0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Devlet hem işgal ediyor hem de kullanma parası istiyor  (Okunma Sayısı 193 defa)
Vuslata_Ozlem
Tecrubeli üye
**

« : 17 Kasım 2008, 10:22:15 »

Aldığımız bu evi 1999 yılının sonlarında kiraya verdik. Daha sonra polisin baskını üzerine evimizi kiralayan şahıslar ile çatışma çıkmış. O gün bu gündür devlet evimize el koydu

2000 yılında İstanbul’un Beykoz ilçesinde Hizbullah lideri islami direniş  lideri’nun hayatını kaybettiği villanın altından bir büyük dram çıktı. 1999 yılının sonlarında Beykoz Kavacık Mahallesi Mühendis sokaktaki evini islami direniş  lideri’na kiraya veren 5 çocuk annesi Miyaser İnan’ın villasının tam 8 yıldır hiçbir gerekçe gösterilmeden devlet tarafından gasp edildiği ortaya çıktı. Sekiz yıldan beri devlet tarafından işgal edilen villanın sahibi Miyaser İnan’a uygulanan hukuksuzluk, İstanbul vergi dairesinin emlak vergisi ödemediği gerekçesiyle haciz başlatmasıyla ortaya çıktı.

Miyaser İnan 5 çocuk annesi… 2000 yılında iki katlı evini kiraya verdi. Evi kiraladığı islami direniş  lideri çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Çatışma sonrası devlet eve el koydu ve tam 8 yıldır devlet işgalinde… Beş çocuğuna bakabilmek için bir yandan hayat mücadelesi veren Miyaser İnan, 8 yıldır evi işgal altında olması yetmiyormuş gibi öbür yandan İstanbul Vergi Dairesinin haciz işlemiyle şoke oldu.
Tek suçum evimi kiraya vermek
Tek suçu evini kiraya vermek olan İnan, evini geri almak için çalmadık kapı bırakmadı ancak bugüne kadar olumlu bir cevap alamadı. Hiç kullanamadığı ve içine dahi sokulmadığı evi için kendisine emlak vergisi ödemediği gerekçesiyle haciz işleminin başlatılması karşısında tepki gösteren Miyaser İnan, “Bin bir zorlukla dişimizden tırnağımızdan artırarak aldığımız evi yıllardır gasp ettiler. Ben 5 çocuğumla aylık 400 YTL kira ödeyemezken kendi evim 8 yıldır devlet tarafından işgal edilmiş ve çürümeye bırakılmıştır” dedi.
Evinde hayatını kaybeden islami direniş  lideri ile hiçbir tanışıklığı olmadığı halde evine 8 yıldır el konulmasını anlamakta zorluk çektiğini kaydeden İnan, “Bugün kim evini kiraya verdiği şahısları tanıyor. Ben kiramı zamanında öder mi, evime iyi bakar mı ahlaklı mı ona bakarım. Ancak bugün ben beş çocuğumla, hiçbir suçumuz olmadığı halde sırf evimizi kiraya verdiğimiz şahısların kimliğinden dolayı cezalandırılıyoruz. Yeter artık bitsin bu zulüm” ifadelerini kullandı.
15 yıllık birikimimiz elimizden alındı
Evi gasp edilen Miyaser İnan’ın büyük oğlu Seyfulislam İnan ise evlerini geri almak için mahkeme mahkeme dolaştıklarını; ancak kimsenin kendileriyle ilgilenip bakmadığını söyledi. İnan, “Biz aile olarak Tarsus’ta 1984 yılından 1999’a kadar gıda toptancılığı üzerine ticaret yapıyorduk. Ancak 1999 yılında bütün birikimimizle İstanbul Beykoz’da iki katlı bir ev aldık. Aldığımız bu evi 1999 yılının sonlarında kiraya verdik. Daha sonra polisin baskını üzerine evimizi kiralayan şahıslar ile çatışma çıkmış. O gün bu gündür devlet evimize el koydu” dedi.
Kendi evim gasp edilmiş ben 400 YTL kira ödüyorum
Bu olay üzerine Tarsus’tan İstanbul’a taşındıklarını ifade eden İnan “Ancak devlet dişimizi tırnağımıza takarak biriktirdiğimiz bütün sermayemizin ürünü olan bu evi elimizden aldı. Şimdi ben 7 nüfusa bakmak için çalışıyorum. Şuan aylığı en az 2 bin YTL olan evimiz gasp edilmiş durumda. Bense 400 YTL olan kirayı bile zor ödemeye çalışıyorum. Artık bu hukuksuzluk bitmeli. Ev ile ilgili davaya bakan mahkemeye gidiyorum bana şu an bakamayız diyerek baştan savma cevaplar veriyorlar” şeklinde konuştu.
Dava açacağım
Öte yandan vergi dairesinin devletin gasp ettiği evin emlak vergisi için başlattığı haciz işleminin büyük bir zulüm olduğunu vurgulayan İnan, “8 yıldır evimizin kapısına bile yaklaştırmayan devlet yine 8 yıldır emlak vergisi ödemediğimiz gerekçesiyle bize haciz işlemi başlatıyor. Bu nasıl adalet, bir yandan evi gasp edeceksiniz öbür yandan adeta evi kullandığımız gerekçesiyle çeşitli vergiler talep edeceksiniz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. 8 yıllık maddi ve manevi zararımız söz konusu. Hukuksuz bir şekilde evimizi işgal edenlerden maddi ve manevi tazminat için dava açacağız” şeklinde konuştu.

dogruhabergazetesi
Moderatöre Bildir   Logged

YANLIZ SANA KULLUK EDER,YANLIZ SENDEN YARDIM DILERIZ
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: