0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: bedava kazanılan konturler  (Okunma Sayısı 394 defa)
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« : 28 Şubat 2010, 21:41:00 »

vodafone kullanıcısıyım vodafonede cep öğrenci kullananlar bilirler 7506 ya üyelik yapıldı mı vodafone dışı gelen aramalarda 2 dakikada 1 kontur hediye geliyor. komşumun ave a hattı var her yöne sınırsız ondan kendimi arasam günde 1 saat mesela ki o zaman 30 kontur hediye geliyor. bu şekilde kontürü kullanmam caizmidir?
Moderatöre Bildir   Logged

(dualar sana filistin)
theimam
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 02 Mart 2010, 14:15:52 »

değerli kardeşim bu sorunuz şeklen caiz görünsede, öz itibariyle caiz olmaz diye düşünüyorum; çünkü
1- herhangi bir arama ihtiyacı olmaksızın arama yapmak israf sayılır ki (israf haramdır) bir hadiste denizin kenarında da olsanız abdest alırken suyu israf etmeyin der.

2- bir hadis-i şerifte (rivayet edeni şu an için hatırlamıyorum) Rasulullah (sav) şöyle buyuruyor: helal bellidir, haram bellidir. bu ikisi arasında kalan şüpheli şeyler vardır, kim kendini bunlardan korursa dinini ve ırzını korumuş olur.

Bu açıdan bu yaptığınız caiz olmaz, bir musluman hileye kaçmaması gerekir diye düşünüyorum.
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #2 : 02 Mart 2010, 17:18:19 »

1 . varsayımının israfla ne ilgisi var anlamadım eğer şebeke meşkuliyeti ise milyonlarca kişi aynı anda görüşebilme imkanı var hem bana kontur gelmesi de ihtiyaç değil mi Smiley

2. iddianda doğrudur lakin daha sıddıklardan olmadık o iman genel anlamda sıddıkların kullandığı imandır genelde bizler ruhsatı kullanıyoruz. tabiki takvayı kullanmak ruhsatı kullanmaktan evladır. ama eğer helal ise haramda demek olmaz.  çünkü bi taraf avea istediğin yöne sınırsız diyor ve fiatı bellidir. vodafone ise aransan şartını koşuyor. burda şartlar yerine gelmiyor mu caiz olması için? hani tabiri caizse alan memnun veren memnun

(dualar sana filistin)
Suanur
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 09 Mart 2010, 14:04:31 »

Umut kardeşim, vodafone bizim gibi uyanıklar yüzünden artık 5 dk aranma süresini uzattı 10 dk ya çıkardı. Smiley İsraf konusuna gelince, gereksiz yere 1 saat arayacağınıza komşunuz sizi işi düştüğünde yada hal hatır sormak için arasın sizde hakkınıza ne kdar geliyorsa onarazı gelin. Gerçi bu operatörlere ne yapsak azdır  Grin
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2010, 13:57:02 »

Evet bu benim hiç aklıma gelmemişti. Eniştemin de her yöne sabit ücretlidir arıyor beni sonra telefonu cebine atıyor telefon dakikalarca açık kalıyor. Umut abinin dediği gibi alan memnun veren memnun neden haram olsun?
maide56
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 04 Mayıs 2010, 14:02:43 »

güzel konu gerçekten..

hepimizin kendine göre bir yorumu olacaktır muhakkak.. bakalım seccad tekoşin ve vuslat abe gibi üstadlar ne diyecekler? inş bu konuda iç ferahlatacak bir cevapları vardır...
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #6 : 04 Mayıs 2010, 19:09:09 »

o sabit hatlı konuşsa konuşmasa parasını vermiyor mu? Okendisine kontür gelen de en azından ihtiyacını giderir

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 05 Mayıs 2010, 14:44:36 »

o sabit hatlı konuşsa konuşmasa parasını vermiyor mu? Okendisine kontür gelen de en azından ihtiyacını giderir
Evet cürmümile kardeşim konuşsa konuşmasa o parayı ödüyor.
Theiman kardeşim, israf haram da bu israfa nasıl giriyor ki kazandığımız kontörleri israfsız belki harcıyoruz. Ya da bedava kontörün gelmesinde ne gibi israf olabilir ki şebekenin meşgul olmasından dolayı mı öyle dediniz ee  zaten kontörleri vermek isteyen bundan rahatsız olmuyor?
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: