0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: DİNİN TEMELİ TEVHİDDİR  (Okunma Sayısı 163 defa)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« : 02 Eylül 2009, 16:34:49 »

DİNİN TEMELİ TEVHİDDİR

Kişiyi Ancak Tevhid ve Rasûlulah'a İman Cehennemden Kurtarır

Buhâri'nin Sahîh'inde Ebû Hüreyre'den şöyle dediği nakledilir:

"Yâ Rasûlullah, kıyamet günü şefaatinle daha mutlu olan kimdir? dedim.

"Kalbden samimi olarak "Lâ ilâhe İllAllah" -Allah'tan başka ibadete layık ilah yoktur-, diyendir" (Ahmed İbn Hanbel ll / 307, 518) buyurdu."

Yine Ebû Hûreyre'den Müslim'in Sahih'inde şöyle bir rivayet nakledilir:

Rasûlullah (sallAllahu aleyhi ve sellem) buyurdu ki:

"Her peygamberin kabul edilen bir duası vardır ve her peygamber henüz dünyadayken onu kullandı. Bense onu kıyamet gününe şefaat olarak sakladım. İnşâAllah, ümmetimden Allah'a şirk koşmayan, herkese ulaşır" (Ahmed İbn Hanbel V/326)

"Sünen" lerde Avf b. Malik'ten şöyle dediği rivayet edilir:

Rasûlullah (sallAllahu aleyhi ve sellem) buyurdu ki:

"Bana Rabbimin yanından bir elçi geldi ve beni ümmetimin yarısını cennete sokmakla şefaat arasında muhayyer bıraktı. Ben şefaati seçtim. O, Allah'a ortak koşmadan ölen içindir"

Rivayetin başka bir lâfzı şöyledir:

"Her kim Allah'a şirk koşmadan ölürse, o şefaatim altındadır" (Tirmizî, Kıyâme 13; İbn Mâce, Zühd 37; Müsned ll / 75)
Moderatöre Bildir   Logged

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2009, 16:36:31 »

Tevhid, Allah'ın Ne Öncekiler, Nede Sonrakiler İçin, Kendinden Başkasını Din Olarak Kabul Etmediği İslâm'ın Temelidir

Bu temel, yani tevhid, Allah'ın ne öncekiler, ne de sonrakiler için, kendinden başkasını din olarak kabul etmediği İslâm'ın temelidir.

Allah, peygamberleri onunla göndermiş ve onunla kitaplar indirmiştir.

Nitekim şöyle buyurmaktadır:

"(Ey Muhammed)ünlem Senden önce gönderdiğimiz peygamberlere sor, Biz, Rahman olan Allah'tan başka kulluk edilecek ilahlar meşru kılmış mıyız?" (43 Zuhruf 45)

"Senden önce hiçbir rasul göndermiş olmayalım ki ona: "Benden başka ibadete layık ilah yoktur, yalnız bana kulluk edin" diye vahyetmiş olmayalım." (21 Enbiyâ 25)

"Andolsun, biz her ümmete: "Allah'a kulluk/ibadet edin ve tağuttan kaçının" (diye tebliğ etmesi için) bir Rasul gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, onlardan kiminin üzerine de sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün. (16 Nahl 36)

Allah Azze ve Celle bütün peygamberlerin davetinin:

"Allah'a kulluk/ibadet edin, O'ndan başka ibadete layık ilahınız yoktur" sözüyle başladığını zikretmektedir.

İbn Hanbel'in Müsned'inde İbn Ömer'den yapılan rivayette Peygamber (sallAllahu aleyhi ve sellem)'in şöyle buyurduğu nakledilmektedir:

"Kıyametin kopmasına yakın kılıçla gönderildim. Tâ ki ortağı olmayan tek Allah'a ibadet edilsin. Rızkım, mızrağımın gölgesinde kılındı. Emrime karşı çıkan için zillet ve küçüklük vardır. Her kim bir kavme kendisini benzetirse, onlardandır" (Ahmed İbn Hanbel ll / 50, 92)

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2009, 16:37:21 »

Müşrikler; Gökleri ve Yeri Yaratanın Sadece Allah Olduğunu Kabul Ediyorlardı

Kur'an'ın müşrikliklerini haber verdiği, Peygamber (sallAllahu aleyhi ve sellem)'in kan ve mallarını heder etmeyi, çoluk çocuklarının esir edilmesini helâl kıldığı ve cehennemi onlara zorunlu kıldığı Kureyş ve diğer müşrikler; gökleri ve yeri yaratanın sadece Allah olduğunu kabul ediyorlardı.

Nitekim Allah şöyle buyurmaktadır:

"Andolsun onlara; "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye soracak olsan, hiç tartışmasız; "Allah" diyecekler. De ki; "Hamd Allah'ındır." Hayır, onların çoğu bilmezler." (31 Lokman 25)

"Andolsun ki onlara. 'Gökleri ve yeri yaratan, güneşi, ayı buyruğu altında tutan kimdir?' diye sorsan, şüphesiz 'Allah'tır' derler. Öyleyse niçin (aldatılıp) döndürülüyorlar" (29 Ankebût 61)

"(Ey Muhammed!) De ki: "Biliyorsanız söyleyin, Yeryüzü ve onun içinde olanlar kimindir?" 

"Allah'ındır" diyecekler. "Öyleyse ders almaz mısınız (öğüt alıp-düşünmeyecek misiniz?) de" .

"Yedi göğün Rabbi ve o yüce arşın Rabbi kimdir?" de.

"Allah'tır" diyecekler. "Öyleyse O'na karşı gelmekten sakınmaz mısınız?" de." 

"Biliyorsanız söyleyin, her şeyin hükümranlığı elinde olan, barındıran fakat himayeye muhtaç olmayan kimdir?" de.

"Allah'tır" diyecekler. "Öyleyse nasıl aldanıyorsunuz?" de. "Hayır! Biz onlara gerçeği getirdik ama onlar yalancıdırlar."

"Allah, hiç bir çocuk edinmemiştir ve O'nunla birlikte hiç bir ilah yoktur; eğer olsaydı, her bir ilah elbette kendi yarattığını götürüverirdi ve (ilahların) bir kısmına karşı üstünlük sağlardı. Allah, onların nitelendiregeldiklerinden yücedir.  (23 Mü'minûn 84-91)

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: