0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: DİYARBAKIR ÇÖREĞİ:  (Okunma Sayısı 1138 defa)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« : 01 Ekim 2010, 15:51:50 »

MALZEMESİ:

*2 KG UN
*2 ADET MARGARİN
*1 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
*1 LİTRE SÜT
*2 PAKET KURU HAMUR MAYASI
*1 TATLI KAŞIĞI TUZ
*1 ÇAY KAŞIĞI ÇÖREK OTU
*YARIM ÇAY KAŞIĞI KARANFİL
*1 YEMEK KAŞIĞI MAYANA
*YARIM ÇAY KAŞIĞI MAHLEP

ÜZERİ İÇİN:

*1 YUMURTA
*1 PAKET SUSAM

YAPILIŞI:

UNU ELEYEREK GENİŞ BİR KABA KOYUN.ORTASINI AÇIP TÜM MALZEMELERİ İÇİNE KATIN.SÜTÜ ILITARAK İLAVE EDİN.HAMURU İYİCE YOĞURUP ÜZERİNİ KAPATARAK EKŞİMEYE BIRAKIN.KABARINCA KÜÇÜK PARÇALAR HALİNE GETİRİP ŞEKİLDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KESİP ŞEKİL VEREREK TEPSİYE DİZİN.ÜZERİNE YUMURTA VE SUSAM SÜRÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINA SÜRÜN. BU ÇÖREK GENELLİKLE BAYRAMLARDA YAPILIR VE BİR BAYRAM İKRAMI OLARAKTA VERİLİR...ARTIK '' BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL NERDEN ÇIKTI BU ÇÖREK''  DEMEYESENİZ BELKİ DİYARBAKIR'LI OLUPTA HİÇ DUYMAYAN HATTA TATMAYANLAR BİLE OLABİLİR, BELLİMİ OLUR DEĞİLMİ... Smiley
Moderatöre Bildir   Logged

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2010, 16:32:18 »

Diyarbakırlılar mı bilmiyor!
Hayır hayır bu bilinmeyen çöreklerden değil. Diyarbakırlı olup bu çöreği bilmeyen/tatmayan olacağını da sanmıyorum.
Hatta Diyarbakırlı analar için bu tarife gerek bile yok. analarımız bu çöreği gözü kapalı,ezbere bile yapıyorlar. Smiley

Değerli vuslatsevdası sakinleri kardeşlerim,bu çöreğin Tadı gerçekten çok güzel.

Diyarbakırlı olmayanları da bu çöreği keşfetmeye davet ediyorum. çünkü bu çörek keşfedilmeyi hakkediyor Smiley

Paylaşımınız için teşekurler kardeş.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
гüъεyyε
Üstad Üye

ღνսรlﻪէรενժﻪรıღ

« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2010, 16:43:22 »

annem her bayram çörek yapar ama kendi tarifi o da çok lezzetlidir...
ellerinize sağlık tadını şimdiden merak etmeye başladım Smiley
en yakın zamanda deneyelim o zaman inş ...

not: yemek denince birilerinin aklına hep ben geliyor muşum Smiley hadi hayırlısı...

˙·٠•●  Suskunluğum  asaletimdendir   ●•٠·˙
kördüğüm
kırıntı
Moderator

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #3 : 01 Ekim 2010, 17:23:09 »

bunca övüldüğüne göre denemeye değer.en kısa zamanda deneyip resmini burda paylaşıyım inşaAllah

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2010, 08:05:35 »

not: yemek denince birilerinin aklına hep ben geliyor muşum Smiley hadi hayırlısı...

Kardeşim RÜBEYYE denince benim aklımada ,kirpi'ler,tavşanlar bağ-bahçe ve tandır ekmeği geliyor nedense...

bunca övüldüğüne göre denemeye değer.en kısa zamanda deneyip resmini burda paylaşıyım inşaAllah

Evet bu çörek Diyarbakır'ın geleneksel güzel bir lezzetidir kardeşim,yaparsanız memnun olacaksınız inş...

Değerli vuslatsevdası sakinleri kardeşlerim,bu çöreğin Tadı gerçekten çok güzel.

Vuslat hocam belliki bu çöreği çok yemişşiniz bu sebepten  size söyleyecek söz bulamadım o yüzden  bu resmi gönderiyorum..

...AAA Huh?? ünlem!!!!

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2010, 09:02:36 »

Vuslat hocam belliki bu çöreği çok yemişşiniz bu sebepten  size söyleyecek söz bulamadım o yüzden  bu resmi gönderiyorum..

AAA Huh?? ünlem!!!!

Yani yediğimiz/(i sandığımız) için bizde bu kadar çöreğini övdük, reklamını da yaptık. Bakın diyarbakır dışında Hemen müşterilerimiz çıktı me va kardeşim.
Daha ne yapiyim Smiley

HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2010, 13:06:49 »

Bu bizim yaptığımız kuru pastalara benziyor ama tadı muhakkak değişiktir çünkü malzemeleri çok farklı. bir de bu malzemelere göre yapılırsa baya geniş bir aileye yeter malzeme miktarı çok fazla. Allah razı olsun meva kardeşim güzel gözüküyorlar.
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #7 : 15 Ekim 2010, 17:42:31 »

Siz gene de gelin başka bir şey yapın. Sonra dişiniz kırlırsa niye söylemedin demeyin netekim. Fiemanillah.

Niyetiniz çöreğimize dokunmak ise, kusura bakmayın bizim çöreğimiz tescillidir Smiley
sonra Diyarbakırlı olamayanlar (rübeyye) de denemiş ve çöreğimizi onaylamışlar, belki siz de ev ahalisine (baskı uygulamadan) denetmelisiniz. Belki o zaman fikriniz değişir he biraderim Smiley

ebudüccane
Usta Üye

« Yanıtla #8 : 23 Aralık 2010, 16:33:04 »

meva ustaz mayana ne  ???belki bu halimle yaparım  Smiley Smiley

HASRETİM SANA
EY NAZLI YAR
Şehid Rehber
Huseyni Sevda
Usta Üye

Biz Aşığız Şehadete Kerbela'da Huseyine

« Yanıtla #9 : 23 Aralık 2010, 17:03:47 »

Hayır hayır bu bilinmeyen çöreklerden değil. Diyarbakırlı olup bu çöreği bilmeyen/tatmayan olacağını da sanmıyorum.
Hatta Diyarbakırlı analar için bu tarife gerek bile yok. analarımız bu çöreği gözü kapalı,ezbere bile yapıyorlar. Smiley

Diyarbakırlı olmayanları da bu çöreği keşfetmeye davet ediyorum. çünkü bu çörek keşfedilmeyi hakkediyor Smiley

Paylaşımınız için teşekurler kardeş.

Aynen Öyle Abe Hele Benım Anam Bu Çöreği Bi Yapar VAllah Akrabalardan Bize Kalmaz Smiley)

Mahzûn Yüreklerde Hazin Bir Sevdadır Huseyn
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: