0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Devrim muhafızı korumalı İran gemisi perşembe Gazze yolunda  (Okunma Sayısı 960 defa)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« : 08 Haziran 2010, 18:10:39 »

İran Kızılayı, bu hafta içerisinde Gazze'ye iki yardım gemisi gönderme kararı alırken, aktivistleri ablukayı delmeyi amaçlayan bu girişime katılmaya çağırdı.

Iran Kızılayı'nın yöneticisi Abdülrauf Adibzade, yardım kararını İran Dışişleri Bakanlığı ile görüşerek aldıklarını belirtirken, gemilerin birinde yardımların, diğerinde de gönüllülerin taşınacağını açıkladı.

İsrail hükümeti, düşman olarak gördüğü ve Filistinli radikal gruplara silah sağlamakla suçladığı İran'ın bu girişimi konusunda henüz bir açıklama yapmadı. İsrail donanması, daha Gazze ablukasını delmeye çalışan her girişimin engelleneceğini bildirmişti.

İran devrim muhafızları ise geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Gazze'ye yardım taşıyacak gemileri silahla korumaya hazır olduğunu duyurdu.

------------------------------------------------------------------------------------------
Ortadoğu’da belki de Türkiye ile İsrail arasında yaşanan krizden daha büyüğü yaşanacak. İran, Gazze’ye insani yardım dolu gemi göndermeye karar verdi, gemilere İran Devrim Muhafızları’nın eşlik edeceği iddiaları gerilimi tırmandırdı.

İran kızılayı, Gazze’ye iki yardım gemisi gönderileceğini açıkladı. Kızılay başkanı İran’dan gönüllü aradıklarını ilan etti.

Ayetullah Ali Hamaney’in izin vermesi durumunda yardım gemilerine İran Devrim Muhafızları eskortluk yapacak.

IRNA ajansının haberine göre İran kızılayı Gazze’ye yardım taşıyan iki gemi gönderme kararı aldı. İçinde gıda ve diğer yardım malzemeleri olacak gemilerin bu hafta sonunda Gazze’de olması planlanıyor.

İran Kızılayı uluslararası İlişkiler direktörü Aldülrauf Abizade, kızılayın gemilerde konuşlanmak üzere gönüllü aradığını ilan etti.

Gemileri gönderme kararının hükümet tarafından alındığını ancak, tüm insiyatifin toplum tarafından alındığını ifade eden Abizade, ayrıca gemilere İran donanmasının eşlik etmesi için İran Dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’den de izin istedi.

İran Kızılayı, ülke genelindeki 3500 şubesi ile bankalarda açtırdığı özel hesaplar aracılığıyla halkın Filistinlilere yardım kampanyasına katılabileceğini açıkladı.

İran Devrim Muhafızları’nın Gazze’ye insani yardım götüren gemilerin güvenliğini sağlamak için göreve hazır olduğu belirtilmişti.

Dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri’ndeki temsilcisi Ali Şirazi, “Devrim Muhafızları, tüm gücü ve imkanlarıyla dünyanın her yerinden mazlum Filistin halkına insani yardım götüren özgürlük ve barış konvoylarına eskortluk etmeye hazır” demişti.

Eğer izin çıkarsa Gemiler İran Devrim Muhafızları eşliğinde Gazze’ye gidecek. İran 2008 yılında da Gazze’ye yardım gemisi göndermek istemiş, ancak yardım gemileri İsrail ordusu tarafından engellenmişti.

Moderatöre Bildir   Logged

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2010, 11:54:22 »

İran'ın Gazze'ye yardım götüren gemilerinden birinin dün hareket ettiği, birinin de cumaya kadar yola çıkacağı bildirildi.
2010-06-14   17:11:00

Devlet radyosunun haberinde, gemilerde gıda, inşaat malzemesi ve oyuncak bulunduğu belirtildi.

Filistin Milletini Savunma Derneği'nin bir yetkilisi, "(İsrail'in) Gazze ablukası bitene kadar İran gemilerle yardıma devam edecek" dedi.

İran daha önce Gazze'ye Mısır yoluyla yardım göndermişti. Son gemilerin aynı yolu mu izleyeceği, yoksa doğrudan Gazze'de mi demirlemeye çalışacağı bilinmiyor.

Bu arada, Devrim Muhafızları'nın bir yetkilisi, yardım gemilerine muhafızların eşlik edeceği haberlerine ilişkin olarak "Böyle bir şey gündemimizde yok" dedi.

Öte yandan, Gazze'ye gitmeyi planlayan İranlı milletvekillerinin bunu Mısır üzerinden yapmayı düşündükleri bildirildi.

İran basının haberlerine göre 291 milletvekilinin dörtte biri kadarı Gazze'ye gitme arzularını dile getirdiler.

İran Kızılayı'nın gençlik örgütünün bir yetkilisi, 100 bin kadar İranlının yardım gemilerinde gitmeye gönüllü olduğunu bildirdi.

Suanur
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 16 Haziran 2010, 08:00:33 »

Hayırlısı ile inşAllah.
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #3 : 17 Haziran 2010, 11:08:11 »

İsrail, İran'ın Yardım Gemisine Saldırırsa Ne Olacak?

--------------------------------------------------------------------------------

İran, Türkiye'nin ardından yardım gemisini Gazze'ye gönderdi.  
Peki, İsrail tıpkı Mavi Marmara gemisine saldırırsa İran'ın yanıtını ne olacak? Bu soruya, İran'ın Bahreyn büyükelçisi yanıt verdi.

İran'ın Bahreyn Büyükelçisi Hüseyin Emir Abdulhayan, dün düzenlediği basın açıklamasında  Gazze'ye gönderilen İran yardım gemilerine İsrail'in saldırısı halinde misliyle karşılık vermekten geri durmayacaklarını söyledi.

Gazze'ye gönderilen yardım gemilerinde Devrim Muhafızları Ordusu'ndan hiçkimsenin bulunmadığını ifade eden Abdulhayan, "Biz, İsrail'ın gemilerimize karşı ahmakça bir girişimde bulunmasını bekliyoruz. Eğer gemilerimize saldırırsa, daha sert ve şiddetli bir yanıtla karşılaşacaktır. Çünkü bu, bizim kırmızı çizgimizdir. İnsani yardım gemilerinin Gazze'ye ulaşmasını engelleyecek hiçbir şey yok. Şayet Siyonistler engellerse karşılığını vereceğiz" dedi.

Gemide hiçbir silahlı gücün olmadığını vurgulayan Abdulhayan, gemide sadece gıda ve temel tüketim malzemeleri ile İran Kızılayı'ndan yetkililerin olduğunu söyledi.

Amerika'nın İran gemilerini arama tehdidine yanıt olarak da Abdulhayan "bu açıklamalar, psikolojik savaşın bir parçasıdır. Fakat kim İran'ın gemisini ararsa, kendi gemisi de İran tarafından aranır" dedi.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #4 : 17 Haziran 2010, 12:05:50 »

Gazze'ye gönderilen yardım gemilerinde Devrim Muhafızları Ordusu'ndan hiçkimsenin bulunmadığını ifade eden Abdulhayan, "Biz, İsrail'ın gemilerimize karşı ahmakça bir girişimde bulunmasını bekliyoruz. Eğer gemilerimize saldırırsa, daha sert ve şiddetli bir yanıtla karşılaşacaktır. Çünkü bu, bizim kırmızı çizgimizdir. İnsani yardım gemilerinin Gazze'ye ulaşmasını engelleyecek hiçbir şey yok. Şayet Siyonistler engellerse karşılığını vereceğiz" dedi.

İnşaAllah ahmakca bir saldırıda bulunmazlar ancak eğer bulunurlarsa ki bekleniliyor, karşılığınıda görecekler işte KURANA GÖRE BU DİK DURUŞTUR...

الشَّهْرُ الْحَرَامُ بِالشَّهْرِ الْحَرَامِ وَالْحُرُمَاتُ قِصَاصٌ فَمَنِ اعْتَدَى عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَيْكُمْ وَاتَّقُواْ اللّهَ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ

Eş şehrul harâmu biş şehril harâmi vel hurumâtu kısâs(kısâsun), fe meni’tedâ aleykum fa’tedû aleyhi bi misli ma’tedâ aleykum, vettekûllâhe va’lemû ennellâhe meal muttekîn(muttekîne).

Hürmetli ay hürmetli ay'a karşılıktır. Hürmetler birbirine denktir. O halde kim size saldırırsa siz de ona —size saldırdığının misliyle— saldırın. Bir de (bu hususta da) Allah'tan korkun ve bilin ki, Allah kötülüklerden kaçınıp kendisinden korkanlarla beraberdir.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

Yâ eyyuhellezîne âmenû in tensurûllâhe yensurkum ve yusebbit akdâmekum.

Ey âmenû olanlar! Eğer siz Allah'a yardım ederseniz, O da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar.

“HasbinAllah ve niğmel vekil.”

MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #5 : 17 Haziran 2010, 13:27:46 »

rabbim israilin kalbindeki korkuyu artırsın muminlerin ayaklarını sabit kılsın inşaAllah bu girişim islam alemine hayırlara vesile olur rabbim devrime yardım etsin her daim .........

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Şehid Renginde
Fî Sebilillâh
Usta Üye

Birgün gelir kavuşuruz.."özgürlüğün gölgesinde.."

« Yanıtla #6 : 17 Haziran 2010, 14:10:25 »

rabbim israilin kalbindeki korkuyu artırsın muminlerin ayaklarını sabit kılsın inşaAllah bu girişim islam alemine hayırlara vesile olur rabbim devrime yardım etsin her daim .........

aminn..

" Anne!
Boyum tamamdır.
Artık Şehid olabilirim.
Dünya benim neyime. . "
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #7 : 25 Haziran 2010, 19:14:10 »

İran’ın Filistin İntifada Destekleme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin Şeyhülislam, İran’dan Gazze’ye gönderilmesi planlanan yardım gemisinin yola çıkmayacağını ve yardımların başka yöntemlerle bu bölgeye gönderileceğini bildirdi.

Resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, İran'ın Filistin İntifada Destekleme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin Şeyhülislam, perşembe günü basına yaptığı açıklamada, 27 Haziran'da İran'dan Gazze'ye gönderilmesi planlanan yardım gemisinin yola çıkmayacağını ve yardımların başka yöntemlerle bu bölgeye gönderileceğini bildirdi.

Yardım gemilerine yönelik İsrail'in sert ve insanlık dışı uygulamalarını programın iptalinin başlıca nedeni olarak açıklayan İranlı yetkili, "İsrail rejimi, Gazze'de abluka altında kalan insanlara yardım gönderme meselesini siyasileştirdi ve biz bu tür insancıl yardımların siyasileştirilmesine karşıyız, çünkü bizim için her şeyden önemlisi Gazze ablukasının kaldırılmasıdır" diye konuştu.

İsrail'in, Birleşmiş Milletler'e mektup göndererek, İran ve Lübnan gemilerinin Gazze'de bulunmasını ülkesine karşı yapılmış bir savaş sebebi olarak gördüğünü hatırlatan İranlı yetkili, "Bu bahanenin Siyonist İsrail rejiminin elinden almak için Gazze'ye gönderilmek üzere toplanan yardımlar İran'ın adı olmadan başka yollarla bu bölgeye gönderilecek" dedi.

İran Kızılay yetkilileri, 22 Haziran'da basına yaptıkları açıklamada, 5'i gazeteci 10 kişiden oluşan 'Gazze'nin çocukları' adlı bir yardım gemisinin 27 Haziran'da Basra Körfezinden yol çıkarak Mısır'ın Süveyş kanalını kullanıp Gazze'ye doğru yol alacağını bildirmişti. (dha)

MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #8 : 26 Haziran 2010, 12:02:39 »

herşeyin hayırlısı .......

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #9 : 26 Haziran 2010, 18:47:08 »

Lübnan ve İran filodan neden vazgeçti?

Türkiye'de İHH yardım kuruluşunun ardından İran ve Lübnan Gazze'ye yardım gemileri göndermeye hazırlandıklarını duyurmuştu. Ancak iki ülkenin de bu karardan vazgeçtikleri bildirildi.
İran ve Lübnan, Gazze'ye gitmesi planlanan yardım gemilerinde geri adım atıyor.

İsrail basını, gönüllülerin bulunacağı bir İran gemisinin Gazze'ye yapacağı seferi iptal ettiğini yazdı.

Söz konusu gemiye Süveyş Kanalı'ndan geçmesi için Mısır'ın izin vermediği, "iptal" kararında İsrail'in tehtditlerinin de etkili olduğu öne sürüldü.

Lübnan hükümetiyle Hizbullah'ın da Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanan bazı yardım gemilerine, "vazgeçmeleri yönünde telkinde bulundukları" iddia edildi.

ABD: SORUMSUZLK OLUR
İsrail'e ABD'den de destek geldi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı, bu aşamada Gazze'ye yardım filoları gönderilmesinin "sorumsuzluk" olacağı belirtildi. (ntv)

Sayfa: [1] 2 3 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: