0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Bir Soru  (Okunma Sayısı 400 defa)
HabiR
Ziyaretçi
« : 09 Ağustos 2009, 17:51:55 »

es selamu aleykum kardeşlerim,
geçen gün alevi birisiyle tartıştık. bana yabancı gelmeyen sanki daha önce duyduğum bir şey söyledi ama bu hadislerden mi duymuştum yoksa başka bir aleviden mi duymuştum hatırlayamadım. bu söz bana pek yabancı gelmedi..  alevi olan bu kişi bana '''Hz Muhammed (sav)'in Hz Ali için 'eğer benim Allah'a inancım olmasaydı ben Hz Ali'ye tapardım.' ''dedi. böyle bir hadis var mı?
Moderatöre Bildir   Logged
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2009, 18:35:41 »

duymadım ama sahih değildir muhtemelen.çünkü Allah Resulu""benden sonra peygamber gelseydi Ömer olurdu""diye duymuştum.aleviler Hz Alinin yaşantısını pek bilmezler.ancak hurafeleri çoktur.tabili Hz Alinin peygember s.a.s min yanında değeri vardır ve islam literatüründe yeri başkadır.

cebelinur
dogruhabergazetesi.com
Yardımcı Yönetici

ŞİMDİ DUA ZAMANIDIR......

« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2009, 20:50:30 »

seriyye abimiz doğru söylüyor.
delinin bir kuyuya taş atar 40 akıllı çıkarmaz misali. günümüzde öyle uydurma hadisler varki insanların kafalarını karıştırsın diye.
ki hadis de denmez onlara. resmen yalan, iftira...
Allah bize hakkı hak bilen kullarından eylesin

Kabrin arkası için çalışınız. Hakiki saadet ve lezzet ordadır.
HÜSEYİN
HÜSEYİN
Tecrubeli üye
**

Derin fikre sahip olanın nazarı da güzel olur...

« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2009, 21:56:34 »

'eğer benim Allah'a inancım olmasaydı ben Hz Ali'ye tapardım.' ''dedi.[/color]

çünkü Allah Resulu""benden sonra peygamber gelseydi Ömer olurdu""

iki söylemde tamamen uydurmadır ...vesselam...

AllahIM ; SENDEN BAŞKA HİÇ BİRŞEYİ OLMAYAN BEN , SENDEN BAŞKA HERŞEYİ OLANA ACIRIM ünlem. .

Mahzûn yüreklerde hazin bir sevdadır Huseyn...
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2009, 22:40:51 »

teşekkür ederim kardeşlerim... Allah razı olsun..
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2009, 07:45:02 »

her şeyi bilen Allah bole bişe duymadım insanlar bir laf ortaya atar sonra haklılıgı gostermek içinde bu degerli atlara atarlar bu gerçekten fitne ole bir şey duymadım evet duymadım diye olmaıgı anlamına gelemez ama Allah resulu asla bole bir şey soylemez tek duydugum hadis başkasına secde konusunda ''eger Allah tan başkasına secde etmekle emronulsaydım kadının kocasına secde etmesini emrederdim''kur'ana ve hdislere vakıf olmus olsaydık bunun Allah resulune ait olmadıgını etbelte net bi şekilde anlardık selm ve dua ile...

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2009, 11:58:26 »

es selamu aleykum kardeşlerim,
geçen gün alevi birisiyle tartıştık. bana yabancı gelmeyen sanki daha önce duyduğum bir şey söyledi ama bu hadislerden mi duymuştum yoksa başka bir aleviden mi duymuştum hatırlayamadım. bu söz bana pek yabancı gelmedi..  alevi olan bu kişi bana '''Hz Muhammed (sav)'in Hz Ali için 'eğer benim Allah'a inancım olmasaydı ben Hz Ali'ye tapardım.' ''dedi. böyle bir hadis var mı?

Yıllardır okurum, araştırırım. Bu sözü daha önce okudum. Bu söz Allah Resulü adına uydurulmuş bir sözdür. Tarihde bir takım Gulatların uydurduğu bir sözdür. Bu sözü bu gün sahih kabul edip sarılanlar bir takım Kızılbaş alevisi ve yanılmıyorsam bazı Radikal Nusayrilerdir.
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2009, 11:59:41 »

duymadım ama sahih değildir muhtemelen.çünkü Allah Resulu""benden sonra peygamber gelseydi Ömer olurdu""diye duymuştum.

Değerli Seriyye kardeşim, naklettiğiniz bu sözde, az önceki söz gibi uydurma bir hadistir. Allah Resulü böyle bir söz beyan etmemiştir. Bunun delil ve kaynaklarını sunmak mümkündür.
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« Yanıtla #8 : 07 Aralık 2009, 17:44:25 »

Şüpesiz şirk en büyük günahtır.. Rabbim bizleri şirkten ve yararsız ilimden uzaklaştır...

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: