0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3] 4 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Asr Süresi  (Okunma Sayısı 2879 defa)
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #20 : 16 Ekim 2009, 21:01:34 »

Arkadaşlar Çok uzun yazılar yazmamız verimi düşürür (okunmuyor). Asr süresinin tefisiri için, ne kadar şey yazarsak yazalım ifadeler eksik ve kafiyesiz kalır. bu nedenden ifadeler kısa ve özlü anlatılırsa daha çok okunacak ve faydalı olacaktır.

selam ve dua ile.

kesinlikle katılıyorum.şahsen ben okumadım...

Ey Allah'a karşı vazifesini bilenler!
Biliniz ki sizler salih amel yaptığınız zaman, salih amel düşmanları yolunuza çıkacak, yolunuzu tıkamaya çalışarak sizi o işten vazgeçirmeye çalışacaklar ve sizlere her türlü eziyet ve hakareti yapacaklardır.Bu bir sünnetullahtır; hak ve batıl savaşı... İşte sizler bu durumla karşılaşınca Allah'tan 'Namaz ve sabır ile yardım dileyin'. En küçük zorlukta çilyavruları gibi dağılıp gitmeyin ve bibirinize sabır(direniş)tavsiye etmek suretiyle saflarınızı sıkılaştırın ki Allah ile karlı bir alış veriş yapasınız.

işte bu ...akılda kalıcı bi anlatım olmuş. imanına kuvvet
Moderatöre Bildir   Logged

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

Vuslata_Ozlem
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #21 : 16 Ekim 2009, 23:04:28 »

Allah razi olsun ...
bir cogunu okudum .
gercekten kuran in mesajini özetlemis gibidir bu süre
birde siralamada cokca hikmetler vardir
ilk etapta iman sonra sailh amel ve hakki sabri tavsiye ...
biraz tefekkür ettigimizde Allah resulu sav in metodunu görürüz
mekkedeki 13 yillik tevhid mücadelesi; imanlarin yerlesmesi ve kuvvetlenmesi icin verilmistir.
ihlas ile amel edilmis resulullah sav ve guzide ashabi ihlas in doruklarinda yer almislardir
ve sonrasindaki hakki tavsiye ve bu ugurda verilen canla basla mucadele

Allah ümmet ede hakki ile iman eden salih amel eden ve bu ugurda canla basla mucadele veren suur u nasip eylesin!"
amin

YANLIZ SANA KULLUK EDER,YANLIZ SENDEN YARDIM DILERIZ
Vuslata_Ozlem
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #22 : 17 Ekim 2009, 20:47:44 »

hüsran = yokluk
gercekten yok hic gelmemis hic imtihan edilmemis  hic dünya adli gezegende nefes almamis olmak ne hazin bir son....
Allah bizleri yok olanlardan eylemesin ünlem...
silik yasamis insan toplulugunundan uzak eylesin!
Amin AMin Amin...

YANLIZ SANA KULLUK EDER,YANLIZ SENDEN YARDIM DILERIZ
Bişnev
"Nalîna agirî..."
Yeni Üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #23 : 18 Ekim 2009, 13:05:22 »

sabır..sabır...sabır..ünlem!!

sabır ne demektir bilen varmı..?
uzun ve ince çelikten neşteri ateşte kızartıp, beyni dağlamaktır..dişleri kendi ciğerlerine geçirip beklemektir..
hayır..ben ne kadar uğraşsamda sabrın ne olduğunu anlatamam..

Ben sabrı anlatırım...

Sabır ateşe atılmak üzere olan Hz İbrahimin
(a.s) ın "Rabbimin benden haberi yokmu? Mademki Rabbim benim hangi ahval üzerinde olduğumu biliyor. "Allah bana yeter, o ne güzel vekildir"  demesidir.

Sabır Hz Eyub (a.s) ın Rabbinden geldiğini bildiği musibetten  “Bana zarar dokundu, Ey Rabbim sen en merhametli ve en şefkatlisin”

duasıyla yine Rabbe sığınmasıdır.

Sabır Taif' te taşa tutulan Seyyidel mürselin (s.a.a) in 'Ya Rabbi Sen onları affet, onlar bilmiyorlar' diye kendilerine eza verenlere Rabbinden niyazda bulunmasıdır.

Sabır İmam Ali (r.a) nin kendisine yapılan tüm haksızlıklara rağmen kendisini ilme adayan. son nefesinde acılar içinde dahi "Yokmu öğrenmek isteyen? Gelin sorun öğrenin" diye feryad etmesidir.

Öyle çokki bize sabrı öğreten...Ve bunlar seçilmiş diyebiliriz...İstesek o kadar çok örnek varki...Allah yolunda nice eziyetlere düçar olmuş öyle çok sabır örnekleri var ki... Ehlibeyt, sahabeler, selefi salihin...Ve halıhazırda Yusuf'un yoldaşları zindan güleri... Şehit ve tutuklu aileleri...

Sabrı biliyoruz. Hemde bu konuda oturup kitaplar yazacak kadar biliyoruz. SABIR TESLİMİYETTİR.

Birbirimize sabrı tavsiye edenlerdenmiyiz? Evet edenlerdeniz. Peki sabredenlerdenmiyiz? İşte mesele bu

Bişnev
"Nalîna agirî..."
Yeni Üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #24 : 18 Ekim 2009, 13:06:10 »

"...Birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna"

Buradaki "hak" kelimesinin açılmasında ve araştırılmasında fayda var...

Yüce Mevlâ "Birbirlerine hakkı tavsiye edenler hüsrana uğramayacaklardır" Müjdesini verirken bize neyi emretmiştir?

hamne
Usta Üye

« Yanıtla #25 : 18 Ekim 2009, 15:05:19 »

''ne zaman bütün bunlara kavuşur?

iman ettiği zaman..

iman: başlı başına bir 'var kılma' eylemi,'var olma' halidir..

salih amel: o iman sahibinin, imanının delili,kanıtı,göstergesi,dışavurumu,izharıdır..

hak ve sabır tavsiyesi: imana ve onun isbatı salih amele sahib olanın bulunduğu hali muhafaza etmesinin tek yolu..

sabır..sabır...sabır..ünlem!!

sabır ne demektir bilen varmı..?
uzun ve ince çelikten neşteri ateşte kızartıp, beyni dağlamaktır..dişleri kendi ciğerlerine geçirip beklemektir..
hayır..ben ne kadar uğraşsamda sabrın ne olduğunu anlatamam..

Ali şeriati'nin: ''Ben Fatıma'yı anlatamam.. Fatıma, Fatıma'dır'' demesi gibi, bende: ''Ben sabrı anlatamam.. sabır, sabırdır''. diyorum..

işte adem (yok olan), bunlara sahip olduğunda 'var' oluyor..

ve Asr suresi bence ''büyük varlık suresi''dir..''
SübhanAllah..ünlem...
rabbimin müminlerinin nazarlarındaki nakışları nasıl muazzam güzel ya.....hakkınızı helal edin konuyu böldüm lakin hayretimi setredemedim...
uzun süredir takip etmekle yetiniyorum (bari depreşen duyguları ifade edelim) kahroluyorum yazamadıkça.....burdaki ifadeler okadar güzelki ben kırık dökük cümlelerimle ifadeye yeltenemiyorumki...yazamıyorumki:(
Rabb hepinizden razı olsun bir dahi inş..
okudukça bu bölümdekileri sadece hayranlık hasıl oluyor.....

''Ne mutlu Hanne gibi adayanlara ünlem
Ne mutlu Meryem gibi adananlara ünlem
Ne mutlu Zekeriya (a.s) gibi bahçıvanlara ünlem
Ne mutlu Yahya ve İsa (a.s) gibi (manevi kurban) kurbanlara ünlem''
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #26 : 18 Ekim 2009, 16:09:05 »

sabrı öğretecek başkalarıda var eyer güncellersek..
146 dan hüküm giymiş henüz 19 un da gençliğinin baharında esir edilmiş. sırf davası islamdır die sabrı onlardan öğrenmek..
nişanlısını esarete yollayan ve ölene kadar seni beklerim diyen eli kınalı gözü yaşlı sevdiğinin yolunu bekleyenlerden sormak lazım onlardan öğrenmek lazım sabrı
 şehid olan oğlunun başına gidip cıvanını cennete uğurlayan annelerden babalardan öğrenmek lazım sabrı
 eşini gurbet ellere yollamak zorunda kalan çocuklarının  üzerinde hem anne hem baba olan mücahidelerden öğrenmek lazım sabrı
yetim kalmış öksüz kalmışlardan kimsesizliklerinde dahi kimsemiz Allah tır diyen muzatazfalardan öğrenmek lazım sabrı...

(dualar sana filistin)
deniz_
Yeni Üye
*

« Yanıtla #27 : 18 Ekim 2009, 20:31:31 »

birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye ederler

biraradadırlar, tavsiye edebilecek kadar biribirleri gibidirler, kendilerine edilen tavsiyeleri baş tacı edecek kadar birbirleridirler, hak ve sabır birbirlerine en çok tavsiye edecekleridir. hak doğrudan başka bir şeydir bu yüzden doğrularının tartışılmasından rahatsızlık duymazlar bilakis menmun olurlar çünkü doğrulardan süzüle süzüle ortaya çıkandır hak ve belki her birinin doğrusuna temel olandır hak. doğrularının tartışılması onları birbirleri olmaktan uzak tutmaz. bilirlerki kendilerinden önceki kitap verilenler kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki çekememezlik yüzünden ayrılığa düştü, sonra fırka fırka oldu ve her fırka kendi yanındakiyle şımardı. birbirlerinin doğrularını sabırla dinler hüsnü niyetle anlamaya çalışır ondan sonra konuşurlar bilirlerki halisane konuştukça hak onlar için açılacaktır.

deniz derin yokuş sarp yol uzundur bu yüzden sabrı azık ederler azıklarını sürekli birbirlerine hatırlatırlar öyle hatırlatırlarki en zor zamanlarda paylaşmasını hatta kardeşinin nefsini kendi nefsine tercih etmesini bilirler. iman etmekle bırakılmadıklarını bilir kendilerinden önceki kardeşlerini çektiklerini hatırlar hatırlatır ve sabra tutunurlar.bir tebessümün bin lokmaya yeğ olduğu zamanlarda birbirlerinin kapısını çalmayı bilirler. zaafını gördüğü kardeşlerini horlamaz onu bırakmazlar. dualarında hatırlayıp onun için dualar ederler çünkü birbirlerinden vazgeçmezler.

velhasıl dipdiri olarak birbirleridirler.

hiç
afatsum
afatsun
Yeni Üye
*

« Yanıtla #28 : 22 Ekim 2009, 21:03:53 »

SELAMALEYKÜM KURBANLAR Allah SİZDEN RAZI OLSUN MAŞŞAllah
Bişnev
"Nalîna agirî..."
Yeni Üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #29 : 22 Ekim 2009, 21:52:07 »

Hakkı Tavsiye Etmek Ömür Boyu Sürecek Şerefli Bir Görevdir

Tüm elçilerin hayatlarında gördüğümüz gibi, ömür boyunca insanlara tebliğ yapıp, hakkı tavsiye etmek ve onlardan hiçbir karşılık beklememek önemli bir mümin özelliğidir. Bir mümin hangi devirde yaşarsa yaşasın, kimlerle beraber olursa olsun insanları Allah'ın beğendiği ahlaka çağırmakla, onlara, yaklaşmakta olan hesap gününü hatırlatmakla sorumludur.

Yeryüzünde güzel ahlakın hakim olup zulmün ve adaletsizliğin ortadan kalkmasını isteyen tüm müminlerin yapması gereken de, insanlara Allah’ın varlığını, hesap gününü hatırlatmak, onları Kuran ahlakını yaşamaya davet etmektir. Yüce Allah Kuran’da bu ibadeti hakkıyla uygulayan sevgi ve merhamet sahibi müminleri övmekte, onların ziyana uğramayıp kazananlardan olacaklarını bildirmektedir:

“Siz insanlar için çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz; maruf (iyi ve İslama uygun) olanı emreder, münker olandan sakındırır ve Allah’a iman edersiniz...” (Al-i İmran Suresi, 110)

alıntı

Sayfa: 1 2 [3] 4 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: