0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Bediüzzaman'ı Tanıtım TIR'ı Batman'a Geliyor  (Okunma Sayısı 132 defa)
гüъεyyε
Üstad Üye

ღνսรlﻪէรενժﻪรıღ

« : 01 Ekim 2010, 12:31:06 »

Bediüzzaman'ı tanıtım ve hizmet TIR'ı yarın Batman'a geliyor. Düzenlenecek tanıtım ve etkinlikte ücretsiz kitap dağıtılacak.
2010-10-01   12:08:00

Yeni Asya Gazetesi tarafından düzenlenen “Bediüzzaman Türkiye Yollarında” kampanyası çerçevesinde “Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR’ı”  Cumartesi günü Batman’a geliyor. Edirne’den yola çıkarak tüm yurdu dolaşmakta olan TIR güzergâhı boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor ve ücretsiz kitap dağıtıyor. Batman’da Cumartesi günü saat 15.30’da World Mar önünde duraklayacak olan TIR programına, yoğun ilgi bekleniyor.

Bediüzzaman Said Nursi’nin ve Risale-i Nur Külliyatının tanıtılmasını amaçlayan bu projenin ana hedeflerinden birini, 2010 yılının Diyanetçe Kur’an yılı olarak ilan edilmesi ve eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Bediüzzaman’ın Kuran’ın doğru anlaşılması ve eğitimle ilgili görüşlerinin geniş kesimlere aktarılması teşkil ediyor. Bu amaçla gezi sırasında on binlerce Bediüzzaman kimdir?, Aydınlar konuşuyor, Bediüzzaman’ın eğitim modeli ve 5. Ulasal Risale-i Nur kongresi sonuç deklarasyonlarını içeren broşürler dağıtılacak.

Türkiye Yollarında

Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 50.yılı dolayısıyla 17 Eylül tarihinde Edirne’de Selimiye Camii önünde Cuma namazının ardından “Bediüzzaman Türkiye yollarında” sloganıyla yola çıkan TIR, bir ay boyunca tüm Türkiye’yi dolaşarak 17 Ekim’de İstanbul’da turuna son verecek.

TIR 7 kişilik bir ekip bulunurken, gezi sırasında uğranılan tarihi mekânlar ile Risale-i Nur açısından anlam ve önem taşıyan yerlerin video çekimi ve fotoğraf kaydı da yapılacak.

İLKHA
Moderatöre Bildir   Logged

˙·٠•●  Suskunluğum  asaletimdendir   ●•٠·˙
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: