0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Dikkat edelim Allah (c.c)'ın izniyle  (Okunma Sayısı 532 defa)
Le_Nasbirenne
Yeni Üye
*

Hayya-alel İman--Hayya-alel Cİhad

« : 07 Mayıs 2010, 18:39:18 »

Es-Selam'a tabi ve talip olanlara dünya ve ahirette selamet üzerlerine olsun..
Ben acizane bir noktaya dikkati çekmek istiyorum...Dualarda inşaAllah sözüne binaen bunu yazma gereği duydum..ki hepimiz 'Allah'ın izni ile' anlamına geldiğni biliyoruz..
Allah Râsülü buyuruyorki:"Dualarınızda inşaAllah demeyin..Zira Allah'ı zorlayacak hiç bir güç yoktur..Kesin bir dille isteyin..(amin) deyin." (Sadegâ Rasulullah)

Bu arada duaların sonuna üç kere amin demenin sünnet oldugunuda belirtmiş olayım..

Bakî Selam ve Duâ ile....

Moderatöre Bildir   Logged

Cihadsız,Savaşsız,Kansız,Sakatsız Allahın Dininin Muzaffer Olacağını Zanneden Kimseler,Bu Dinin Tabiatını İdrak Edemeyen Kimselerdir! Onlar Vehme Kapılmışlardır.Davetçilerin Heybeti,Davetin Şevketi,Müslümanların İzzeti Savaşsız Olamaz!
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2010, 19:24:01 »

Allah'ın izni ile derken Allah'ın iradesi içerisinde demek isityoruz neden sakıncalı olsun ki?

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
Le_Nasbirenne
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2010, 22:47:48 »

Alıntı
Allah'ın izni ile derken Allah'ın iradesi içerisinde demek isityoruz neden sakıncalı olsun ki?
Bu benim değil,Allah Rasûlûnun sözü....
O dediyse sebeb-sonuç ilişkisi aramaksızın 'duyduk,iman ettik' demek düşer..
Allah Rasulu kararlılıkla isteyin diiyor...hem bir duanın sonunda kabul et manadasına gelen amin diyorsunuz hemde yanına İnşaAllah (Allahdilerse) ekliyorsunuz..Zaten niyazımız,yakarışımız Allah'a....Siz kararlılıkla amin deyin Rabbimde dilerse inşâ eder..

Hadis ilmiyle ilgilenen kardeşler var ise bizleri bilgilendirirse daha aydınlatıcı olur..Biz,üstümüze düşeni yaptık, sizlere bu hadisi (rivayeti) aktardık...

Cihadsız,Savaşsız,Kansız,Sakatsız Allahın Dininin Muzaffer Olacağını Zanneden Kimseler,Bu Dinin Tabiatını İdrak Edemeyen Kimselerdir! Onlar Vehme Kapılmışlardır.Davetçilerin Heybeti,Davetin Şevketi,Müslümanların İzzeti Savaşsız Olamaz!
Le_Nasbirenne
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 08 Mayıs 2010, 00:16:04 »

İmam Suyûti'nin Cemi'us-Sağir adlı eserde geçiyor..Ben birkaç ay önce okumuştum,emanet aldığım bir kitaptı..Elinde bu kitap olan kardeşler dua bölümüne bakabilirler..Yanıldıgımız bir kısım varsa Rabbim örtsün,affetsin..Araştıranlar bizlerle de paylaşırsa hayrlı olur..
Biz bu hadisi bir mollaya sorduk, dikkat edilmesi gereken bir konu oldugunu bildirdiler..Zira nice hataları farkında olmadan yapıyoruz diye bir cvb da verdiler..Biraz üzerinde tefekkür edilirse ve araştırma yapılırsa (Allah dilerse ve amin kavramları üzerinde) ne demek istenildigi de anlaşılacaktır..
Bakî selam ve dua ile..

Le_Nasbirenne
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 08 Mayıs 2010, 10:55:42 »

Alıntı
Evvelâ; bizler, Allah c.c tan bir dua isterken sonuna yada başına "İnşaAllah" ifadesini eklememiz abestir. Zira zaten dileme merciimiz Allah c.c iken Allah c.c dilerse Allah c.c bunu bana versin gibi tutarsız bir söylem olacaktır

Bunu demek istemiştik..Hadisin daha detaylı şekilde açıklaması olmuş..Allah Rasulu'nun ne demek istedigi anlaşılmıştır İnşAllah..
Allah sizden razı olsun..

İnşaAllah ile ilgili detaylı bir paylaşımda bulunmuştum dileyen bakabilir...

http://www.vuslatsevdasi.com/forum/insaAllahAllah_yokmus_gibi_konusmamak-t24408.0.html  

cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #5 : 08 Mayıs 2010, 20:07:15 »

Bu benim değil,Allah Rasûlûnun sözü....
O dediyse sebeb-sonuç ilişkisi aramaksızın 'duyduk,iman ettik' demek düşer..
ya bir söz söyledik yanlış anlaşıldık ben hadisin yanlış anlaşılmış olduğundan kuşkulanıyordum yoksa Peygamberimiz demişse doğrudur

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: