0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] 3 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Devrim muhafızı korumalı İran gemisi perşembe Gazze yolunda  (Okunma Sayısı 961 defa)
Akide_InkilabI
Yeni Üye
*

« Yanıtla #10 : 26 Haziran 2010, 23:21:59 »

rabbim israilin kalbindeki korkuyu artırsın muminlerin ayaklarını sabit kılsın inşaAllah bu girişim islam alemine hayırlara vesile olur rabbim devrime yardım etsin her daim .........

Amin insaAllah
Moderatöre Bildir   Logged

Açık kalpli, mert düşman, içinden pazarlıklı dosttan iyidir.
Hz. Ali
hattab_72
Leşkere Hüseyni
Yeni Üye
*

« Yanıtla #11 : 26 Haziran 2010, 23:43:12 »

Filistin intifadasına destek hareketi genel sekreteri Şeyhülislam “İran, Filistin halkına yardım etmeyi siyasi bir mesele olarak değil, insani boyuttan ele alıyor” dedi.

İran milletinin mazlum Filistin milletine yardım ve destek konusunda bir açıklama yapan Filistin intifadasına destek hareketi genel sekreteri Hüseyin Şeyhülislam, İran adına Gazze şeridine hiç bir gemi kalkmayacağını kaydetti.

Şeyhülislam, korsan İsrail’in meseleye siyasi açıdan yaklaştığını ve bu yüzden İran İslam cumhuriyeti Gazze şeridine gemi yollamayı maslahat olarak görmediğini belirtti.

İranlı yetkili Şeyhülislam, İran milletinin mazlum Filistin milletine yardım ve destek konusuna sadece insani boyuttan baktığını, fakat korsan İsrail'in meseleyi çarpıtarak İran’dan Filistin halkına yardım götürecek gemileri siyasi bir hareket gibi lanse ettiğini, bu yüzden İran halkının Gazze halkına yardımlarının başka yollardan ulaştırılacağını ve bunun en mükemmel şekilde gerçekleştirileceğini vurguladı.

Katil İsrail, İran yardım gemilerinin savaş gemisi olduğunu iddia ederek uluslararası camiada mazlum rolüne bürünmüş ve önce İran gemilerinin geçişine izin veren Mısır makamları, ABD ve siyonist İsrail'in baskıları ve bu iki korsanın savaş gemilerinin Süveyş Kanalı'nı kapatarak Mısır'ı da savaşla tehdit etmesi üzerine, İran'dan gemilerini göndermemesini rica etmişti. Bölgede yeni bir savaşa kapı aralamak, en azından savaşı başlatan taraf olmak istemeyen İran İslam Cumhuriyeti, Mısır'ın aşırı çekingenliğini dikkate almak zorunda kalmış ve 3 ayrı güzergahla Mısır limanında demirlemesi planlanan ve Mısır tarafından da daha önceden onaylanan yardım projesinde değişikliğe gidilmişti. İran, yine kendi bildiği güvenilir kanallarla Gazze'ye gereken yardımları ulaştırmaya çalışacak.

Ehl-i Beyt Haber Ajansı ABNA
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #12 : 27 Haziran 2010, 22:01:27 »

iRANDAN YARDIM GEMİSİ YALANLAMASI- Gazze'ye yardım gemisi göndermekten vazgeçtikleri yönünde çıkan haberleri yalanlayan, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, yardım gemisi gönderilmesinin hala gündemde olduğunu söyledi.
2010-06-27   16:06:00

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Rıza Şeybani yaptığı açıklamada, ülkesinin Gazze'ye yardım gemisi göndermekten vazgeçtiği yönündeki haberleri yalanlayarak, Gazze'ye yardım gemisi göndermek için çaba gösterdiklerini belirtti.

İran'da sivil toplum kuruluşları tarafından Gazze'ye yardım gemisinin gönderilmesinin hala gündemde olduğunu ifade eden Şeybani, Mısır yetkilileriyle Gazze'ye yardım gönderme konusunda görüş alışverişini sürdürdüklerini söyledi.

Gazze'ye yardım gönderilmesinin insani bir görev olduğunu ifade eden Şeybani, yardım gönderilmesinin, İsrail'e yönelik baskıların artması ve Gazze'ye yönelik kuşatmasının kırılmasına yol açacağını kaydetti.

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #13 : 11 Temmuz 2010, 13:22:44 »

İhh gemileri saldırıya uğramadan önce, alanen tehditler edip, en ufak tepkide füzelerimizi üzerlerine yollarız diye ortalıgı inleten İran 9 şehid verilmesine rağmen tek ses etmeyip tehditleri değiştirmeden
kendi menfaatleri söz konusu olursa ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.
Her zamanki gibi medyada çok hızlı çıkış yapan iran gazzeye yardım götürmek amaçlı gemi hazırladığınıda duyurdu.
Ve bu müslümanlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Nihayetinde gemi yaklaşık 1 ay süredir gitti ancak herhangi bir haber alınamadı, ne oldu ki acaba ? gemileri battı mı dersiniz ?
İsraile sürekli tehditler yağdıran iran bi türlü amacına ulaşamadı. Mahalle kavgaları gibi sadece sözlü kavgada mı kaldı dersiniz yoksa, anlaştılar mı acaba
yardım gemileri hakkında bilgi yok herkes unuttu tarih oldu sanki. Oysa Gazzede yaşam mücadelesi imkansızlıklara rağmen devam ediyor, İranın yardım gemileri acaba hangi karaya çarptı da yetişmedi buda merak konusu
İhh nın sessiz bi şekilde çıkarak sesli bir şekilde dönmesinemi özendiler bilinmez ama belli ki baya etkisinde kalmışa benziyorlar.
KudüsYolu
    http://www.kudusyolu.net/iran-yardim-gemileri-nerde/comment-page-1#comment-641

Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #14 : 11 Temmuz 2010, 13:24:17 »

Libya, Gazze'ye yardım gemisi gönderdi
Yunanistan'ın Lavriyon limanından Moldova bandıralı bir Libya gemisinin Gazze'ye insani yardım malzemesi götürmek için yola çıktığı öğrenildi.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyf el İslam'ın öncülüğündeki "Amalthia" adlı yük gemisinde 2 ton ilaç ve gıda maddesi yer alıyor. Dün yüklemesi biten ve bugün yola çıkacak gemide 12'si mürettebat toplam 27 kişi bulunuyor. Libya merkezli "Filistin halkına dayanışma örgütü" üyesi oldukları açıklanan yolcuların 13 Libya, bir Nijerya, bir de Fas vatandaşı oldukları belirtildi. Gemi yetkililerinden yapılan basın açıklamasında, "Filistin halkına yardım için yola çıkıyoruz. 80 saatlik yolculuğumuz boyunca İsrail makamları arzu ederse gemimizi kontrol edebilirler. Eğer Gazze'ye yanaşmamıza da izin verilmezse o zaman Filistin halkına iletmeleri için ilaç ve gıda maddelerini İsrail makamlarına teslim edeceğiz" denildi.

DİRENİŞ BEKLENMİYOR
Yolcular bu açıklamayla, İsrail makamlarının 31 Mayıs'ta 9 kişinin ölümüne yol açan Mavi Marmara katliamına benzer olası bir saldırı karşısında direnmeye niyetli olmadıklarını dile getirmiş oldu. Yunan Dışişleri de, gemiden haberdar olduklarını belirtti.

sabah

Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #15 : 11 Temmuz 2010, 13:40:47 »

Siyonist İşgal Rejimi Libya’nın Emel Gemisini Engelleyeceği Tehdidinde Bulundu
Siyonist işgal hükümeti uluslararası toplumdan Gazze’ye insani yardım ulaştırmak isteyen Libya’nın gemi göndermesini engellemesini talep etti.
Siyonist işgal radyosu bugün (10 Temmuz Cumartesi) verdiği haberde şöyle dedi: “Siyonist işgal rejiminin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Michael Oren, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a,  BM ve Güvenlik Konseyi’ne Libya’nın Gazze’ye göndermeyi düşündüğü geminin engellenmesi için bir mektup gönderdi. İşgal rejimin temsilcisi Oren gönderdiği mektupta Gazze’ye uygulanan deniz ablukasının kırılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, işgal rejiminin uluslararası hukuka uygun olarak bu eylemi yaptığını söyledi”.
İşgal hükümeti de daha önce yaptığı açıklamada, açık ve gizli her türlü tedbire başvurarak Libya’nın insani yardım taşıyan “Emel” gemisinin Gazze’ye ulaşmasını engelleyeceklerini duyurmuştu.
Muammar Kaddafi’nin oğullarından birinin başkanlık ettiği hayır kurumunun hazırladığı Emel gemisinin Gazze’ye gitmek üzere bugün Yunanistan’dan yola çıkması bekleniyor. Gemi iki bin ton gıdanın yanında çok miktarda ilaç taşıyor.

Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #16 : 11 Temmuz 2010, 13:44:29 »

Libya yardım gemisi, rotayı Mısır'a çevirdi     
Libya'daki "Kaddafi Uluslararası Yardım ve Kalkınma Derneği", Gazze'ye 2 bin ton ilaç ve gıda maddesi taşıyor. fotoğraf: ap, Thanassis Stavrakis
İsrail'in Gazze ablukasını delmeyi amaçlayan Libya yardım gemisinin yükünün, Gazze yerine Mısır'ın El Ariş Limanı'na boşaltmasına karar verildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Yunanistan ve Moldova dışişleri bakanlarıyla geminin rotasının değiştirilmesi konusunda ortak görüş sağladığını bildirdi. Açıklamaya göre, Lieberman'ın, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Druças ve Moldova Dışişleri Bakanı Iurie Leanca ile ayrı ayrı telefon görüşmelerinde, gemide bulunan 2 bin ton insani yardım ve tıbbi malzemenin Gazze yerine Mısır'ın El Ariş Limanı'na boşaltılması konusunda mutabakat sağlandı. Libya'daki "Kaddafi Uluslararası Yardım ve Kalkınma Derneği", Moldova bayraklı Amalthea gemisinin kısa süre içinde Yunanistan'dan hareket edeceğini açıklamıştı. Bakanların ortak kararı sonrası geminin organizatörlerinden bir açıklama gelmedi. Ancak İsrail kaynakları, Moldova hükümetinin gemiyle Mısır'a gitmesini söylediğini kaydetti.

Geminin Gazze'ye gitmemesi için İsrail lobi faaliyetlerine hız vermişti. İsrail'in BM Büyükelçisi Gabriela Şalev, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul Başkanı Libyalı Ali Treki'ye gemilerin durdurulması çağrısında bulunduğu bir mektup göndermişti. AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton da yeni gemilerin yola çıkacağına yönelik haberlerden endişe duyduğunu söylemişti.

İsrail'de 'MAVİ MARMARA'YI OTEL YAPALIM' teklifi

Gazze'ye yardım taşırken İsrail'in el koyduğu Mavi Marmara'yı ve diğer Türk gemilerini alabilmek için girişimlerin sürdüğü bir dönemde Hayfa Belediye Başkanı Yonah Yahav'dan, Mavi Marmara'nın yüzer otel olması teklifi geldi. Maariv gazetesinin haberine göre Yahav, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'a mektup göndererek, "Eğer İsrail gemiye el koymaya karar verirse geminin Hayfa kentine verilmesini ve şehrin sahillerinin karşısında bir yüzer otele çevrilmesini istiyorum." dedi. İsrail donanmasının Gazze'ye yardım gemilerinden Mavi Marmara'ya 31 Mayıs'ta düzenlediği ve 9 Türk'ün öldüğü baskından sonra Aşdod Limanı'na çekilen gemi, daha sonra Hayfa Limanı'na götürülmüştü. Türkiye, gemi baskını nedeniyle İsrail'in resmen özür dilemesini ve gemide ölenler için tazminat ödemesini isterken, İsrail, gemilerle ilgili henüz karar verilmediğini duyurmuştu. Mavi Marmara ile birlikte gelen gemilerden biri daha Hayfa'da, diğerleri Aşdod'da bekletiliyor.

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ZAMAN

mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #17 : 11 Temmuz 2010, 19:42:54 »

iran trübinlere oynuyor şow yapiyor
гüъεyyε
Üstad Üye

ღνսรlﻪէรενժﻪรıღ

« Yanıtla #18 : 11 Temmuz 2010, 20:16:36 »

iran trübinlere oynuyor şow yapiyor

aynen bu yorumu başka bir sitede de görmüştüm mizgin diye acaba o da sizin yorumunuz mu  Smiley

˙·٠•●  Suskunluğum  asaletimdendir   ●•٠·˙
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #19 : 12 Temmuz 2010, 07:54:14 »

her şeyden once hus-u zannı asla elden bırakmamak lazım bizler muslumanız hele karşımızdaki kişilerde muslumansa hus-u zann her zaman şiarımızdır devlet olamak kolay degildir heleki bu devlet islam cumhuriyet devletiyse alınacak tum kararlar islam için uygunsa islamın maslahatı geregi yapılmalıdır iran ne turbunlere oynuyor nede sov yapıyor iran islam için ne gerekiyorsa onu yapmakla sorumludur islami devlet olmanın geregide budur iran yardımları geçmişte yaptıgı gibi şimdide yapacak gelecektede yapacaktır bundan eminiz bizlerin her hangi bir ismi yok ne mezhepcilik anlamında nede siyasallık anlamında bizler Allahın emrine itaat etmeye gayret gosteren musluamanlarız Allahın rızası nerdeyse bizlerde orda olmalıyız unutmamalıdırki devrim için agır bedeller odeyen islam cumhuriyetinin gorevlerinden biride her ne olursa olsun devrimi korumaktır aldıgı alacagı kararlar kimseyi memnun etmek için degil Allah rızasına uygun maslahatı kormak olacaktır düşümek lazım bu konuda alah razı olsun selam ve dua ile...

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Sayfa: 1 [2] 3 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: