0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Bir Yudum Hicret  (Okunma Sayısı 2623 defa)
Kıyam
"iktidar;her yerdedir, DİRENİŞ'te...!
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #20 : 02 Mart 2010, 10:24:28 »

derdi dünya olanı dost edinmeyin..!Ki;onların dostu dünyadır..ünlem
Moderatöre Bildir   Logged

Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #21 : 18 Ağustos 2010, 21:22:11 »

Sevmedim buraları... Buralarda Resulun (s.a.a) ensarıda yok. Her taraf uçsuz bucaksız çöl. Yaramıza em sürecek bir katre su dahi yok. Gördüm seni çok uzaklardan. Sen safa ve merve arasında say yapıyordun, yüreğinde vavelya, gözlerinde umud... Selam yolluyordun Resule (s.a.a) hicret yurdundan.

Gördüm seni uzaktan. Seslensem duymazdın. Hayat hiç sevmedi bizleri. Bizimde onu sevmediğimizi biliyordu besbelli. Kimler kıydı yüreğine. Sen, kan çanağına dönmüş gözlerle bakışını ötelere çevirmişken... Ben yığıldım öylece yere. Kızdım derman bulamadığım dizlerime. Koşamadım sana doğru be abim. Hani ensar? Nerde onlar? Neden yanımıza gelmiyorlar? Oysa koşmalı değillermiydi?

Gördüm seni uzaktan... Gidelim buralardan...

"Ve seveceğiniz bir başka (nimet) daha var: Allah'tan 'yardım ve zafer (nusret)' ve yakın bir fetih. Mü'minleri müjdele."  

Bişnev

Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #22 : 14 Eylül 2010, 20:48:56 »

Bismi Hû

... Eminmisin? Burası Medine'mi?

Burda Kusva'nın ayak izi olmalı değil miydi? Ya Habibullah'ın (s.a.a) kokusu nerde?

Bismillah ile geldiğimiz, fisebilillah şiarınca yöneldiğimiz bu yollar bize ne kadarda bigâne... Yol boyunca aştığımız çöller de hiç yıldızda görmedim. Ne bedir doğdu üzerimize nede bir yorgan veren oldu üşüdüğümüzde...

Elimi attığım her daldan “çıt” sesi geliyor.  Bu şehrin ışıklarını kim söndürdü? Yol boyunca söylediğimiz o umut türküleri elan koca bir dağdağa… İçimde kime yönelteceğimi bilemediğim öfkelerim var. Kendime midir bu öfke nöbetlerim? Elimde bir ayet var yüzleşmekten çekindiğim… "İz tus’idûne ve lâ telvûne alâ ehadin ver resûlu yed’ûkum fî uhrâkum fe esâbekum gammen bi gammin li keylâ tahzenû alâ mâ fâtekum ve lâ mâ asâbekum, vallâhu habîrun bimâ ta’melûn(ta’melûne). "

Ya bize isabet eden bir imtihan değil de kendi nefsimizden ise… Havf ve reca arasında  sa’y yaparken yüreğime  Yedibeyza’nın dokunuşu gerek. Ey ademoğluna tövbeyi ilham eden Rahman… Bizi bir nefes dahi kendimize bırakma… Ey Meryem’in Rabbi; ismet perdelerimizi aralayan günahlarımızı bağışla… Ey Yunus’un Rabbi; fırtına dindiğinde ve sular çekildiğinde, ahvalimize bakakaldığımızda bizleri utandırma.

...  Burası neden bu kadar karanlık?  

Ben şimdiden özler oldum Allah'ın vaadini... Vaad edilen o fetih günlerini...

Ben şimdiden gözler oldum yaşlı gözlerle, Resulullah'ın (s.a.a) bize doğru gelişini...

Haydi, gün "Dekke'ye giriş günü..." diye müminleri müjdeleyişini...

“YÂ RAB; KATINDAN BANA BİR EV VER”

Bişnev 15-10-2010

Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #23 : 09 Ocak 2012, 10:19:52 »

Bismi Hû

Ey dünya!
Yüreğimden akan her bir damla kanı, bengisu pınarımdan çaldığın incirlerimin kefaleti say,
Senin için yürekleri incitmek işte bu kadar kolay

Niye diye bir soru sor kendine,
Hayat beni niye terk etti,
... ve gitti…

Niye?
Sende biliyorsun ki; gözlerimde asılı, niyelerin yanıtı
Bir Rabbim bilir yüreğimi, birde yeşil yoldaki kanlı ayak izlerinde saklı elemlerimin kanıtı.

Ey dünya!
Bana ve hayat verdiğin hüzün,
Artık aynadaki yüzün.

”Senden gittiğim için üzgünüm ”diyemediğim için üzgünüm
Gayri bir omuz silkinişi ve de buruk bir tebessüm.
                  Huda hafız dünya

04-01-2012 Ayşegül yıldız

Sayfa: 1 2 [3] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: