0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: cezaevinde bir şehit haberi cemal uçar  (Okunma Sayısı 2777 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« : 21 Mayıs 2010, 14:17:47 »

Doğruhaber Gazetesi, daha önce cezaevinde intihar etti denilen cezaevinde öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Kaçırma, gözaltı, işkence ve adam öldürme. 90’lı yıllarda Müslümanlara yapılan ve üstü kapatılan zulümler tek tek gün yüzüne çıkıyor.
1999 yılında 48 gün boyunca yasadışı bir şekilde gözaltında tutularak çeşitli işkencelere maruz bırakılan iki çocuk babası Cemal Uçar, intihar mı etti, infaz mı edildi? Olayın perde arkasını gazetemize anlatan Cemal Uçar’ın eşi Ayşe Hanım, “Eşimin tek derdi İslam’ı yaşamak ve yaymaktı. İnancından dolayı öldürüldü. Öldürenler suçlarını örtbas etmek için de bir kılıf uydurdular” diyerek eşinin intihar ettiği ile ilgili rapor ve haberlerin düzmece olduğunu vurguladı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de kendilerini haklı bulduğunu ve Türkiye’yi tazminata mahkum ettiğini belirten Uçar, eşinin gözaltına alınışını ve sonrasını şöyle özetledi; “İstanbul’a ailemi ziyaret etmek için gitmiştik. 5 Ekim 1999’da tekrar Diyarbakır’a döndük. Suyumuz kesikti. Eşim su deposuna bakmak için evden çıktı ancak geri dönmedi. Aradan yarım saat geçti bir komşumuz kapıyı çaldı. Ve eşimi 4 kişinin zorla araca bindirerek götürdüklerini, eşimin buna direndiğini ancak başarılı olamadığını söyledi. Kayınbabama haber verdim, avukat tuttuk ve resmi yerlere başvurduk. Gittiğimiz yerler eşimin onlarda olmadığını PKK tarafından kaçırılmış olabileceğini söylediler. 43 gün bu şekilde geçti.”

“NEDEN O ZAMAN DEĞİL DE ŞİMDİ”

Eşinin kaçırılışının 43. gününde babasına bir faks yolladığını ve cezaevinde tutuklu olduğunu söylediğini belirten acılı eş, “Kayınbabam, avukatı da alarak mektubu savcılığa götürdü. Yaşananları anlattı. Savcı da ‘Nasıl bizden izinsiz ve habersiz hapse atarlar’ diye tepki göstermiş. Bu durumu bazı basın kuruluşlarına da iletmiştik. Medyada çıkınca kılıfına uydurarak 11 gün resmi olarak gözaltında tutulmuş diye tutanak tutturmuşlar” dedi. Eşini 9 gün tek kişilik hücrede tuttuklarını söyleyen Ayşe Hanım, “Eşimi tek kişilik hücreden alarak üç kişilik bir koğuşa aldılar. Cuma günü görüş günüydü. Görüşüne gitmek için hazırlık yapıyordum. Ama Çarşamba günü bir telefon geldi ve eşimin hastaneye kaldırıldığını söylediler. Apar topar hastaneye gittik ve burada bize acı haberi verdiler. Bize ‘Cemal gece kendini kemeriyle asmış’ dediler. Bunun üzerine kayınbabam tepki göstererek ‘9 gün tek başına bir hücrede kaldı. Neden o zaman değil de şimdi’ diyerek bağırdı. 48 gün sonra onu ilk defa kanlar içinde gördüm ve o halime de şükrettim. Çünkü o dönemde İslam için çalışan ve aynı şekilde kaçırılıp da cenazesi dahi bulunamayan arkadaşları vardı” şeklinde konuştu.

ONU SUSTURDULAR

Eşinin başında derin bir yara olduğunu söyleyen Ayşe Hanım, “Yarası devamlı kanıyordu. Göğsünden karın boşluğuna kadar otopsi yapmışlardı. Bu durumu avukata bildirdik ve avukat ‘her şeyi kılıfına uydurmuşlar’ dedi. Ayrıca boğazında da üç ya da dört kablo izi vardı. Eşim, bu kaçırma olaylarının devlet tarafından olduğunu anlatacaktı. Sorguladıklarını ve işkence yaptıklarını, birçok belgeyi kendisine zorla imzalattırdıklarını anlatacaktı. Zaten ilk çıkarıldığı nöbetçi mahkemede baskı altında olduğunu hiçbir şeyi kabul etmediğini belirtmişti. Onu bu sebeple öldürdüler.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Eşi ile ilgili çok çelişkili söylentilerin de olduğunu vurgulayan Ayşe Hanım, “Nusaybin’e vardığımızda kayınbabam, öfkeden polislerin üzerine yürüdü. Polislerden biri, ‘Ona kahvaltıyı götürdük. Sonra kalktı, namazını kıldı ve kendini astı’ dedi. Gardiyanlar da farklı konuşuyorlardı. Yanında tutuklu olan kişiler ise, “ O oruçluydu yemek yemedi. Biz yemeğimizi yedik ve uyuduk. Kalkınca onu cansız bir şekilde gördük” diye ifade verdiler. Tahminimiz, onların yemeklerine uyku ilacı katıp, eşimi alıp götürdüler. Cenazesini yıkama yerine götürdüğümüz zaman orada imam ve amcası vardı. Orada fotoğraf makinesi istedim ve o halde fotoğrafını çekmek istedim. Polisler buna da engel olmak istedi. Ben de eşimin kanlı atletini başıma sardım ve onlara doğru yürüdüm. ‘Zalimler için yaşasın cehennem” dedim. Polisler ‘biz yapmadık’ diyorlardı. Daha sonra imamı götürüp ‘vücuduyla ilgili hiç bir şey söylemeyeceksin’ diye tehdit etmişler. Bunu bize imam söyledi. İmam, eşimin ailesine ‘muhakkak oğlunuz şehittir, birçok cenaze yıkadım ama bu farklı’ dedi. Birçok fotoğraf çektim ve avukatına verdim. Avukat da eşimin dosyasına yerleştirmişti. Ancak daha sonra avukatın bürosu yağmalanarak birçok bilgi ve belge çalındı. Yani izler kalmasın diye yapmışlardı.

HERKES TARAFINDAN SEVİLİYORDU

Eşinin hayatı ve yaşantısı ile ilgili de bilgi veren Ayşe Hanım, “Eşimle 1995’de evlendik. Çok yumuşak bir ahlaka sahipti. Eşine ve çocuklarına bağlıydı. Hediyeleşmeyi sever, sürekli çevresindekilerin yardımına koşardı. Gece namazlarını kılar ve sürekli dua ederdi. Risale-i Nur’u düzenli olarak okurdu. Anılarını, yaşantısını ibretlik olarak anlatırdı. Bazı şeyleri arzuladığım zaman ‘cennette, cennette’ derdi. İslam’a hizmet etmiş olduğu zamanlarda hep ‘Bizler vazifemizi yerine getirmekle mükellefiz. Gerisini Allah’a bırakıp tevekkül edeceğiz’ derdi” şeklinde konuştu.

ŞEHADETİ HEP ARZULUYORDU

Eşimdeki güzel ahlakı koruyan şüphesiz İslam’dı ve kötü olan ahlakı gideren de yine İslam’dı. Bir keresinde yatağı hazırlamama rağmen kendisi yerde yatmak istedi ve Peygamber Efendimizin de yerde uyuduğunu söylemişti. Kayınbabam sürekli, ‘Oğlum gel evinde otur, kardeşlerinin yanında dur’ diyordu. Eşimin cevabı ise ‘Bırak baba, oğullarının zekâtı olayım’ olmuştu. Eşim dualarında hep şehadeti arzuluyordu. Eşim mazlum bir şekilde öldürüldü ve inşAllah arzuladığı şehadete kavuştu. Onu öldürenlerin er geç cezalarını bulacaklarına inanıyorum. Zalimler için yaşasın cehennem diyorum.

ŞEHİD EŞİ OLMAK BİR LÜTUFTUR

Konuşmasının devamında kendisi gibi eşini kaybeden bayanlara seslenen Ayşe Hanım sözlerini şöyle sürdürdü, “Eşimin İslam uğrunda çalışıp canını vermesi benim için bir onurdur. Tabi ki babasız çocuk büyütmek zordur. İki çocuğum var ve çocuklarımı İslami ahlak üzere yetiştirmeye gayret ediyorum. Benim konumumda olan bütün insanların, eşlerini yitirmiş olanların aslında kazandıkları çok şey var. Eğer bu bilince varırlarsa, ağlamak yerine tebessüm edeceklerine inanıyorum.”

DOĞRUHABER GAZETESİ
Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2010, 14:33:28 »

Zalimler için yaşasın cehennem

hattab_72
Leşkere Hüseyni
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2010, 14:46:36 »

Ji bo Zalime Xunxari Biji Cehennem
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2010, 14:49:05 »

jı bo zalıme xunxari biji cehennem...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
yedibeyza
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2010, 15:15:24 »

Rabbim şehadetini kabul etsin. Sad

Tûba lîl Ğureba..

Mahya
..Beytül Ahzan..
Üstad Üye

Yalnızlık biçilmiş bir kaftan..

« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2010, 17:24:54 »

..Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil..
afra
Tecrubeli üye
**

ŞeHaDet DoRuKlArA DoĞrU SeVdAlAnMaK..

« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2010, 18:28:18 »

Rabbim şehadetini kabul etsin inşAllah.

Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.

Zalimler için yaşasın cehennem

YüRü MücahiDim YüRü,
      HeR aDımınDa ßiR KafiR qeßerSin 
ßiR Allah'u EkßeR DemenLe,ArS TekßirLerLe İnLeSin..
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2010, 22:20:23 »

Allah Teala, yolundan yürüyenlerin, davasına sadıkane bağlı olanların ve zorbaların tehdit ve engellemelerinden çekinmeden halisane kullukta bulunanların karşılığını en güzeliyle verecektir
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #8 : 21 Mayıs 2010, 23:47:03 »

Bir çok ayet yazılabilir, onlar görevlerini yapmış, küfre,tağuta ve tuğyana ayak diremiş ve zamanı gelincede bir rüzgar gibi şehadete koşuvermişlerdir...Zalimin zülmü elbet bir gün gün yüzüne  çıkacaktı çıktı ve elbet bir gün hesap da sorulacak.  Mazlum gücünü Allah'tan alır .Allah İSE EN GÜÇLÜDÜR..Allah İSE EN CABBAR OLANDIR VE EN KAHHAR OLANDIR VE ZÜNTİKAMDIR..Zalimin zülmünü alırda başına geçirir..Bu din tamamlanmış ve kemale ermiştir..Hakkın korumasında, kemalat derecesinde olan bir dine zarar vermek isteyenler hayal kurarlar.. Şimdi sıra bizde.Düşman aynı düşman ,tağut yerinde duruyor ve yıkılmadı putlar , ayaklarındaki mıhlarla yere çakılmayı tercih etmeyenler ŞEHİTLERİN İZİNDE RÜZGAR OLUP O YOLA REVAN OLANLARDIR... Allah ŞEHADETİNİ KABUL ETSİN EYY ŞEHİİİD SELAM SANA...

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
maide56
Yeni Üye
*

« Yanıtla #9 : 22 Mayıs 2010, 10:20:32 »

“Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah’ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler.” (Ali İmran, 3/169-170)

* “... Şüphesiz hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda kendilerine eziyet edilenlerin, çarpışanların ve öldürülenlerin kötülüklerini örtecek ve kendilerini altından ırmaklar akan cennetlere sokacağım. Bu Allah katından bir karşılıktır. Karşılığın en güzel olanı Allah katındadır.” (Ali İmran, 3/195)

* “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Aksine onlar diridirler ancak siz fark edemiyorsunuz.” (Bakara, 2/154)

* “Allah, kendi yolunda çarpışıp öldüren ve öldürülen mü’minlerden, karşılığı cennet olmak üzere, mallarını ve canlarını satın almıştır. Bu O’nun üzerine, Tevrat, İncil ve Kur’an’da vadedilmiş olan bir haktır. Allah’tan daha çok ahdine vefa gösterebilen kim vardır? Şu halde yapmış olduğunuz bu alışverişinizden dolayı sevinin. İşte büyük kurtuluş budur.” (Tevbe, 9/111)

yarab bizleride kat bu kervana...
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: