0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Allah TAN SABIR VE SEBAT DİLEMEKK  (Okunma Sayısı 157 defa)
yas gülü
Tecrubeli üye
**

ASRA ANDOLSUN İNSAN ZİYAN VE HÜSRANDADIR..

« : 19 Şubat 2011, 19:01:19 »

Bakara: 250 - Calut ve ordusuna karşı çıktıklarında: “Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayağımızı sabit kıl ve kafir olan kavme karşı bize yardım et!” dediler.

Zaferin gereklerine sarıldıkları için, Talut'la beraber olan o az topluluk, kendilerinden sayı, kuvvet ve mühimmat bakımından daha fazla olan Calut ve askerlerini Allah'ın izniyle yendi.

Muzaffer Olmak İçin Gerekli Şartlar:

1 - Davanın hak olduğuna iman etmek ve amelleri Allah'ın istediği şekilde yapmak,

Talutla beraber olanlar, davalarının hak olduğuna iman ediyor ve amellerini Allah'ın istediği şekilde yapıyorlardı. Bu sebeple, sayıları ne kadar az olursa olsun, Allah'ın kendileriyle beraber olduğunu ve muzaffer olacaklarını biliyorlardı.

Çünkü Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

“Allah kendisine (kendi dinine) yardım edenlere muhakkak yardım eder. Hiç şüphesiz Allah, Kaviyy'dir, Aziz'dir.” (Hac: 40)

Ebu'd Derda şöyle demiştir:

“Siz amellerinizle çarpışıyorsunuz (eğer Allah' ın istediği şekilde amel ederseniz, savaşta bunun size büyük faydası olur).” Buhari

2 - Sabırlı olmak,

Nefsin arzularına, eziyetlere, azlığa, fakirliğe ve yokluğa sabretmeden zafer yoktur.

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

“Sabredin! Birbirinize sabrı tavsiye edin! Nöbet bek-leyin! Alah'tan korkun ve Allah'tan sakının!”

(Ali İmran: 200)

Sabır, savaşta çok önemli olduğu için Talut'la beraber olan mü'minler kafirlerle savaşırken Allah'a; “sabır yağdır” diye dua ettiler.

3 - Yalnız Allah'a tevekkül etmek ve yalnız O'ndan yardım istemek,

Yalnız Allah'a tevekkül etmek ve yalnız O'ndan yardım istemek zafere ulaşmak için bir sebeptir.

“Eğer mü'min iseniz, yalnız Allah'a tevekkül edin.”

(Maide: 23)

“(Ey Allah'ım!) Yalnızca sana ibadet ederiz ve yalnızca senden yardım dileriz.” (Fatiha: 4)

4 - Allah'tan korkarak, yasakladığı şeylerden uzak durmak ve farz kıldığı şeyleri yerine getirmek,

“Muhakkak ki Allah, takva sahipleri (Allah'tan korkan, farzlarını yerine getirip yasaklarından kaçanlar) ve muhsin olanlarla (Allah'ın istediği şekilde Allah'ı görüyormuşcasına ibadet edenlerle) beraberdir.” (Nahl: 128)

5 - Savaşta sebat etmek ve ölüm korkusuyla savaştan kaçmamak,

Bu sebeble, Talut'la birlikte olanlar Allah'a şöyle dua ettiler:

“Ey Rabbimiz! Ayağımızı sabit kıl ve kafir olan kavme karşı bize yardım et!”

“Ey iman edenler! (Savaşmak için) herhangi bir topluluk ile karşılaştığınız zaman sebat edin ve Allah'ı çok anın ki başarıya erişesiniz.” (Enfal: 45)

6 - Zaferin yalnız Allah'ın yardımıyla olacağına inanarak Allah'ı çokça zikretmektir.

Talut'la birlikte olanların Allah'a dua ettikleri gibi... Onlar Allah'a şöyle dua etmişlerdi:

“Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayağımızı sabit kıl ve kafir olan kavme karşı bize yardım et!”

Zaferin bu şart ve gereklerine sarılan kişiye Allah muhakkak yardım eder. Talut'la beraber olanlar bu şartlara haiz oldukları için, sayıları az da olsa, maddi bakımdan kendilerinden üstün olanlar karşısında, Allah'ın izniyle muzaffer oldular.
Moderatöre Bildir   Logged

HAYAT İMAN VE CİHAT ALNIMIZIN YAZISIII...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: