0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Çok eşlilik yasal olsun...  (Okunma Sayısı 806 defa)
mustafa21
Yeni Üye
*

« : 25 Mayıs 2011, 22:56:01 »

Çok eşlilik yasal olsun

Davranış bilimleri uzmanı Sibel Üresin'in 'çok eşlilik yasal olsun' çıkışına tepkiler bitmeden, Üresin'in Bahçelievler'de yaptığı yeni açıklamaları yine tepki çekecek gibi.

Davranış bilimleri uzmanı, aile ve evlilik danışmanı Sibel Üresin, çok eşliliğin yasalaşması gerektiğinin tekrar altını çizerek, "2., 3. eşler için çok eşlilik yasalaşmalı. Ben muhafazakar kesimde olmasa da diğer kesimde sevgili ve metres diye adlandırılan herkesin kanuni hakları olması gerektiğini savunuyorum. Sadece muhafazakar kesim olarak adlandırılmasın. Şu an birçok erkeğin sevgilisi, metresi, imam nikahlı eşi var. Kesinlikle çok eşlilik yasalaşmalı. Çünkü gayrı meşru ilişkilerden doğan o kadar çok anne ve babası belli olmayan çocuk var ki ortada, bunun bence daha ahlaki bir zemin üzerine oturtulması lazım" diye konuştu.

"DİNDAR OLAN 'İMAM NİKAHLI EŞİM' DER, DİĞERİ 'METRESİM'"
Birçok belediye için aile içi iletişim seminerleri veren Üresin, dün de Bahçelievler Belediyesi'nde 'Uzun evliliğin sırrı" konulu seminerde konuştu. Seminer öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Üresin, "İmam nikahlı eşler ile metresler aynı statüde midir?" sorusunu, "Bir erkek her durumda bunu yapar. Dindar olan 'İmam nikahlı eşim' der, diğeri 'Metresim' veya 'Sevgilim' der. Arada hiçbir fark yok. Var mı? Yasallaşmak derken 4 eşin resmi nikah altına alınması gerektiğini söylüyorum" diyerek yanıtladı.

"EŞİM İKİNCİ EŞ ALABİLİR, BU İZNİ KENDİSİNE VERDİM"
Bir kadın muhabire "Sizin eşiniz sizi hiç aldatmıyor mu?" diye soran ve "Hayır" yanıtını alan Üresin, "O zaman aldatıldığını düşünen ve uzmanların kapısını çalan birçok kadın sizce Türkiye'de yaşamıyor mu? Ben evliyim. Eşimin şu an ikinci eşi yok. Ama ikinci eş alabilir, bu izni ben evlenirken kendisine verdim. Almak isterse alabilir, niye yok, bunu yanıtını ben veremem" dedi.

"KAZAKİSTAN'DA EYLEM YAPILDI, ARTIK ÇOK EŞLİLİK RESMİ"
Üresin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda yasal düzenleme olursa hiçbir erkek elini kolunu sallayarak metrese, ikinci eşe sahip olmaz. Çünkü yasal yükümlülükler bu işe sınırlama getirir. Zina artık suç hükmünü alır. Herkes 'param var' diye herhangi bir kadınla beraber olmaz. Birçok hayat kadını şu an mağdur değil mi? 40 yaşlarında psikolojisi bozulmuş bir sürü genç kız, 10 günlük ilişki sonrası terk edilen kadınlar var. Kürtaj yaptıran kadınlar var. Kazakistan'da 6 yıl önce kadınlar, zinanın ve hayat kadınlarının artması, kadınların evde kalması dolayısıyla bir eylem yaptı. Şu an Kazakistan'da çok eşlilik resmi."

"KADINLAR, HANGİ KADINLA ALDATILDIĞINI BİLMEDEN EVDE KUŞKUYLA BEKLİYOR"
"Kadınlar, görüşlerimi gayet düzgün karşılıyorlar. Çünkü bir çok kadın eşinin kendisini hangi kadınla aldattığını bilmeden, kuşku içinde ve üzgün olarak evde bekliyor. Bir erkek 2. ve 3. eş almışsa ve onlara nafaka, onlarda kaldığı gün noktasında adaletli davranıyorsa tabi ki alkışlıyorum. Ama bunu yapacak erkek yok. Kadınların hepsi şu an aldatma ve şiddeti kabullenmiş durumda. Ben hiç dayak yemedim. Şu an erkekler eşlerine daha çok psikolojik şiddet uyguluyor. Çok konuşup dayak yiyen kadın safına geçmem. Kadınların yüzde 80'i çok konuştuğu için dayak yiyor. Yüzde 20'si psikolojik sorunları olan eşleri tarafından dövülüyor. Bir anne 3 yaşındaki çocuğunu dövebiliyor, çocuğunu sevmiyor musun diye sorabilir misin? Bir kadının dayak yemesi, sadece karşısındaki güçlü şahsı tahrik etmesinden öte değildir. Çocuk da anneyi tahrik ediyor. Ortada güçlünün güçsüzü alt ettiği durumlar var."

"FEMİNİSTLER BENİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİLLER, BEN DE ONLARI SEVMİYORUM"
"Psikolojik danışmanlık merkezlerine başvuran kadınlar eşi tarafından aldatılan, psikolojisi bozulmuş, psikolojik şiddete maruz kalan kadınlardır. Kadınlar aldatılıyor, bu bir gerçek. Bir erkek karısını aldatıyorsa bunu eşine sormaz, merak etmeyin. Ben 2 yıldır habername.com'da çokeşliliği detaylı işliyorum. Şu ana dek hiçbir yerden tepki gelmedi. Ben anti-feministim. Feminist tüm yazarların karşısındayım. Beni sevmek zorunda değiller, ben de onları sevmiyorum."

"KADIN KOCASINA 'EFENDİSİ' GİBİ DAVRANACAK"
Konuşması salondaki kadınlar tarafından ilgiyle dinlenen, aralarında kara çarşaflı kadınların da olduğu gözlenen Üresin, yaptığı açıklamanın ardından 'Uzun evliliklerin sırrı' konulu bir seminer verdi. Seminerde Üresin, "Uzun evliliğin sırrı, bir kadının eşine teslim olması, erkeğin de eşine Allahın lütfu olarak davranmasıdır. Kadın kocasına efendisi gibi davranacak. Efendi ne demek, teslim olmaktır. Şimdi erkekler, kadına kıymet vermiyor. İstisnalar var. Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

"BEĞENMEDİĞİMİZ EŞLERİMİZİ BİZDEN DAHA GENÇLER ANINDA KAPAR"
Üresin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Erkek neslinin azaldığı, kadın nüfusunun çok arttığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle eşlerimize dört elle sarılmalıyız. Bizim beğenmediğim eşlerimizi bizden daha genç ve güzel kadınlar anında kapar. Çünkü hepimizin daha genç ve daha akıllı alternatifleri var, hiçbirimiz yerinde durmuyor, yaşlanıyoruz. Dayak yiyenler daha çok üniversite mezunu. Her bildiğimizi her yerde konuşmak çok da doğru değil. Erkeğin bir adım gerisinde olmak bir kadını asla ezmez. Adam da sana kul köle olsun. Erkekler, erkeklik duygularını tatmin etmek isterler. Kadını üzen boşanmak değil, kadını üzen boşanma sonrası 'Acaba şunu da yapsa mıydım, evliliğim kurtulur muydu?' fikridir."

KADINLAR KABULLENİYOR
Üresin bir basın mensubunun 'Peygamberimizin kızı Hazreti Fatma evleniyor, eşi ikinci bir eş getiriyor. Fatma da 'Ciğerim yandı' diyor. Bir kadın bunu nasıl kabullenebilir?' sorusuna da, "Bunu yapan yapıyor. Birçok kadın bunu kabulleniyor. Yaşayanlara sorun bence" şeklinde cevap verdi.

Moderatöre Bildir   Logged
yahya abbas müsavi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2011, 09:37:01 »

haklılık tarafları yokmu sizce...
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2011, 11:13:00 »

KADINLAR KABULLENİYOR
Üresin bir basın mensubunun 'Peygamberimizin kızı Hazreti Fatma evleniyor, eşi ikinci bir eş getiriyor. Fatma da 'Ciğerim yandı' diyor. Bir kadın bunu nasıl kabullenebilir?' sorusuna da, "Bunu yapan yapıyor. Birçok kadın bunu kabulleniyor. Yaşayanlara sorun bence" şeklinde cevap verdi.

Çok eşliliğin yasalaşması elbetteki güzeldir.
yalnız burda bi yanlışlık var. Hz Fatima Hz.Ali ile evlenmiştir. Hz Alide hz fatima ile evli iken kesinlikle evlenmemiştir.

(dualar sana filistin)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2011, 12:01:34 »

Bunu kabullenmiş eşler varsada ,bunlar eşlerini ruhen terketmiş, eşinin kendisi tarafından hiç bir değeri ve önemi kalmamış  yada maddi imkansızlıklar içinde olan  kadınlardır bunlar...yoksa eşini seven hiç bir hanım onu başka bir hanımla paylaşmak istemez... Hz Sare bile olsa...Hz Fatima bile olsa..

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2011, 14:10:07 »

Yasal olmadığı için gayri meşru yollar aranmakta, daha çok kadın mağdur olmakta, bence yazar isbet buyurmuş...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
ahde-vefa
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 29 Mayıs 2011, 14:23:03 »

bu konu cok uzun düşünülmesi gereken konu bence,cünki hangi bayan 2 veya 3 eşliliği kabul eder.her ne kadar ihanet var olsada erkeklen tarfından bayanlara karşı bile bile isteyerek pek az bulunur bu düşüncedeki bayanlar cesaret işi kabulleniş meselesi,aynı evde bir kaç bayanla ve aynı eşitlik cercevesinde erkeklerin bayanlara karı tavırları hak hukuk konusunda zerre kadar şaşmayacağına dair hususlar.ben şahsen az düşündümde verilmesi gereken zor bir karar ,,,

Hz. Muhammed efendimiz nasıl yaşıyordu insanlar azcık ondan örnek alarak yaşasa sorunlar az cok cözülürdü,,,

hayırlısını Allah'tan diliyorum..

Münafıklık alameti üçtür; yalan söylemek, vadini yerine getirmemek, emanete hıyanet etmek.” buyurarak ahde-vefa'nın önemini bildirmiştir..
_uMuT_
Mir Üye

« Yanıtla #6 : 29 Mayıs 2011, 14:38:03 »

İkinci eşin birinci eş için sorun teşkil edeceği kesindir. Hz sare annemiz misal olarak duruyor. Kıskanmayayım diye siyahi hacer annemizi kendisi istediği halde yinede kıskanmıştır. Fakat islam islah dinidir. duygusallık ayrı islah ise ayrıdır. Hele sağımıza solumuza komşularımıza bakalım göreceğiz ki bir çok evde yaşları geçmiş evlenmemiş genç kızları göreceğiz. kız sayısının erkek sayısından fazla olduğu ve artarak devam ettiği bir yerde ikinci eş alınmazsa bunun sonucu nereye varır?

Birde fazla araştırmadım amma sahabeler nasıl yapıyorlardı onada bakmak lazım. Bu kesinlikle sadece cinsel yönü ile ele alınmamalı işin islah boyutu birinci derecede olmalıdır. Bayanlarda işin bu boyutunu düşünüp sabrettilermi mükafatını alacaklardır inşAllah

(dualar sana filistin)
ahde-vefa
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : 29 Mayıs 2011, 14:58:06 »

şu bir gercektir ki erkekler eski dönemde yaşayan sahabeler gibi olamaz bu devirde daha bir eşine bakamıyorken  onu ihityaçlarını karşılamıyorken cocuklarınında aynen öyle,nasıl olurda çok eşlilık denilebilir kimsede kusura bakmasın din için kimse 3 bayan almaz sadece nefsi için alır....ben sanmıyorum ki erkeklerin her aldığı bayana eşit davranacak

hep şunu duymuşumdur Hz. Muhammed s.a.v. çok bayanla evlendi ama hiç duymadım ki,,,hayatından örnek alayım ona göre yaşayayım tek yön bayana kızıp ya bak eskiden Efendimiz kaç bayanla evlendi  ama neden evlendi onu kimse kaale almıyor ben biliyorum coğunu nefsi için değilde namuslarını kurtarmak için şu zamanda hiç bir erkek öyle düşünmez bir bayanı namusu için almaz...bu
gercek kimse kendini kandırmasın.kişi önce kendine bakmalı dinimiz neyi nasıl bildirmek istiyor kendine anlatmalı-bilmeli -yaşamalı...

hem Türkiye erkeklerin sayısının azldığını biliyoruz bunu bayağıdır duymuştum, istedikler diyor ben demiyorum...

işte kanıt

Türkiye İstatistik Kurumu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2009 Nüfus Sayımı Sonuçlarına göre, nüfusun yüzde 50,3'ü (36 milyon 462 bin 470 kişi) erkekler, yüzde 49,7'si (36 milyon 98 bin 842 kişi) ise kadınlardan meydana geldi.

Münafıklık alameti üçtür; yalan söylemek, vadini yerine getirmemek, emanete hıyanet etmek.” buyurarak ahde-vefa'nın önemini bildirmiştir..
_uMuT_
Mir Üye

« Yanıtla #8 : 29 Mayıs 2011, 16:45:12 »

Nefsi için bile alsa eyer eşitlik ilkesini çiğnemeyecekse kimse erkeğe diyemez niye eşlerini çokluyorsun çünkü çok eşlilik erkeğe verilen bir haktır. Eğer sahabeler dönemi ile kıyas yaparsak  şimdiki erkekler çok eş almakta çok daha fazla haklıdırlar.

(dualar sana filistin)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #9 : 29 Mayıs 2011, 17:32:22 »

ÜMİT HOCAM Allah size çok eş nasip etsin,madem bu kadar arkasındasınız...haa bu duamı olur bedduamı Allah bilir, biz bileyiz .. Smiley  

birde Kur'an "eşlerinizi çoğaltın" demiyor, Kur'anın  indirildiği  toplumda erkekler  sayısı belirsiz bir evlilik gerçekleştirdiklerinden, o topluma 4 e kadar musade ediliyor, yani eşler çoğaltılmıyor ,  bilakis 4 e kadar azaltılıması isteniyor dikkatinizi çekerim... hatta tek eşlilik tavsiye ediliyor...ancak siz illede çoğaltayım diyorsanız ,haydi kolay gele ,artık cennetemi düşersiniz, cehennememi Allah BİLİR... Smiley

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
Sayfa: [1] 2 3 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: