0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Batman'da On Binler Kur'an İçin Meydanlardaydı  (Okunma Sayısı 480 defa)
mizgina_islam_
Usta Üye

« : 26 Eylül 2010, 19:11:53 »

Amerika'da başlayan ve İsrail'de devam eden Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar, Batman'da on binlerce Müslüman tarafından lanetlendi. Mitinginde, 11 Eylül ''Kuran'a Sahip Çıkma Günü'' olarak ilan edildi.
2010-09-26   16:44:00

Amerika ve İsrail’de Kur’an-ı Kerim’e yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılar “Peygamber Sevdalıları Platformu” tarafından saat 13.30’da Diyarbakır Caddesi üzeri Basın Kavşağı’nda düzenlenen mitingde lanetlendi.

“Kuran’a Sahip Çık” adıyla düzenlenen mitinge onbinlerce Batmanlı ellerinde Kur’an’la katıldı. “Kuran Yakılıyor Kurana Sahip Çık” yazılı afişin asıldığı eylemde, sık sık tekbirler getirilerek, ilahiler ve ezgiler eşliğinde İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı. Katılımcılar, ellerindeki Kur’an-ı Kerimleri havaya kaldırarak sahip çıkma, anlama, öğrenme ve hayatlarında tatbik etme sözü verirken, yapılan konuşmalarda 11 Eylül “Kuran’a Sahip Çıkma Günü” olarak ilan edildi.

Kuranı Kerim tilaveti ve Meali ile başlayan mitingin açılış konuşmasını Batman Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Ortaç yaptı. Ortaç konuşmasında, büyük şeytan Amerika ve melun İsrail’in, yüce kitabımız Kur-an ı Kerime yapmış oldukları alçakça saldırıları lanetlediklerini, Allah’a ve Kitabına bağlılıklarını ispatlamak ve İslam düşmanlarına, bu dinin ve mukaddes kitabının sahipsiz olmadığını göstermek ve haykırmak için toplandıklarını ifade etti.

“Küfrün Sermayesi Buzdandır”
İslam düşmanlarının Sermayelerinin buzdan olduğunu ve İslam güneşinin sermayelerini erittiğini söyleyerek küfrün saldırganlığını da buna bağlayan Ortaç, geçmişte çocuklara Kur’an eğitimi verilmesinin yasaklandığını söyledi. Müslümanları Kur’an’dan uzaklaştırmak için, bu halkın maneviyatına, kültürüne geçmişine savaş açanlara ve bu zihniyetteki öncülere seslenen Ortaç, “Bu halkın dinine, İslami kültürüne, gelenek ve göreneklerine muhalif davranışlarda bulunmayın! Müslüman halkın, kendi öz değerleri olan cami ve medreselerde yapılacak defilelere, tango, bale ve festivallere ihtiyacı yoktur. Biliyoruz, bunları sözde etkinlik adı altında halkımızı Kur’an’i yaşantıdan uzaklaştırmak için yapıyorsunuz.”dedi.

“11 Eylül dünyada Kuran-ı Kerim’e Sahip Çıkma Günü”
Ortaç açıklamasının devamında “ateş ehli Kur’an düşmanları 11 Eylül’ü Kur’an-ı Kerim’i yakma günü ilan etmişlerse, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bizler de, 11 Eylül’ü dünyada Kur’an-I Kerim’e Sahip Çıkma Günü olarak ilan ediyoruz.” İfadelerini kullandı. Kur’an’a yönelik bu saldırılara karşı; Türk, Kürt, Arap, Fars tüm Müslümanların top yekûn bir seferberlik başlatmasını isteyen Ortaç, Kutlu doğumlarda, İslam peygamberine olan sevgi ve saygının gösterildiği gibi bugün de, bu mitingde bir araya gelen kalabalığın Allah’ın kitabına bağlılığını ispatladığı ifade etti.

Aydın: “İslam’a Saldırılar Son Zamanlarda Arttı”
Daha sonra söz alan Umut Der Genel Başkanı İsa Aydın, Kürtçe yaptığı konuşmada, İslam’a yapılan saldırılardan bahsetti. Mardin’de Kasımiye Medresesi’nde yapılan defile ile İslam savaş açıldığını ve bunu lanetlediğini söyledi. Aydın, “Ey iman ve Kuran Ehli Halkımız!” diye seslenerek, İslam’a ve Kur’an’a saldırıların son zamanlarda arttığını ve bu Kur’an’ı yakma saldırılarının yeni bir şey olmadığını söyledi. Geçmiş yıllarda bu şeytanların; şeytan Rüştü’yü, Teslime Nesrin’i, Turan Dursun’u meydana sürdüklerini ve geçen yıl da Irak’ta Kur’an sayfası yaktıklarını hatırlattı.

İslam’a Düşmanlıktan Kimse Fayda Görmez
Kimsenin Müslümanların sabrını denememesi uyarısında bulunan Aydın, “Kur’an ve İslam’ı sahiplenmek için biz Selahaddin-i Eyyubi’nin yolundan yürüyoruz. Peygamberimize, Kur’an’ımıza, İslam’ımıza, camilerimize, bacılarımızın tesettür ve iffetine yaptığınız saldırı karşısında orda binlerce Selahattin var. Hepsi Kur’an için siper olmaya hazır. Canlarını feda edecekler. Kur’an ve İslam’ın ayakta durması için mücadele verecekler taki işgaliniz bitene kadar” dedi.

Dünyadaki tüm İslam ve Kur’an düşmanlarına seslenen Aydın, bu güne kadar kimsenin İslam düşmanlığından bir fayda görmediğini ve onların da görmeyeceğini ve Allah’ın izniyle hiçbir zaman maksatlarına ulaşamayacaklarını söyledi.

Müslümanlar Birlik Olsun
Konuşmasının sonunda Dünya Müslümanlarının Amerika ve Siyonist İsrail’e karşı açıkgözlü ve uyanık olmalarını, kötülüklerini ve hilelerini görüp onlara kanmamaları uyarısında bulunan Aydın, o Firavunlara karşı Müslümanların birlik içinde el ele olmalarının farz olduğu belirterek, “Allah rızası için, Kur’an-ı Kerim için, Muhammed (sav) için hepiniz bir olun. Kürt, Türk, Arap, Fars, Şii, Sünni Müslümanlar hepsi kardeştir. Birbirimizde ayrılmayalım, param parça olmayalım. Bundan böyle daha fazla canı gönülden Kuran’a sarılın. Çocuklarınıza ve ailenize Kur’an okumayı öğretin” şeklinde konuştu.

Şahin: “Kuran Yakılma Olayı Tarif Edilemeyecek Bir Azgınlıktır”
Doğru Haber Gazetesi Yazarlarından İstanbul Mustazaf Der Şube Başkanı Said Şahin ise Türkçe yaptığı konuşmada, Kur’an yakılma hadisesinin ifade edilmeyecek bir azgınlık olduğunu, akıl ve hikmet ehlini hayrette bırakan hadiseler olduğunu söyledi. Kur’an’a yönelik saldırının İslam düşmanlarının ilk azgınlığı olmadığını belirten Şahin, “Bu insanlar tarih boyunca bu azgınlığı yapmışlar. Şu yüzyıla bakın her anı kan kokuyor, kan akıyor. Amerika, İsrail ve batının zulüm ve azgınlığıdır. Dedeleri Kabil’in, nemrut’un, Firavun’un, Ebu Cehil’in izini sürüp azgınlığı icra ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu Asır Kara Bir Asırdır
Allah’ın kitabının yakıldığı, mabedinin yıkıldığı bir asrın kara bir asır olduğunu dile getiren Şahin, “Bu savaş Allah’ın dininin yeryüzünden kaldırılması için yapılıyor. Dinin, Kur’an’ın yaşanmaması için yapılıyor. Allah’ın yeryüzündeki kutsalları ortadan kaldırılıyor. Müslümanların kanı akıtılıyor. Bunun için Müslümanlar kutsallarına sahip çıkmak zorundadırlar” dedi.

Kur’an’a Düşmanlık Ülkemizde de Yapılıyor
Kur’an’a düşmanlığın sadece Amerika, İsrail ve batıda yapılmadığını söyleyen Şahin, “İslam’ı yaşamanın yasaklandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bacılarımızın başörtüleriyle okumaları yasaklanıyor. Kur’an okutulması ve başörtüsü konularında bu iyileştirme sürecinde adımlar atılması lazım” diye konuştu.

Etkinlik Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi ve Batman Köy Der Genel Başkanı Murat Güneş’in yaptığı dua ile sona erdi. Etkinlik bitmeden ikindi vaktinin girmesi üzerine alanda Burhaneddin Cebba tarafından ezan okundu.

Moderatöre Bildir   Logged
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #1 : 26 Eylül 2010, 19:21:00 »

abi MaşaAllah hemen de fotoları siteye göndermişler

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
afra
Tecrubeli üye
**

ŞeHaDet DoRuKlArA DoĞrU SeVdAlAnMaK..

« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2010, 23:06:09 »

maşAllah barekAllah bayanlara:) çok güzeldi

YüRü MücahiDim YüRü,
      HeR aDımınDa ßiR KafiR qeßerSin 
ßiR Allah'u EkßeR DemenLe,ArS TekßirLerLe İnLeSin..
Yusufé Zéman
Yusufé Zéman
kadim üye
*

Yusufé Zéman

« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2010, 23:18:39 »

Allah u teala hayırlarını kabul etsin.Güzel olmuş.Diyarbakır,Batman, vb birçok yer Kuran için feda olmaya hazırdır Allah'ın İzniyle

Boş Sloganlara LA
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2010, 08:58:42 »

maşşAllah kur-ana sahip cıkanlar ugrunda olmeye hazır neferler ....orda olamayı cok isterdim Allah emegi gecen herkesten razı olsun hem dunyada hemde ahirette ecirlerini kat be kat versin inşaAllah.

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2010, 09:45:43 »

Batman protesto mitingi videosunu izlemek için aşağıdaki linke tıklayın...

http://www.vuslatsevdasi.com/forum/flim_tiyatro_etkinlik_goruntuleri/kuran_yakma_protestosu_batman_2010_video_izle-t26443.0.html

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
гüъεyyε
Üstad Üye

ღνսรlﻪէรενժﻪรıღ

« Yanıtla #6 : 27 Eylül 2010, 11:32:04 »

ben de ordaydım çok çok güzel bir etkinlik oldu emeği geçenlerden Allah razı olsun... kutlu doğum etkinliğini geride bırakan bir etkinlikti bana göre ...

˙·٠•●  Suskunluğum  asaletimdendir   ●•٠·˙
nursena
Yeni Üye
*

inna lilahi ve inna ileyhi raciun

« Yanıtla #7 : 03 Ekim 2010, 17:47:55 »

elhamdülillah bende ordaydım diyarbakıra gitmediğim için çok üzülmüştüm ama Allah razı olsun batmandada yaptılar çok coşkuluydu

İnananlar, hicret edenler ve Allah yolunda cihad edenler Allah'ın rahmetini umarlar. Allah bağışlar ve merhamet eder....
Bakara\218
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #8 : 16 Ekim 2010, 20:01:49 »

ya ben gelemedim biliyor musunuz hem de hiç bir yere.bir tanesine gittim geç kalmıştım Cry Cry Cry

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: