemiyoruz".
bizim bize yetecek,okumamız gerek mektebimiz var elhamdülillah...sizin mektebleriniz den daha şerefli,
daha izzetli ve daha onurlu...hem bizim mektebimiz,fani dünyanın geleceği teminatını değil,ebedi hayatın
teminatını veriyor! zilletten arınmış bir gelecek,onurlu ve izzetli bir hayat veriyor!ayrıca,sizin
imtihanlar karşısında vaadettiğiniz geçici ve değersiz vaadler de bulunmuyor.Allah'ın izni ile imtihanları
başarıyla tamamlarsak,karşılığında ebedi cennet'i vaadediyor...ve bu mekteb te okuduğumuz sürece,bunun karşılığını
ve ödeyeceğimiz bedellerin mükafatını alıcağımız bize bildirildiği için,bize sonsuz huzur ve güven veriyor...

sahi bunu söylemiş ken,aklıma bir şey daha geldi..kapıda duran bayan ın deyimiyle de "farklıyız". e bizden
farklı göründüklerine göre doğal olarak duygu, düşünce ve hayata bakış açıları da farklıdır şimdi.e dünya hayatı bu,
hiç kimse hayatı toz pembe yaşıyamaz!
peki bunlar hayatlarında,bela ve musibetlerle,zorluklarla,yenilgilerle ve dünya hayatının çirkin ve acı veren
yüzüyle karşılaştıkları zaman,nasıl nefes alabiliyorlar,nasıl teselli bulabiliyorlar?  hmmm ben bile onlara baktığım zaman,
boğuluyor gibi oluyorum ve daralıyorum.yani Allah'a tevekkül ve güven duygusundan yoksun insanlar,
bu söylediklerimin karşısında
metaneti nerden buluyorlar? yada bulabiliyorlar mı?? neyse konuyu böldüm.bizim mekteblerimiz bize sonsuz huzur
ve güven veriyor,demiştim!

evet; bu mektebimizin adı "islam mektebi"dir! 1400 yıl önce adı ve ünvanı kuruldu.ve asırlardır,izzet ve şeref ile
yücelmeye devam ediyor.ve dünya var oldukça yücelmeye devam edecek...
bu mektebimizin öğretmeni de "hz.muhammed a.s.v"dır!
hani,sizin dahi varlığınızı borçlu olduğunuz öğretmen...ünlem
hani,tüm insanların yaşama adabını ve nizamını kendisinden öğrendiği öğretmen...ünlem
hani,tüm insanların,insanlığın değerini ve yüceliğini o'nun gelişinden sonra öğrendiği öğretmen...ünlem
hani,gelmiş ve geçmiş bütün küfrün o'nun risaleti karşısında,acizliğe ve yenilgiye uğradığı öğretmen...ünlem
bize,sizin asla gücünüzün yetemeyeceği şeyleri öğretiyor.bazılarının öğrettiği gibi, zillete boyun eğmeyi
ve yaratılana kul olmayı değil,zillete boyun eğmemeyi ve yaradana kul olmayı öğretiyor...en sonunda kazanmayı
ve gerçek kurtuluşu öğretiyor...

şimdi kim daha çok kar da,kim ziyan da.
bunu hangi akl-ı selimin önüne koysan,arada ki farkı anlayabilecektir aslında.ama Allah'ın,emir ve yasakları na muhalefet
eden yasak çı zihniyetin bu farkı, asla ve hiç bir zaman göremiyeceklerinden eminim! çünkü onların kesinlikle,akıldan da
yoksun olduklarını düşünüyorum...ünlem
islam dan rahatsız olan,ve islami değerleri hazmedemeyen,önüne set ler ve engeller koymaya çalışarak,kendilerince
karşı koyabileceklerini düşünenlere şu misali çok yakıştırıyorum;
(sermayesi buz olanın korkusu güneştendir!!) sermayesi buz olanın karşısında duran,korktuğu güneş in safında yer almak
ne büyük ayrıcalık ve ne büyük şeref olur değil mi?
ve bunu her zaman söylüyorum; sermayesi buz olanlar unutmasın ki,dünya durdukça güneş doğmaya devam edecek...ünlem
güneş doğmaya devam ettikçe de,korkuları ile yaşamaya mahkumdur lar...ünlem

evet kapıdan girerken,bayan? ın tavırları ve "içeri giremezsiniz" sözü beni hem biraz sinirlendirmiş,
 hem de biraz üzmüştü.
ama bunları hatırlayıp düşündükten sonra,az önceki halim den eser kalmamıştı.kapıdan girmeye çalışırken,
herkes gibi olmadığım
ve farklı olduğum için engel çıkartarak,bana ayrıcalık gösteren bayanın sözlerinin beni bu kadar mutlu edeceğini
tahmin etmemiştim doğrusu...ünlem

bu arada işim biter bitmez, kapıdan çıkarken,hala kapının önünde duran hanımefendi?? ye,bu gün bana bu duyguları ve
mutluluğu yaşattığı için gitmeden teşekkür etmek istedim!ama kendileri dönüp bakmaya bile
tahammülsüzlüğünü hal diliyle
ifade etmeye çalışınca,acziyetliğini daha fazla zorlamaya bile değmez deyip,vazgeçtim!!

selam ve dua ile....

muhammed-i dava
20-07-2008
Moderatöre Bildir   Logged

Gün gelir Yusuf'un gömleğini elbet koklar,hasretin kör gözüne süreriz be canım ANNEM. Ve birgün güneş bizim için de doğar elbet,kasvetli ve sisli dağların ardından...
Şehid Rehber
Huseyni Sevda
Usta Üye

Biz Aşığız Şehadete Kerbela'da Huseyine

« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2008, 01:30:05 »

büyük bir beğeniyle okudum yazınızı

öncelikle Allahu teala sizden razı olsun

sabrınızla, zeynebi duruşunuzla yasakçı zihniyetin aciz bir bekçisini kinde boğdunuz için...

Ve kısaca şunu söyliyim

yasakçı zihniyetler Çoğalabilir,yasaklar artabilir önümüzdeki engeller Çoğalabilir

bizim için miskale zerre farketmez Çünkü biz sadece sabrımızla onların oyunlarını başlarına geçiriyoruz

Çünkü bizler izzetli duruşumuzla onları kinde boğuyoruz...

Velhasıl şu sözü Çok sevmişimdir " elleri kurusun zalimlerin nefreti Vardır gözlerimizde"

Mahzûn Yüreklerde Hazin Bir Sevdadır Huseyn
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2008, 03:28:59 »

es selamun aleykum Allah sana kefaret vermiş.üzülme,daha önce hz nuh a dedeler inkarı miras bırakıyorlardı.olaya böyle bakarsanız sanırım teselli olursunuz.hani dünya mu mine zindandı,kafire cennet.elhamdulillah rabbim size nimet vermiş.hayırlı olsun,kefaret olsun.es selamun aleykum.

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2008, 11:55:16 »

zülüm murdar yüzünü her durumda, her ortamda acımasızca gün yüzüne çıkarıyor. onlar cürret ediyorlar, onlar utanmadan arlanmadan şeytanın ve dostlarının sözcülüğünü yapabiliyorlar. karunun çocukları her ortamda harunun nesiline galabe çalmak telaşında...onlar dün yaptıkları zülümlerini bügün devam ediyorlar ve yarınlara taşıyacaklar...bu durum onların aslı görevi. ve görevlerini başarı ile yapıyorlar...peki ya bizler, biz müslümanlar olarak ne haldeyiz. eğer ''başörtüsü onur'' ise bundan vazgeçmek yada küçük bedeller karşılığında terketmek ne kadar onurlu bir davranıştır, bu ''terki'' Allah c.c kabul edecekmi?

müslüman bacının onuru ifeti, hayası, onun başörtüsünde gizlidir. yani onun teseturunde gizlidir. emin olunki bu davranışınız melekler katında da takdire şayan bir harekettir. diğer durumda zorluklar karşısında teslimiyet gösteren, direniş ve mucadele ruhunu kaybetmiş, mümin ve mümineler yaşayan ölüler hükmündediler. Allah c.c ayaklarımızı sabit kılsın...
sizide bu duruşunuzdan dolayı tebrik ediyoruz kardeşim. Allaha emanet olun...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
muhammed-i dava
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2008, 22:06:56 »

büyük bir beğeniyle okudum yazınızı

öncelikle Allahu teala sizden razı olsun

sabrınızla, zeynebi duruşunuzla yasakçı zihniyetin aciz bir bekçisini kinde boğdunuz için...

Ve kısaca şunu söyliyim

yasakçı zihniyetler Çoğalabilir,yasaklar artabilir önümüzdeki engeller Çoğalabilir

bizim için miskale zerre farketmez Çünkü biz sadece sabrımızla onların oyunlarını başlarına geçiriyoruz

Çünkü bizler izzetli duruşumuzla onları kinde boğuyoruz...

Velhasıl şu sözü Çok sevmişimdir " elleri kurusun zalimlerin nefreti Vardır gözlerimizde"

Allah c.csizlerden de razı olsun...mü'min ve mü'mineler,zulüm ve yasaklar karşısında sabır ve zeynebi duruşlarla
her halükarda  ve en sonunda kazananlar dan onlar ise kaybedenler den olucak inş..

zülüm murdar yüzünü her durumda, her ortamda acımasızca gün yüzüne çıkarıyor. onlar cürret ediyorlar, onlar utanmadan arlanmadan şeytanın ve dostlarının sözcülüğünü yapabiliyorlar. karunun çocukları her ortamda harunun nesiline galabe çalmak telaşında...onlar dün yaptıkları zülümlerini bügün devam ediyorlar ve yarınlara taşıyacaklar...bu durum onların aslı görevi. ve görevlerini başarı ile yapıyorlar...peki ya bizler, biz müslümanlar olarak ne haldeyiz. eğer ''başörtüsü onur'' ise bundan vazgeçmek yada küçük bedeller karşılığında terketmek ne kadar onurlu bir davranıştır, bu ''terki'' Allah c.c kabul edecekmi?

müslüman bacının onuru ifeti, hayası, onun başörtüsünde gizlidir. yani onun teseturunde gizlidir. emin olunki bu davranışınız melekler katında da takdire şayan bir harekettir. diğer durumda zorluklar karşısında teslimiyet gösteren, direniş ve mucadele ruhunu kaybetmiş, mümin ve mümineler yaşayan ölüler hükmündediler. Allah c.c ayaklarımızı sabit kılsın...
sizide bu duruşunuzdan dolayı tebrik ediyoruz kardeşim. Allaha emanet olun...

elbette ki başörtüsü bizler için bir onurdur. bu onuru küçük bedeller karşılığında terkeden ve mücadele ruhunu kaybeden kardeşlerimizin de özüne dönmelerini ve aslın da kazanmayıp kaybedenlerden olduklarının bilincine varmalarını temenni ediyoruz...

Alıntı sahibi: [/color

link=topic=8263.msg31176#msg31176 date=1221545954]

istanbul kalabalık şehirdir bilirsiniz özellikle ötobüs ve münübüsleri çekilmez, tıkabasa dolduğundan
    ben arabam olmadığı zamanlarda bile mümkün olduğunca imkanlarım dahilinde toplu taşıma yapan araçları  kullanmaktan kaçınıyorum
    bir gün mecburiyetten dolmuşa bindim içi tıkabasa doluydu akşam iş çıkışı olduğundan çok kalabalık olurdu yollar ve arabalar, az ileride
    yolcu almak için, dolmuş tekrar durdu aşağıdan kapıya tutunarak binmeye çalışan, iş yorgunluğu yüzüne yansıyan adam a, bir bayan
    binme kerdeşim görmüyormusun yer yok deyip bağırınca sağ tarafımdaki çarşaflı bayan adam işten çıkmış yorgun argın kendini evine   atmaya çalışıyor binsin diyerek çıkışınca açık küstah bayan iyi binsin iyice sürtünsün sana diyerek çarşaflı bayana bağırınca (durum bana
intikal etmişti bu tür durumlarda kesinlikle tavrım çok sert olurdu) kalabalığı yarıp küstah bayanı şöyle bi süzdükten sonra bana bak insan o kadına değince bile hissedemeyeceklerini sana bakınca hisseder deyince herkesin kanı dondu zira sözler çok ağırdı adam bu arabayı kaçırınca evine en az bir saat gecikecek hepimiz keyfimizden burda değiliz herhalde  ve ben ininceye kadar çıt bile çıkmadı insanlardan

ve sonra yolda yürürken ;  Allah ın emri gereği giyimini düzenlemiş özellikle istanbul gibi bir metropolde insanların
aşağılayıcı bakışları altında örtüleriyle onurlu bir şekilde yaşayan bacıları düşünüp onlara selam olsun dedim kendi kendime...

vesselam

o küstah kadın gibi,her küstahlık yapan aşağlık insanlara böyle yerin de cevablar verilse....

Allah c.c sizlerden razı olsun...değerli yorumlarınız için.

Gün gelir Yusuf'un gömleğini elbet koklar,hasretin kör gözüne süreriz be canım ANNEM. Ve birgün güneş bizim için de doğar elbet,kasvetli ve sisli dağların ardından...
şevder
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 17 Eylül 2008, 08:39:34 »

yasaklar acizyeti göstermez...
var olan ideolojiler ancak zorlamalarla iktidar sahibi olur...
muhammed-i dava
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2008, 21:01:42 »

yasaklar acizyeti göstermez...
var olan ideolojiler ancak zorlamalarla iktidar sahibi olur...
evet,çok haklısınız.ama ben şu açıdan da bakıyorum; bazı insansanlar başka türlü güç
yetiremedikleri ideolojiler karşısında,kendi ideolojilerini zorla kabullendirmek ten başka çare bulamazlar.aciz kaldıklarında zorbalığa baş vururlar...

şevder
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2008, 07:25:51 »

evet,çok haklısınız.ama ben şu açıdan da bakıyorum; bazı insansanlar başka türlü güç
yetiremedikleri ideolojiler karşısında,kendi ideolojilerini zorla kabullendirmek ten başka çare bulamazlar.aciz kaldıklarında zorbalığa baş vururlar...

konuyu başka taraflara çekmekten korkarak yazacağım....
zorla kabulettirmek derken: herhalde davranışlarda yani insanların var olan sisteme uymak (gerek isteyerek-gerek istemeyerek) zorunluluğu hissine kapılması anlamında kullandığınızı var sayıyorum...(yok eğer anladığım anlamın dışında yazmışsanız lüften belirtiniz)
anladığım anlamında yazmışsanız eğer: bütün sistemler, sistemlerini güçlendirmek/devamlılık kazandırmak/hoş göstermek daha benim sayamadığım olguları yapmak-yaptırmak mecburiyetindedirler ki bunlar yapılmadığı vakit iktidar ideoloji diye bir kavramda olmazdı...

hosein
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2008, 11:47:04 »

mucadeleye devam, firavunun sarayında asiye olmak yaraşır bacılarımıza...örtü mümin bacının onurudur; onurunuzu kırdırmayınız. örtü bacının kalesidir; kalenizi düşmana teslim etmeyin. örtü iffet kapısıdır; kapınızı yabancılara açmayın. örtü; özgür kadının bayrağıdır; bayrağınızı indirtmeyin.
şahsınızda tüm zeynebilere selam olsun.

BABAM ADEMİN AK RENKLİ TÖVBE SANCAĞINI NEFSİMİN DORUKLARINA DİKİ VERDİM...
İHVAN
Yeni Üye
*

« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2009, 14:16:57 »

es selamun aleykum Allah sana kefaret vermiş.üzülme,daha önce hz nuh a dedeler inkarı miras bırakıyorlardı.olaya böyle bakarsanız sanırım teselli olursunuz.hani dünya mu mine zindandı,kafire cennet.elhamdulillah rabbim size nimet vermiş.hayırlı olsun,kefaret olsun.es selamun aleykum.

ŞEHADETE NİKAHLANDIM DÜĞÜNÜME GELİN BENİM
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: