0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Cevşeül Kebir (Arapça-Tükçe) Oku  (Okunma Sayısı 5120 defa)
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #100 : 29 Aralık 2011, 09:52:25 »

Ey rablık iddia edenlerin ve bütün terbiyecilerin Rabbi,
Ey bütün kapıları açan,
Ey sebepler tasarrufunda bulunan,
Ey sevapları veren,
Ey doğruları ilham eden,
Ey bulutları yoktan yaratan,
Ey azab ve ikâbı şiddetli olan,
Ey hesabı sür'atli gören,
Ey dönüş kendisine olan,
Ey bağışlayan ve tövbeleri kabul eden,
Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin,
Senden başka İlah yok ki bize imdat etsin.
Emân ver bize, emân diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar.
Moderatöre Bildir   Logged

têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #101 : 29 Aralık 2011, 09:54:39 »

Ey Rabbimiz, terbiye edenimiz,
Ey İlâhımız,
Ey Seyyidimiz, efendimiz
Ey Mevlâmız, sahibimiz
Ey Yardımcımız,
Ey Koruyucumuz,
Ey Kadirimiz, güç ve kuvvet verenimiz
Ey Razıkımız, rızık verenimiz
Ey Delilimiz, yol göstericimiz
Ey Meded kârımız, sıkıntı ve felâketlerden kurtarıcımız
Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin,
Senden başka İlah yok ki bize imdat etsin.
Emân ver bize, emân diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar.

têkoşîn
Site Yöneticisi

« Yanıtla #102 : 29 Aralık 2011, 09:55:54 »

Ya Allah! Ya Rabbimiz! Sen bizi ateşten; Cehennemden halâs eyle, kurtar, necât ver; bize âfiyet ver, bizi affet, iyilerle beraber, mukaddes memleketin olan Cennet’e bizi koy. Ey kurtaran, ey günahları affeden!

Ey Allah’ım! Senin şu kerîm, şerefli isimlerin ve büyük, yüce, latif sıfatlarının hakkı için sana yalvarıyorum ki, Efendimiz Muhammed (S.A.V.) ve O’nun âl ve ashabına O’nun hasenâtı adedince salâvat ve rahmet indiresin.

Allah’ın ismiyle ki, O bana yeterdir. O’ndan başka ilâh yoktur. Allah şahittir. O her yerde hâzır ve nâzırdır, beni terbiye eden O’dur. O’nun istediği olur. O’nun her şeyi güzeldir, hoştur, O yücedir. O’na tevekkül ettim.
“Allah seni onlardan koruyacaktır. O işiten ve bilendir.”

Allah’ım! Seni bütün kusurlardan tenzih ederim! Senden başka ilâh yoktur. Gerçek eman ve kurtuluş ancak sendedir. Seni senâ edecek gücüm yoktur. Sen seni senâ ettiğin gibisin.

Ya Allah! Ya Rahman! Ya Rahim! Ya Ğafûr! Ya Şekûr! Kendi hakkında yâd ettiğin güzel isimlerin ve yüce sıfatların ve mükemmel sözlerin olan (Kur’an’ın) ile sana yalvarıyorum ki, beni, ana-babamı, üstadım Bediüzzaman Said Nursi’yi, Risale-i Nur talebelerini, bütün ölü-diri erkek-kadın tüm mü’minleri ve müslümanları mağfiret eyle, günahlarımızı sil, ibadetlerimizi kabul et. Bize başkalarının merhametine muhtaç etmeyecek şekilde merhamet et, ihtiyaçlarımızı gider. Dünya ve âhirette istediklerimizi ver. Dünyadan ayrılışımızda bize saadet, şehidlik, keramet ve müjde ile biten hüsn-ü hâtime (güzel sonuç) ver. Bizden Efendimiz Muhammed (S.A.V.)’e ehil ve müstehak olduğu ne varsa ver. Bir an bile olsa bizi, ne bize, ne de başka bir mahlûkatına bırakma. Durumumuzu ıslah et. Uyumayan gözünle bizi gözetle, görünmez dayanaklarınla bizi koru! Ey celal ve ikram sahibi!

Bizi ve bu isimleri taşıyanı, ins, cin ve şeytanların âfetlerinden, arzın zelzelesinden, dağların senin korkundan dolayı dökülmesinden, taun ve vebadan, kötü gözlerden, ağrı ve saire âfetlerden uzak eyle. Bizi her türlü şer ve kötülüklerden koru. Bize dünya ve âhirette selamet, âfiyet, rızık ve hayır nasip eyle! Ey merhamet edenlerin en merhametlisi! Salât, salâvat ve dualarımız Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in O’nun âl ve ashabının tamamının üzerine olsun.

Hamd âlemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur.

Âmin. Âmin. Âmin.

Sayfa: 1 ... 9 10 [11] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: