0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: DARAĞACINDDA ŞEHADET NAMAZI  (Okunma Sayısı 415 defa)
yas gülü
Tecrubeli üye
**

ASRA ANDOLSUN İNSAN ZİYAN VE HÜSRANDADIR..

« : 18 Şubat 2011, 20:40:07 »

Kur’ân öğretmek üzere bir gurup Sahabi ile Medine’den yola çıkan, fakat yolda pusuya düşürülerek esir alınan ve Mekke’ye köle olarak satılan Hubeyb bin Adiy’i (r.a.) Mekke müşrikleri bir süre hapsettiler. Ardından Ten’im dedikleri ölüm meydanına götürdüler.
       Orada, “Ey Hubeyb! Son bir isteğin var mı?” dediler.
       Hubeyb bin Adiy (r.a.), “Yaşatan, öldüren ve öldükten sonra gene diriltecek olan, yalnız Cenab-ı Allah’tır” dedi. Müşrikler burunlarından soluyarak tekrar sordular:
      “Ölmeden önce son bir arzun yok mudur?”
Hubeyb (r.a.), “Bırakırsanız iki rekât namaz kılmak isterim” dedi.
     “Peki, kıl!” dediler.
Hz. Hubeyb iki rekât namaz kıldı, Cenâb-ı Hakka duâ yaptı.
Hâris oğulları, “Artık ölmeye hazır mısın?” dediler.
      Hubeyb (r.a.), “Müslüman olarak öldükten sonra, ne şekilde can verirsem vereyim, önemli değil. Çünkü bütün çektiklerim, Allah ve Resulullah sevgisi içindir. Cenab-ı Hak dilerse, parça parça edeceğiniz vücudumun her zerresini, lütuf ile Cennetine nail eyler” dedi.
      Müşrikler, onu darağacına astılar. Yüzünü kıbleden Medine’ye doğru çevirdiler.
Sonra, “Ey Hubeyb! Dininden dön, seni affedelim!” dediler. Hubeyb (r.a.), “VAllahi bütün dünya bana verilse, yine İslâmiyetten dönmem!..” dedi.
      “Şimdi senin yerine Peygamberinin olmasını, onun öldürülmesini ister misin?” dediler.
Hubeyb (r.a.), “Muhammed Aleyhisselâmın, değil benim yerimde olmasını, Medine’de yürürken ayağına bir diken batmasına bile razı olmam!” dedi.
       Bundan sonra Hubeyb, “Allah’ım! Resulüne selâmımı ulaştır. Bize yapılan bu işi Resulüne bildir” diye duâ etti. Hubeyb bu duâyı yaptığı sırada sevgili Peygamberimiz, Ashab-ı Kiramla oturuyordu.
      “Ve aleyhisselâm” buyurarak, Hubeyb’in selâmını aldı. Yanındakiler, “Yâ ResulAllah! Kimin selâmını aldınız?”dediler.
      Allah Resulü (a.s.m.), “Kardeşimiz Hubeyb’in selâmını aldım. Cebrâil aleyhisselâm, Hubeyb’in selâmını bana ulaştırdı” buyurdu.
     Ve Hubeyb (r.a.) şehit edildi.
     Hubeyb bin Adiy (r.a.)' in ruhu için El-Fatiha.
Moderatöre Bildir   Logged

HAYAT İMAN VE CİHAT ALNIMIZIN YAZISIII...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: