0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: ahlakı güzel olup islam şuurlanmamış insaların durumu  (Okunma Sayısı 230 defa)
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« : 23 Temmuz 2009, 07:57:44 »

s.aleykum arkadaşlar bi konu hakkında uzun bi tefekküre daldım ve sizinle paylaşmaya karar verdim. bazı insanlar vardır ahlakları çok güzel evlerine gitsek misafiri ağırlamaları çok güzel toplum içerisinde seviliyorlar sayılıyorlar merttirler arkadaşlarına arkadaştırlar yalan dan dolandan hileden uzak yaşarlar lakin bazı konularda eksiktirler namaz gibi yada namaz kılsalar bile islami camiaya karşı iççlerinde sebebini bi türlü çözemediğim öfke içindedirler acaba ahlaki ve insani olarak bu kadar güzel insanların bu durumda olmalarına sebeb nedir?
Moderatöre Bildir   Logged

(dualar sana filistin)
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2009, 08:39:49 »

dogru zamanda dogru işi yapmak ustadın bu konuda guzel bir tespiti vardır ''her muslumanın sanatı musluman olmadıgı gibi her kafirin sanatıda kafir degildir''kişi ne kadar ahlaklı olursa olsun namaz kılmadımı malesef hiç bir kazancı yoktur ahiret acısından bazıları kendini daha dogru gordukları için muslumanlardan bazıların yapmış oldugu yanlışlarda degerlendirir islamı ve hcı hoca bunu yaparsa lafı meshurdur bilirsiniz bu tur insanların islama girmesi Allaha yonelmesi daha kolaydır yeterki dogru insan dogru zamanda islamı goturebilsin belki cevrenin etkisi belki ailenin etkisi faktorler çoktur bize duşen en guzel şekilde yaşayıp o şekilde insanlara anlatmaktır yani once kendimiz yaşamalı sonra anlatmalıyız hidayet suphesiz Allahtandır

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2009, 16:41:22 »

a.selam
İman ayrı bir kavram ahlak ayrı... Her ikisi her ne kadar birbirine tesiri olsada anlam ve mahiyet olarak farklıdır... Mesela İman konusunda şüphesiz olduğumuz Hz.Ömer ve Hz.Ebubekir'in tabiatlarına bakınca birbirine zır iki karekter görürüz;biri sert biri yumuşak.Ancak ikiside imandan tavizsiz...Yine ebu talibi düşünün çok yardım sever, babacan ve herkesin sevdiği bir kişilik ancak iman etmemiş...İnsan karekteri(tabiatı) aileden geçen bazı  genetik özelliklerden, yetiştiği çevreden, aldığı eğitimden...gibi karakterin oluşmasında temel olan bazı süreçler neticesinde oluşur...Yani bu bir karekter meselesi...Her ahlakı güzel olan iyidir anlamına gelmediği gibi her kötü ahlaklıda imansızdır anlamına gelmez...
Birde meseleye şu açıdan bakmak gerek; kainatta bulunan tüm mahlukatta Allah'ın esması görünür...Bu esmanın en ziyade göründüğü mahluk insandır.Esma-i ilahiyenin ayinesi olan insan bir kısmını isteyerek bir kısmınıda istemeyerek yansıtır.Mesela bir insanın hem cinslerine yada hayvanata hatta nebatata karşı merhamet beslemesi Allah'ın Rahman yada Rahim isminin o insandaki tecellisidir...

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2009, 17:44:21 »

Allah hepinizden razı olsun.  ahlakı güzel olupta iman etmeyen veya gevşeklik edenler peygamberimiz döneminde de olmuştur bana göre bunun sebebi küfrün iyi tohum ekmesinden kaynaklanıyor evet ehli küfür görevini gayet güzel yapıyor insanların önüne yıllardır o kadar engeller konmuş ki islamla tanışmamaları için kimi bölgelerde ırkçılıklığı ön plana çıkarmışlar kimi bölgelerde maddeyi kimi yerde kadını kimi yerde yoksulluğu nereye bakarsanız bakın dünyanın her yerinde islamı iyi anlamak için o kadar engeller var ki..
   bi sahabinin babası vefat eder sahabi peygamberin huzurunda ağlar ve derki ya ResulAllah ben babamın ölemsine üzülmüyorum akıllı ve zeki biri olduğu halde iman etmemesine üzülüyorum böle insanların iman etmemesi hep alışıla gelmiş ezberlerindendir " atalarımızın dinini terketmeyiz" çünkü yıllardır aynı şeyle büyüdüler bu tabuyu yıkmak o kadar kolay deildir müslümanlarda en az küfür ehli kadar çalışacak ki bu tabu yıkılsın.
   şimdi bu asırda bana göre islam ümmetinin üzerinde oynanan en büyük oyun islamı ılımlı radikal die ikiye ayırmalarıdır. bugün davet bazı insanlara gittiğinde ma bak falan keslerde müslüman namazlarında niyazlarında ama sizin gibi mi yok ne ete karışırlar ne süte bakarsın adam 5 vakit namazını camide kılar günde bi cüz okur ama evinde açık saçık tv seyredilmesinde bir beis görmez işte islamı yanlış anlattılar bize bu tabuyu yıkmak o kadar kolay deil sanırım ondandır ahlakı güzel insanların islamda uzak kalmaları..

(dualar sana filistin)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: