0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Arapça derslerle ilgili soruları olan kardeşlerimiz buradan sorabilir  (Okunma Sayısı 664 defa)
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« : 15 Nisan 2009, 11:41:21 »

Arapça derslerle ilgili soruları olan kardeşlerimiz buradan sorabilir
Moderatöre Bildir   Logged

têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #1 : 16 Nisan 2009, 09:07:57 »

selamun aleykum..üstad benim arapçayla ilgili değilde başka bir dille ilgili bir sorum olacak..birikimli birine benziyorsunuz acaba bu birikimin içinde farsçada varmı?

Yakın zamada farsçayla ilgili bir bölüm açacağız inşAllah

kusva
Yeni Üye
*

Korkaklıkta ar, İlerlemekte şeref var.

« Yanıtla #2 : 16 Nisan 2009, 17:59:48 »

Esslamü aleyküm seyda... Allah razı olsun.ben de arapça dersi alıyordum zaten bu derslerinizin çok faydasını göreceğim inşAllah. nesneleri resimli yapma imkanınız olursa daha da kalıcı olmaz mı?

Müslümanca yaşamın olmadığı bir yerde, müslümanca ölmenin elbet bir yolu vardır.
têkoşîn
Site Yöneticisi

« Yanıtla #3 : 16 Nisan 2009, 22:20:08 »

Esslamü aleyküm seyda... Allah razı olsun.ben de arapça dersi alıyordum zaten bu derslerinizin çok faydasını göreceğim inşAllah. nesneleri resimli yapma imkanınız olursa daha da kalıcı olmaz mı?

Aleykumselam kardeş
İnşAllah yapmaya çalışırız...

bekir
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2009, 22:23:45 »

tekoşin abi Allah senden razı olsun, güzel bir çalışma başlattın.
ben arapça biliyorum anadilimdir, arapça yazı yazmayıda biliyorum. ama sana yardım edemiyorum çok üzgünüm, çünkü bilgisayarı zor kullanıyorum.

Ama sana bir önerim var.
arapça çok zengin bir dildir, öğrenmeye çalışan kardeşlerim için şöyle bir bölüm açmanı tavsiye ediyorum. belki biraz daha kolay ve eğlenceli olur.

Şimdi, hemen hemen bütün kardeşlerim kuran okuyor, ve tabiki mealini de okumaları lazım ki,kuran bize nediyor bilmemiz lazım. Aslında kuran bizimle konuşuyor.

Şimdi tekoşin abi sen şunu yapacaksın ; kuranı kerimi baştan alıp birer ikişer ayeti, hem arapçasını hem manasını yazacaksın, tabi türkçeye göre kelime yerleri değişiyor ya, işte orda çizim halinde de göstereceksin.hem ayeti okuyacağız ,hem mealini, hemde kelimeleri eşleştireceğiz.

örnek vereyim;
( ey iman edenler niye dediklerinizi yapmıyorsunuz ) şimdi arapçada hangisi yapmıyorsunuz dur, veya hangisi iman edenlerdir, veya hangisi niye dir vs.
altılı üstülü çizimli sana kalmış birşey.
ben bilgisayara arapça vermeyi ve çizimi ni bilmiyorum. aslında bilseydim anlatmadan gösterirdim.

selametle.......

Esaret bahçesinde bir gül olmaktansa, hürriyet bahçesinde diken olmayı tercih ederim.
têkoşîn
Site Yöneticisi

« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2009, 09:05:33 »

tekoşin abi Allah senden razı olsun, güzel bir çalışma başlattın.
ben arapça biliyorum anadilimdir, arapça yazı yazmayıda biliyorum. ama sana yardım edemiyorum çok üzgünüm, çünkü bilgisayarı zor kullanıyorum.

Ama sana bir önerim var.
arapça çok zengin bir dildir, öğrenmeye çalışan kardeşlerim için şöyle bir bölüm açmanı tavsiye ediyorum. belki biraz daha kolay ve eğlenceli olur.

şimdi, hemen hemen bütün kardeşlerim kuran okuyor, ve tabiki mealini de okumaları lazım ki,kuran bize nediyor bilmemiz lazım. Aslında kuran bizimle konuşuyor.

şimdi tekoşin abi sen şunu yapacaksın ; kuranı kerimi baştan alıp birer ikişer ayeti, hem arapçasını hem manasını yazacaksın, tabi türkçeye göre kelime yerleri değişiyor ya, işte orda çizim halinde de göstereceksin.hem ayeti okuyacağız ,hem mealini, hemde kelimeleri eşleştireceğiz.

örnek vereyim;
( ey iman edenler niye dediklerinizi yapmıyorsunuz ) şimdi arapçada hangisi yapmıyorsunuz dur, veya hangisi iman edenlerdir, veya hangisi niye dir vs.
altılı üstülü çizimli sana kalmış birşey.
ben bilgisayara arapça vermeyi ve çizimi ni bilmiyorum. aslında bilseydim anlatmadan gösterirdim.

selametle.......

Kardeş kelime meali yapmamızı istiyorsun sanırım. Evet güzel bir uygulama olabilir ancak ezbere dayalı olduğu için istediğimiz verimi elde edemiyebiliriz. Oysa uygulaaya çalıştığımız yöntem kalıcıdır. Mesela (nesren) kökünü istediğin zaman (nesere)  gemiş zamana ya da (yensuru)yla geniş zamana dönüştürebilirsin. Kısaca bir fiili, ismi istediğin şekle koyabilirsin. İşte bunu öğrendiğimiz zaman bahsettiğin yöntem çok daha zevkli ve rahat olacaktır.
Tabi arapça bölümünde ayrıca dediğin uygulamayıda yapabiliriz.İstersen hemen öyle bir konu aç seni takip edelim.

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: