0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Allah KURAN'I, MİZAN'I ve DEMİR'İ İNDİRMİŞTİR!  (Okunma Sayısı 200 defa)
hizba xuda
Yeni Üye
*

SERMAYESİ BUZ OLANIN KORKUSU GÜNEŞTENDİR..

« : 01 Mayıs 2008, 22:36:05 »

Allah KURAN'I, MİZAN'I ve DEMİR'İ İNDİRMİŞTİR!

Andolsun, Biz elçilerimizi apaçık belgelerle gönderdik ve insanlar adaleti ayakta tutsunlar diye, onlarla birlikte kitabı ve mizanı indirdik. Ve kendisine çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik; öyle ki Allah, kendisine ve elçilerine gayb ile (görmedikleri halde) kimlerin yardım edeceğini bilsin (ortaya çıkarsın). Şüphesiz Allah, büyük kuvvet sahibidir, üstün olandır.
(57-HADID/25)

Allah bizlere Kur'an'ı ve onunla birlikte yeryüzünde adaleti sağlamamız için de mizanı -yani ölçüyü- indirmiştir. (Katade "Ölçü"den maksadın "Adalet" olduğunu söylemiştir.) Bunu koruması için ise demiri indirmiştir. O demir ki; Kur'an ve mizan'ın koruyucusu, Allah'ın hakimiyetinin ve adaletin sağlayıcısı ve İslam'ın izzetinin sembolüdür. Bunun delili olarak; Ahmed b. Hanbel'in Müsned'inde ve Buhari'de geçen bir hadisde Resulullah (sav) şöyle buyurmaktadır:

"Ben, kıyamet kopmadan önce, sadece Allaha kulluk edilmesi ve herhan*gi bir şeyin ona ortak koşulmaması için kılıç ile gönderildim. Rızkım, mızrağı*mın gölgesinde kılındı. Zillet ve aşağılık ise emrime karşı gelene verilmiştir. Kim bir kavme benzerse o onlardandır."

İleride bu hadise yeniden değineceğiz inşaAllah...

Konuya devam edecek olursak... Bu üç öğe biribirinden ayrılamaz: Kur'an, Mizan ve Demir... Kur'an İslam'ın hakimiyetini simgeler, Mizan bu hakimiyetin adil olduğunu ve bizim de bu adalete uygun davranmamız gerektiğini... Demir ise tüm bunları, yani İslam'ın getidiği adil düzeni korumayı ve eğer başka şekilde yapamıyorsak onunla bu adaleti sağlamayı simgeler... (İbn-i Zeyd, "demirdeki o büyük kuvvet"ten maksatın onun in*sanlara karşı kılıç ve diğer silahlar şeklinde kullanılması olduğunu söylemiştir.)

Peygamber efendimiz, demirin, kâfirlere karşı silah olarak kullanılması için indirildiğini yukarıda naklettiğimiz hadiste zikrediyor:

"Ben, kıyamet kopmadan önce, sadece Allaha kulluk edilmesi ve herhan*gi bir şeyin ona ortak koşulmaması için kılıç ile gönderildim. Rızkım, mızrağı*mın gölgesinde kılındı. Zillet ve aşağılık ise emrime karşı gelene verilmiştir. Kim bir kavme benzerse o onlardandır."

(Taberi Hadid Suresi, 25. ayetin tefsirini yaparken bu hadisi zikreder.)

SubhanAllah!.. Resulullah (sav) ne kadar güzel buyuruyor: "Hiçbirşeyin ona ortak koşulmaması için kılıçla gönderildim." İşte Hadid Suresi'ndeki ayetin en güzel tefsiri... Ancak bu hadisde dikkat etmemiz gereken ve okuduğumuzda bizi ürpertmesi gereken başka konular da var. Mesela "Rızkım mızrağımın gölgesinde kılındı." buyuruyor Peygamber efendimiz... Aynı şu hadisdeki sözlerine benziyor bu sözü: "Cennet kılıçların gölgesi altındadır." (Müslim) Benzer bir hadis de Buhari'de geçer... En büyük rızık cennettir ve Peygamber efendimiz'in de buyurduğu gibi bu rızık demirin/mızrağın/kılıcın ucundadır...

Bir başka konu da "Kim bir kavme benzerse o onlardandır." sözü... Bu sözün bu hadisde (yani peygamber efendimizin şirki kılıçla kaldırmak için gönderildiğini anlattığı hadisde) zikredilmesi İslam'ı Davet ve Kılıç (Davet ve Cihad) dini olmaktan çıkarıp "Barış Dini, Diyalog Dini" gibi Kur'an ve Sünnette olmayana, kendileri gibi barışçıl (ünlem) olmaya [1], kendileri gibi yaşamaya davet eden ve hatta psikolojik bir harple buna zorlayan Hristiyan ve Yahudiler'e benzeyen Müslümanlara apaçık bir tehdittir!

Öyle ya... Nasıl cihad kalkar? Nasıl mücahidler değil de cihadı terkedenler İslam'ı temsil eder. Halbuki Allah (cc) Enfal Suresi 39. ayette "Fitne kalkıp din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlar cihad edin." buyurmuyor mu? Buradaki fitenden kasıt şirktir. (Alimler böyle tefsir etmiştir.) O halde şirk yeryüzünde kalktı mı? Her yerde tevhid, Allah'ın hükümleri mi hakim? O halde cihad neden kalkıyor? Yeni bir ayet mi indi? SubhanAllah!.. O halde dipnotta açıkladığım sebepten dolayı Haçlı seferlerini bırakıp psikolojik bir harple Müslümanları cihaddan alıkoyup güçsüz bırakarak topraklarını işgal edenlere benzemeyin! Onların dinlerini tahrif ettiği gibi sizler de etmeyin. Kur'an'ın buyrukları açıktır. Sizlere ne oluyor?

"Demir"in bir başka özelliği de Allah'ı ve Resulullah (sav)'i görmeden sevenleri ve kuru kuruya sevmeyip, bir de destekleyenleri ortaya çıkarmasıdır. Ayette bu şekilde buyruluyor: "Böylece kimlerin görmedikleri halde Allah'ı ve Peygamberi destekleyeceklerini ortaya çıkarmak istedik."

Günümüzde sık sık duyduğumuz bir söz var: "Biz seni görmeden sevdik ya Resulullah!" Bunu söyleyenler hep büyük bir gururla ve göz yaşları içinde söylüyorlar. Şiirlere, hatta çalgılı şarkılara konu oluyor bu söz... Bu sözü hadis olarak zikrediyorlar. Açıkçası sıhhatini araştırma fırsatı bulamadım ama ben bu hadisleri yine de aktarmak istiyorum:

Resulullah (sav) bir gün sahabelerine: “Ah keşke bana doğru, havuza gelen kardeşlerimi bir görsem de, içlerinde şerbetler olan kaselerle onları karşılasam. Cennet’e girmeden önce, onlara (Kevser) havuzumdan içirsem.” dedi. Bu sözleri üzerine ona denildi ki: “Ey Allah’ın Resulü biz senin kardeşlerin değil miyiz?” O şöyle cevap verdi: “Sizler benim ashabımsınız (arkadaşlarımsınız). Benim kardeşlerim de beni görmedikleri halde bana inananlardır. Mutlaka ben Rabbimden sizinle ve beni görmeden iman edenlerle gözlerimi aydınlatmasını istedim.”

Bir başka benzer hadis de şöyle:

“Mutlaka kardeşlerime kavuşmamı arzuladım.” (Bunun üzerine kendisini dinleyenler) şöyle dediler: “Biz senin kardeşlerin değil miyiz?” O şöyle cevap verdi: “Sizler benim ashabım ve kardeşlerimsiniz. Benden sonra da beni görmedikleri halde bana inanan bir topluluk gelecektir.”

Ramûzu’l-Ehadis'den nakledilip bol bol anlatılan bu hadislerdeki kişinin herkes kendisi olduğunu düşünüyor. Ancak bir Allah'ın kulu çıkıp da şu ayeti okumuyor, anlatmıyor, hakkında şiirler yazmıyor: "Biz Peygamberlerimizi kesin kanıtlarla gönderdik, insanlar arasında adil bir düzen kurulsun diye onlarla birlikte mizanı indirdik. Ayrıca büyük caydırıcılığı ve sertliği yanında insanlara yönelik birçok faydaları olan demiri indirdik. Böylece kimlerin görmedikleri halde Allah'ı ve Peygamberi destekleyeceklerini ortaya çıkarmak istedik. Hiç kuşkusuz Allah güçlü ve üstün iradelidir. "

Evet... Allah'ı ve Peygamber'i destekleyenler ortada, bu yola köstek olanlar ortada... Allah'ı ve Peygmaber'i destekleyenler "Demir"e sarılmış, köstekleyenler "Tahrif"e... Cesareti olanlar kaynağını sorduğumuzda "bilmiyoruz, abimizden/şeyhimizden/hocamızdan duyduk" gibi sözlerle açıklayabilecekleri hadislere değil de Kur'an'a baksınlar... Ne yazıyor bir okusunlar...

Bizler Allah'ın dinine iman etmişler olarak biliyoruz ki kâfirlerin ve ajanlarının tüm tahrif çabalarına rağmen Allah'ın yolunda yürüyen bir topluluk her zaman olacaktır ve Kıyamet'e kadar İslam sancağını dalgalandırıp zalimlere karşı cihad edeceklerdir:

Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse (bilsin ki) Allah, sevdiği ve kendisini seven müminlere karşı alçak gönüllü (şefkatli), kâfirlere karşı onurlu ve zorlu bir toplum getirecektir. (Bunlar) Allah yolunda cihad ederler ve hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar (hiçbir kimsenin kınamasına aldırmazlar). Bu, Allah'ın, dilediğine verdiği lütfudur. Allah'ın lütfu ve ilmi geniştir. (Mailde, 54)

Allah bizleri Kur'an'a, Mizan'a ve Demir'e sarılan kullarından eylesin...

(Allahumme Amin)

DİPNOT:
[1] Aslında barışçıl değillerdir, İslam'ın kılıçla getirdiği "Adalet"i başka türlü kaldıramayacağını anlayan Hristiyan ve Yahudi'lerin cihadı ortadan kaldırmak için ortaya attığı safsatalardır bunlar... Halbuki yüzyıllarca İslam'ın kılıçla zulmü ortadan kaldırıp, adaleti getirmesine karşı zorba haçlı ordularıyla katliamlar yapmışlardır. Ancak Allah'ın yardımıyla, her seferinde üstün gelen müslümanlara karşı koyamayacaklarını anlayınca Sabatay Sevi gibi dönmüş gözüken ajanlarıyla, Fethullah Gülen gibi müslümanların içinden çıkarttıkları ajanlarıyla İslam'ı tahrif etmeye çalışmışlar ve ilk iş olarak da "İslam barış dinidir, İslam'da cihad bitmiştir" gibi safsatalarla İslam'ı güçsüz bırakmaya çalışmışlardır! Ancak elbette feraset sahibi muvahhidler kafirlerin bu oyunlarına gelmemişler, Kur'an ve Sünnet'e bağlanarak kafirlere karşı onurlu başkaldırışlarını sürdürmüşlerdir. Allah tağuti güçlere karşı kıyam eden tüm Muvahhidlerden, Mücahidlerden ve onları destekleyenlerden razı olsun...

alıntıdır.
Moderatöre Bildir   Logged

BÜYÜK ADAM DAVASI BÜYÜK OLAN ADAMDIR         

Nar-ı Zehra
Üstad Üye

"Leyl-i Firak"

« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2008, 20:44:04 »

Rabbim razı olsun... önemli bir konu...selam ve dua ile...
Moderatöre Bildir   Logged

ѕözüм∂üя яαввιмє ηιşαηℓıуıм∂ıя şєнα∂єTє...

Ne mutLu Rabbinin eLindeN "ŞeHaDet beRatı"nı aLanLara ünlem
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: