0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Camide terör propagandası..  (Okunma Sayısı 840 defa)
selvi
Yeni Üye
*

« : 27 Kasım 2008, 20:43:31 »

Camide terör  propagandası
Yediden yetmişe tüm köylüler büyük bir heyecanla kaymakam beyi bekliyordu. Köyün muhtarı Hasan ağanın heyacanı görülmeye değerdi.Köylüler ilk defa bukadar yüksek mertebeden bir devlet adamaın ağırlıyordu.
Hasan ağa havuz başındaki bahçeyi temizletmişti Koyu gölgeli ağaçların altına keçeler, halılar kalın kalın döşekler serilmişti Öğle yemeği için iki kuzu kestirmiş,bir tencere prinç plavı,çeşit çeşit salatalar, tatlılar her çeşiten meyveler hazırlanmıştı.Bu şahane yemeğin yanında davazgeçilmez olan buz gibi ayran gelen misafirleri bekliyordu.
  Milliyetciliğinden çok dindarlığı ile adı duyulan kaymakamın amacı köyün camisini denetlemek ve imamın cami çalışmalarını yerinde görmekti. Müftü ise ilçeye bağli otuz dört köyden bu köyü tercih eden kaymakamla ilim erbabı,irfan sahibi,bütün bölgeye namı yayılmış;Ankara istanbul gibi büyük kentlerin ilahıyat profösörlerinin karmaşık islami konularda kendisinden sık sık görüş istedikleri seyda'yı tanıştırmaktı Seydanın kütüphanesini,yetiştirdiği taalebeleri ve köydeki dini faliyetleri yerinde göstermenin heyecanı içinde buraya gelmişti müftü efendi.Gerçi daha öncede de kaymakama seyda dan dini ilimlerdeki derinliğinden yetiştirdiği talebelerden bahsetmişti ama onu köyde, görev başında tanıştırmanın ayrı bir önemi olduğuna inanıyordu Milli hassasiyetleri yanında dini bütün olan kaymakam beyin bu durumdan çok memnun kalacağını düşünüyordu.
Kaymakam ve heyeti köye girdiklerinde daha Cuma namazına iki saat vardı. Bahçedeki havuz başına oturur oturmaz müftü efendi,kaymakamın kulağına yemeğin hazır olduğunu,namazdan öncemi yoksa  yemek istediğini fısıldadı.kaymakam yemeği namazdan sonra yemek istediğini söyleyince müftü,yer
nden kalktı ve Seyda ya göz işareti yaparak arkasından gelmesini istedi. Müftü ile Seyda havuzun kaybolduğu bir yerde,bir ağacın gölgesinde oturdular.müftü büyük bir heyecanla:
‘’kaymakamımız, devlet nezdinde büyük bir itibara sahip  validen tut milletvekillerine bakanlara, generallere kadar sözünün geçmediği yer yok. Onun için devletin gerçek savunucusu ve bekcisi derler. Devlet içinde görülmeyen güçlü bir misyonu olduğunu söylüyorlar.onun kaymakam olduğuna bakma istese reisicumhur olabilirmiş ,ama o bu görevi istemiş diyorlar. Söylenenlere önceleri bende inanmıyordum ama devletin büyükleriyle aynı ortamlarda  bulunurken kendisine ne kadar değer verdiklerini kendi gözlerimle gördüm.O geldikten sonra ilçemize hiç gelmeyen generallerin paşaların sık sık uğramaya başladıklarına bizzat şahit oldum onu bugün burada iyi ağırlarsak hepimiz için büyük kazanç olur.İyibir Cuma hutbesinden sonra yaptığınız dini faliyetleri kendisine tanıtacağız.eğer kaymakam bey memnun ayrılırsa bize vereceği destek sayesinde büyük bir medrese açma imkanına kavuşacağız’’ Seyda dalgın dalgın sakalını sıvazladı:’’müftü efendi! duyduğum kadariyle kaymakam bey kürtce konuşmaya karşı.hutbenin tercümesini nasıl yapacağım?’’
Seyda gibi medrese kökenli olan müftü, bugüne kadar seydayla hep arapca ve kürtce konuşmuştu.bir arapca profösörün den daha iyi arapca konuşan seyda’nın Türkce bilip bilmediğini düşünmemişti.Seyda’nın kaymakam karşısında suçlu bir çocuk gibi kalmasını daha yeni anlamıştı Müftünün yüzündeki heyecen şaşkınlığa dönüştü:
‘’Eyyyvaaaaaahhh! Şimdi ne yapacağız! Bunu nasıl düşünmedim?ünlem
Şaşkınlığından ne yapacağını bilmeyen müftü ikide bir saatine bakıp duruyordu.  Başını sağa sola çevirip sık sık  seyda’nın gözlerine bakıyordu: ‘

’Peki ne yapacağız?’’

(devam edecek inşaAllah)
Moderatöre Bildir   Logged

ORTALIK HENÜZ ALACA KARANLIK İKEN,ETRAFA HAKKIN MESAJLARINI İLETEN SEN OLDUN..KADİRNÂŞİNAZLAR BİLMESELER DAHİ BUNUN BÖYLE OLDUĞUNA YER-GÖK ŞAHİTTİR..SAKIN USUL BİLMEZLERİN TAVRINA BAKIPTA SİTEMKAR OLMA..ETTİĞİN HİZMETİ HALK TAKTİR ETMESEDE HAK BİLİYORYA...
cebelinur
dogruhabergazetesi.com
Yardımcı Yönetici

ŞİMDİ DUA ZAMANIDIR......

« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2008, 21:24:22 »

devamını ivedilikle bekliyoruz........

paylaşımın için Allah Razı Olsun......

Kabrin arkası için çalışınız. Hakiki saadet ve lezzet ordadır.
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2008, 23:06:51 »

Allah razı olsun kardeş devamını bekleriz inş...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
PRİSONER
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2008, 17:57:44 »

Devamının  ne  olacağını  az  çok  tahmin  ediyorum...  Bir  Doğulu  olup  Batıda  öğrenimine  devam  eden  biri  olarak...  Yani  dediğin  sahneleri  doğuda  iyi  idrak  etmiş,görmüş  ve  batıda bu  prof.  kaymakamcıkların  niçin  oralara  geldiklerini   ve  ne  yapmak  istediklerini... Allah'ın  hoşnutluğunu mu  kazanmak  gerekir  yoksa  beşerlerin  bakalım   sonuna!!!
selvi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2008, 14:55:39 »

’Peki ne yapacağız?’’

‘’müftü efendi kaymakam  beye türkce bilmediğimi,hutbenin tercümesini kürtce okuyacağımı söylersin olur biter.devletin bu kadar itibar ettiği adam anlayışlı olur heralde.’’
Şaşkınlığından sesi titrek çıkan müftü:
‘’ne diyorsun Seyda? Bu adam gerçek devlet diyorum sen hâlâ bana ne diyorsun.  Kürtce konuşma yasağını şiddetle savunan devletin kaymakamına böyle bişi söylenir mi?’’
Müftü seyda’nın incinmiş olduğunu düşünmüş olamlıki ses tonunu düşürerek:
‘’geçenlerde beni makamına çağırdı. Müftülükte bazı imamlarla kürtce konuştuğumu duyduğunu söyledi. Ona imamların bir kısmının Türkce bilmediğini sorunlarını anlatmak için Kürtce konuştuklarını söyleyince  adam delirmiş gibi oldu ‘’burası Türkiye Cumhuriyeti her vatandaş bu  cumhuriyetin diliyle konuşmalı. Birdaha böyle bişey duyarsamdirekt görevden alırım’’diye bana çıkıştı’’
‘’öyleyse bugünki hutbeyi siz okuyun!’’
Seyda’ya büyük bir saygı duyan müftü  çaresizliğinden olmalı ki yeniden sesinin tonunu yükselterek bir amir gibi:
‘’olacak şeymi?Adam köye imamın dini faliyetlerini görmeye gelmiş,ben çıkacağım mimbere Cuma hutbesini okuyacağım. Bu kabul edeilecek bişeymi?’’
Müftünün sert konuşmasından gururu incinen Seyda:
Müftü efendi!  Ne yapabilirim? Şam’da Bağdatta ,Lübnan’da ilim irfan tahsil ettim.Köylüler kürtceden başka bir dil bilmiyor.Bende onlara Kürtce vaaz veriyorum.  Birgün kaymakamın huzurunda hutbe vereceğimi nereden bilebilirdim.’’
Cuma namazı yaklaştıkca müftünün tedirginliği artıyordu.  Sinirinden ne yapacağını  bilmiyordu.  Seyda müftünün bu durumunu  görünce’’Tamam müftü efendi. Bu kadar üzülmene gerek yok yarım yamalak bildiğim Türkceyle hutbenin tercümesini yaparım.’’dedi..Müftü derin bir ohh çekerek:’’Canım ne varki Arapça okuduğun bir metni Türkceye çevireceksin.’’

(devam edecek inşaAllah)

ORTALIK HENÜZ ALACA KARANLIK İKEN,ETRAFA HAKKIN MESAJLARINI İLETEN SEN OLDUN..KADİRNÂŞİNAZLAR BİLMESELER DAHİ BUNUN BÖYLE OLDUĞUNA YER-GÖK ŞAHİTTİR..SAKIN USUL BİLMEZLERİN TAVRINA BAKIPTA SİTEMKAR OLMA..ETTİĞİN HİZMETİ HALK TAKTİR ETMESEDE HAK BİLİYORYA...
selvi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2008, 15:03:16 »

Allah sizdende razı olsun....hâlen hayatta olan seydanın kendi lisanından alınmış tamamen gerçek bir hikayedir..

cebelinur
dogruhabergazetesi.com
Yardımcı Yönetici

ŞİMDİ DUA ZAMANIDIR......

« Yanıtla #6 : 29 Kasım 2008, 17:35:49 »

büyük ihtimalle imam arapçayı türkçeye çevirirken hata yapacak. kaymakamda bunlar camidede terör propagandası yapıyor diyecektir. imam ise neden tutuklandığına şaşıracaktır.....

ama yalnızca tahmin bu...

Kabrin arkası için çalışınız. Hakiki saadet ve lezzet ordadır.
selvi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : 01 Aralık 2008, 16:54:12 »

Seydada rahatlamıştı;fakat hep merak ettiğim bir konu var.Aslında türkce’yi çat pat konuşacak kelime biliyorum ancak birtürlü bunları birleştirip konuşamıyorum ya da o sözcüklerle cümle kurduğum zaman ucube bir şey ortaya çıkıyor.’’müftü hiç duraksamadan:
Bu sorun dilin kalıbından kaynaklanıyor.Kürtce  düşünüp türkce konuştuğun zaman böyle şeylerle karşılaşılır. Kürtce ile kürtce’nin kalıpları farklıdır.Biraz dikkatli davranırsan olur biter’’
‘’neyse bir şeyler yapmaya çalışacağız.’’
Müftü biraz düşündü sonra
Kaymakamımız hassas bir insan,Türkce metnini okurken biraz dikkatli davranmanız lazım’’
Seyda müftünün tam oalarak ne demek istediğini anlamamıştı:
‘’Ne gibi? Dedi.
Müftü ses tonunu biraz düşürerek:
‘’Malümünüz memleketeimizde uzun süre devam eden bir çatışma var.
Kaymakam bey bu konularda çok hassas.Hutbe metnini Türkce okurken devlet, bayrak ve millet sevgisinden bahsederseniz iyi olur.  Kaymakam bey din alimlerinin devletine sadık kimseler olduğunu görse çok sevinir.’’dedi ve ‘’haydi bana müsaade.Kaymakam beyi yalnız bırakmak yakışık almaz. Ben oraya gidiyorum,sizde biraz hazırlık yapın’’diyerek gitti.
Müftü ile kaymakam, cemeatin ön safında öğle namazlarını bitirdiklerinde saat on ikiyi yirmi geçiyordu. Seyda minbere çıktı.Arapca başladığı hutbe proğramını ayet ve hadislerle zenginleştirerek okumaya başladı. Hutbenin arapcasını seri ve etkili cümlelerle süsleyerek adeta dinleyenleri mest etti. Cemeat arapca okunan hutbe metnini anlamıyordu ancak Seyda, öyle bir tarzla okuyorduki cemeeti pür dikkat dinlemek zorunda bırakıyordu seri,akıcı cümlelerle bazen ses tonunu yükseltiyor,bazen kulaklara fısıldar gibi konuşuyordu.
Öncelikle müftü,seyda’nın cemeati mest eden akıcı konuşmasını hayranlıkla izliyordu. Arasıra göz ucuyle kaymakamın yüz ifadesini görmeye çalışıyordu Kaymakamın gayet memnun olduğunu görünce,mağrur bir edayla  oturduğu yerde adeta,’’size söylemedim mi Seyda’nın büyük bir deha olduğunu’’der gibi bakıyordu.
Seydanın heyecen verici konuşması,’’sadegAllahül azim ‘’sözüyle son buldu.Cemeatin duygularını zirveye  çıkaran bu etkili hutbe okuyuşundan sonra Seyda bir süre sessiz kaldı. Arapca hutbe okurken  gözlerini bir projektör gibi cemeatin üzerinden ayırmayan Seyda,birden bakışlarını karşı duvara sabitleyip durdu.Sonra öğretmen karşısında ezberlediği şiiri iyi hatırlamayan bir  öğrenci gibi yüzü kızarmaya başladı. Söylemek istediği cümleleri aklında Kürtce kurarak Türkce’ye çevirmeye başladı..

devem edecek inaAllah

bymusab
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #8 : 02 Aralık 2008, 13:28:01 »

Allah razı olsun devamını dört gözle bekliyoruz
selvi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #9 : 10 Aralık 2008, 22:30:29 »

''Muhterem mü'minler,sevmez bayrak,sevmez vatan yoksa olamaz müslüman.'' (bayrağını sevmeyen bir insan müslüman olamaz.) '' sevmek bayrak ,sevmek vatan . o yüksek bir makam yapar Allaha.'' ( Allah bayrağını , ülkesini seveni sever ve  onu makamına eriştirir. ) '' Allah devletimizin nimetidir, yüksek olsa devlet, '' Seyda güç sözcüğünü hatırlayamayınsca sağ yumrüğunu sıkarak havaya kaldırdı,''bu kadar imandır.''(devlet Allahın bir nimetidir.devletimiz ne kadar büyük olursa imanımız o kadar güçlü olur .) ''vatan bayraktır, bayrak imandır,ama hepsi boştır.'' ( vatan ,bayrak ve iman dışında geri kalan herşey boştur.) ''Muhterem mu'minler, hepimiz,milletiz;ama devlet nifak yapar içimizde.'' (bu ülkede tek milletiz,fakat bazı devletler aramıza nifak sokuyor.) ''Terör hepimizin ismidir, girmese nifak çimize.'' ( aramıza nifak sokanlar teröristir.)
 ''Muhterem mü'minler , herkim terör desteklese Allah alır cennetine , yanar cehennem cayır cayır.'' ( kim teröre destek verirse,cenetlik olsa bile Allah cennetten çıkarır cehennme atar onu.)
 Seyda'nın doğruluğundan emin olduğu ve en kolaya telaffuz etteği, ''mühterem mü'minler''cümlesiydi. onun için sık sık bu cümleyi telaffuz ediyordu.
''muhterem mü'minler, kafir karşıda,hepimiz uyanık olmak'' (kafirlere karşı daima uyanık olmalıyız.)''yapar  parça parça milleti. Ne korkamak var ne utanmak.'' ( ne korkuyorlar ne utanıyorlar ,halkımızı parçalamak istiyorlar.)
 Bir kaç dakika önceye kadar müftünün yüzündeki sevinç ve gurur ifadesi gitmişti . Bunun yerine boynuna inecek bir kılıç darbesini bekleyen bir insanın yüzünde görülen,ürkütücü bir ifade oturmuştu. Vucudu büzülmüş, benzi solmuştu.Seydanın hutbeyi bitirmesi için işaret edecekti ama dikkati dağılmasın diye seyda bakışlarını karşı duvardan ayırmıyordu.
Seyda sık sık muhterem mü'minler'' diyordu... 

devam edecek inşAllah..

Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: