0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: çarşafım ya da gözlerim kes bileğimi...  (Okunma Sayısı 787 defa)
__elizan__
@CEM! K@LEM
Üstad Üye

varlık ile yokluk arasında bir muamma..

« : 04 Eylül 2007, 22:26:41 »

ibret almamız gereken bir kıssayı paylaşmak istiyorum

okursanız sewinirim

ÇARŞAFIM YA DA GÖZLERİM KES BİLEĞİMİ
 Tanrı Uludur...
Tanrı Uludur...
Tanrıdan başka yoktur tapacak...
Tanrıdan başka yoktur tapacak...

Müezzin efendi bunları okurken, Hanife hanım yaşlı gözlerle sandalyesine oturdu. Allahu Ekber, Bu günleride mi görecektik diye mırıldandı sessizce..Gözlerinden akan yaşları sadece buna değil, sanat okulunda okuyan kızı Şerife Hanımaydı birazda. Zira o evinin gözbebeği ve evlatlarının en hayırlısıydı.

Hanife hanım uzun boylu, ay yüzlü, asil, takva bir hanımdı. Bir rüya ile Ali Haydar Efendi hz bağlanmış, fakat sokağa çıkmadığı için Bülbül hanımdan derslerini evinde alan bir Osmanlı Hanımefendisi..Oğulları, kızları, damatları dahi ayağının topuğunu görmemiş haya abidesi. ÇARŞAFINI HAKKIYLA TAŞIYAN VE YÜZÜNÜN PEÇESİNİ ÖMRÜNDE HİÇ AÇMAYAN BİR HANIM EFENDİ.

Ve Şerife Hanım.. Annesinin göz bebeği..Henüz 18 yaşında...O zamanki sanat okulunda dikiş öğretmenliği okuyordu. Tam anlamıyla annesinin terbiyesiyle büyümüş, fakat cumhuriyetin yeni çocukları olarak devrimlerden nasibini almış bir hanımefendi.

Bir gün ansızın kapı çaldı...Şerife Hanım kapıyı açtığında karşısında polis memurlarıyla karşılaştı. Memur beyler Şerife Hanıma bir davetiye getirmişlerdi...Şerife Hanım davetiyeyi aldığına dair evrağı imzaladı ve merakla zarfı açtı...

Zarf yeni kurulmuş olan M....K....Paşa derneği başkanı Münevver Hanımdan geliyordu...Şerife hanım belediye sarayında olacak bir toplantıya çağırılıyordu.

Tolantı günü Şerife Hanım anacığının gözlerinden öperek Belediye Sarayına gitti. Salona girdiğinde kürsüde şapkalı hoş bir hanım konuşma yapıyordu.

Sevgili MKP derneği üyeleri..
Bugünden itibaren sizlere kimlikler dağıtılacak ve sizler önce annelerinzden başlamak suretiyle, yakınlarınızı çarşaftan çıkarıp onlara daha modern bir görünüm sunacak pardesüleri giydireceksiniz. Yalnız sokakta herhangi bir azası kesik olup, onu gizlemek amaçlı çarşaf giyenler hariç...
Bunlara dokunmayacaksınız...

Şerife hanımın eline kimliğini tutuşturduklarında dünya onun başına yıkılmıştı. Nasıl yapacaktı. Eve geldi. Hiçbir şey belli etmeden iki gün içerisinde bol siyah bir pardesü, siyah bir baş örtüsü, siyah bir eldiven tedarik edip, annesine hediye etti.

Hanife hanım paketi açtığında gördüğü manzarayla NEUZÜ BİLLAH. BU NEDİR EVLADIM??? dedi...
Şerife Hanım olan biteni anlattı. ANNECİĞİM ÇARŞAF ARTIK YASAKLANIYOR. HER AİLENİN GENÇ OĞUL YADA KIZLARINI GÖREVLENDİRİYORLAR. ARTIK ÇARŞAFI SADECE AZASI OLMAYANLAR GİYMESİNE MÜSADE EDİYORLAR...

KIZIIIM, KIZIIIM...SEN NE DİYORSUN..BABAN, İSTİKLAL SAVAŞINDA NE İÇİN ÇARPIŞTI...GETİR SATIRI..MADEM ELİ KOLU KESİKLERE SERBESTMİŞ ÇARŞAF ONA ELLERİM DEĞİL, CANIM FEDA OLSUN. KES BİLEĞİMİ...

Hanife hanımın çarşafını zorla çıkarmayı başaranlara karşılık o, çarşafının arkasından ağlamaktan ama oldu ve sokak yüzü görmeden Hakk'ın rahmetine kavuştu...Allah o celalli Osmanlı Hanımına rahmet eylesin..Kolunu verecek kadar, gözlerini feda edebilecek kadar, sokak yüzü görmemecesine örtülerimize sadık olmayı cümle mümine hanımlarımıza nasib eylesin...

Moderatöre Bildir   Logged

bir warmış bir yokmuş
intifada
Tecrubeli üye
**

bu dava çok büyüktür en iyileri feda etmeli...

« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2007, 22:36:17 »

Amin amin amin Rabbim razı olsun gözlerimden akan yaslar eşliğinde okudum. bizlerde farkında olmadan bu düzene ayak uyduruyoruz. ki şimdilerde değil çarsaf keske pardesü hatta onuda gectik keşke başını örtse diyoruz rabbim bizi o cehennem narından uzak. etsin inşaAllah bu tağuta boyun eğenlerden olmayacağız
tekrar Rabbim razı olsun

__elizan__
@CEM! K@LEM
Üstad Üye

« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2007, 22:39:36 »

sizden de inşaAllah
okuyan gözlerinize sağlık

bir warmış bir yokmuş
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2007, 17:21:07 »

KALPLERİMİZ ÇOK GENİŞTİ. İÇİNİ HEP BEN’LERLE DOLDURDUK. SANKİ BEN’LER KALPLERİMİZİ DAHA DA GENİŞLETTİ. KALPLERİMİZ GENİŞLEDİ GENİŞLEMESİNE AMA İÇİNDE O KADAR ÇOK BEN VARDI Kİ SEN’LERE YER KALMADI. KALPLERİMİZİ BEN’LERDEN SEN’LERE AÇMAYI BAŞARAMADIK. BUNU BAŞARMANIN BELKİ DE TEK YOLU VARDI… BEN’İ ÖLDÜRMEK.

kuranehli
Üstad Üye

"Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar"

« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2008, 16:54:16 »

Allah razı olsun.
selam ve dua ile

¥üяєğiм∂є вiя  нicrαn yαrαsı vαя...ünlem
__elizan__
@CEM! K@LEM
Üstad Üye

« Yanıtla #5 : 16 Haziran 2008, 23:35:50 »

eyvAllah
cümlemizden insaAllah

bir warmış bir yokmuş
esedullah1
Yeni Üye
*

ESEDULLAH OLMAK, KAİNATA DEĞİŞİLMEZ.

« Yanıtla #6 : 01 Aralık 2008, 10:38:36 »

gerçekten çok büyük bir iffete sahipmiş. Allah razı olsun.

AllahA ÂBD VE ASKER OLANA HER ŞEY HİZMETKAR OLUR.
seyfullah99
Yeni Üye
*

Allah'IM BENİ AFFET

« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2008, 13:43:07 »

AllahIM BU NE HAYA Allah RAZI OLSUN

BÜTÜN KAİNAT LİSANI HAL İLE AllahI TESBİH EDER
yas gülü
Tecrubeli üye
**

ASRA ANDOLSUN İNSAN ZİYAN VE HÜSRANDADIR..

« Yanıtla #8 : 05 Şubat 2009, 15:55:55 »

Allah celle celalüh binlerce defa razı olsun inşş .....hepimizi kendine layık kul eylesin
....

HAYAT İMAN VE CİHAT ALNIMIZIN YAZISIII...
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #9 : 20 Ağustos 2011, 11:42:04 »

Bir gerçek hikayede benden olsun
    Babamı uzun süreli ağır rahatsızlığından dolayı tavsiye üzerine son bir çare olarak götürdüğümüz hastanenin acilinden giriş yaptırdık,epey hasta olan babam kalp rahatsızlığı nedeniyle kalp krizi  ve böbrek yetmezliği rizki altındaydı...işlemler için hastanenin  giriş bölmüne geldiğimde, orada bulunan bayan o hastaneye bu tarz bağlanmış bir örtü  ile giremeyeceğimi, onun istediği gibi giyinirsem içeri alabileceğini, bu şartlar altında asla işlemleri yapmayacağinı söyledi...Cevabım şu oldu "babamı ölüm rizki nedeniyle acilden giriş yaptırdık, ancak bu işlemler yapılmasa tedaviye başlanılamaz. eğer işlemler yapılmasa ve babam vefatta etse, ben asla bu örtümü sizin istediğiniz gibi değiştirmeyeceğim, örtümüz için feda etmemiz gereken başımız yada babamız olsa, feda eder biz bu zaferi kazanırız inş..."

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: