0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Diyarbakır'da Muhammedî Coşku  (Okunma Sayısı 316 defa)
muhammedî
Yeni Üye
*

Zillet Bizden Uzaktır.

« : 24 Nisan 2011, 21:57:23 »

DİYARBAKIR - Allah'ın Habibi, Resullerin serveri ve insanların en sevileni, güllerin ve gönüllerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) mübarek viladetinin 1440'ıncı yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda takdire şayan bir program düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından açık alanda bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliğinde bir milyon peygamber sevdalısı buluştu.

Peygamber sevdalısı olduğunu yüz binlerce defa ispatlayan Diyarbakırlılar, sabahın erken saatlerinden itibaren tekbir ve salâvatlarla etkinliğin yapılacağı Diyarbakır İstasyon Meydanı'na sel gibi aktı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, Muhammed-i âşıklar, Diyarbakır İstasyon Meydanı'nın dört ana caddesine kurulan "polis kontrol" noktalarından geçtikten sonra alana girebildiler.

Etkinliğin başlamasına iki saat kala tarihi İstasyon Meydanı hızla dolmaya başladı. Erkekler ve kadınlar ayrı ayrı saf tuttu. Meydan öylesine doldu ki, adım atacak yer kalmadı. Yer bulamayan kimileri de duvar üstünde veya ağaçlarda yer tuttu.

Ve Etkinlik Başladı
Allah'ın en güzel kelamı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle, saat 13.00'te başlayan Kutlu Doğum programı, selamlama konuşması ve ilahilerle devam etti. Ardından Kürtçe mevlid okundu. Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özelikle efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku duruğa çıktı.

Bir Milyon Peygamber Aşığı Katıldı
Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" adıyla düzenlenen programa yaklaşık bir milyon peygamber aşığı katıldı. Milyonlar, fahri kâinata duydukları özlemi dile getirdiler. "Efendimize olan özlemin doruğa çıktığı İstasyon Meydanı'nda oluşan manevi atmosfer, iliklere kadar hissedildi, insanlar efendimizin aşkıyla kendinden geçti.

Sayının her geçen dakika arttığı etkinlikle Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan, saat 14.30'dan itibaren katılımcı sayısının bir milyona ulaştığını söyledi.

Allah Sizi Mübarek Kılsın Ey Diyarbakırlılar
Diyarbakır istasyon Meydanı'nda düzenlenen Kutlu Doğum etkiliğine HAMAS yetkilisi Dr Nevaf Tekruri de katıldı. Tekruri, bu topluluğun Diyarbakırlıları yücelttiğini ifade ederek, "inşAllah sizinle beraber yeniden Filistin'i özgürleştireceğiz" dedi.

Tekruri sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizler Resulullah'ı (sav) nasıl seviyorsanız, o da sizi öyle seviyor. Çünkü sizler onun yolundan, arkasından gidiyorsunuz. Ömer'in, Osman'ın yolunu takip ediyorsunuz. Allah sizi mübarek kılsın ey Diyarbakırlılar… Aslında Diyarbakırlıları yücelten sizlersiniz, Diyarbakır'ı yücelten bu topluluktur. Ey peygamber Sevdalıları, ben sabahtan beri size bakıyorum ve size baktıkça çok duygulanıyorum. Sizler bana güven veriyorsunuz, inşAllah sizinle beraber yeniden Filistin'i özgürleştireceğiz. Kudüs sizi bekliyor. Düşmanlarınıza rağmen sizler Resulullah'ın arkasından gittiniz" diye konuştu.

Göktaş Hoca: Bugün Tarih Yazılıyor
Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki yapılan "Kutlu Doğum" programında bir milyon kişiye hitap eden Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, "Muhammedi sevda denilince, Diyarbakır'daki yedi yaşındaki kız çocuklarımız, yiğitlerimiz akla gelecek" dedi.

Programda Türkçe olarak bir konuşma yapan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca şunları söyledi: "Bundan 85 yıl önce canını Allah'a adayan Şeyh Said hazretleri ve arkadaşları beraber bu meydanı görsün Allah'ım. Onları bu meydandan haberdar eyle Allah'ım. Onlar kabirlerinde rahat uyusunlar Allah'ım. Bu meydan gösteriyor ki Allah ve Resulü ile savaşanlar kaybetmiştir. Her türlü küfür kaybetmiştir. Onun için bundan sonra Diyarbakır denilince sadece akla Muhammedi sevda gelecek. Muhammedi sevda denilince sadece camiler akla gelmeyecek, nurlu yüzlü dede ve nineler akla gelmeyecek. Muhammedi sevda denilince, Diyarbakır'daki yedi yaşındaki kız çocuklarımız akla gelecek, yiğitlerimiz akla gelecek. Bugün tarih yazılıyor. Göreceksiniz, yeter ki sabredin. Gördüğünüz zulümlere nasıl sabrettiğiniz ise buna da sabredin."

Siyer Yarışmasında Dereceye Girenler Açıklandı
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği devam ederken, İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İkra Eğitim Der), öğrencilere yönelik 3 farklı kategoriden oluşan ödüllü siyer yarışmasının sonuçları açıklandı.

İlkokul öğrencileri, ortaöğretim öğrencileri ve18 yaş üstü öğrencileri olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, ilköğretim düzeyindeki yarışmacılara Abdulkadir Turan'ın Peygamberimi Tanıyorum kitabından, orta öğretim düzeyinde Muhammed El Hüdari'nin Nurul Yakin Hz. Muhammed (sav) adlı kitabından, 18 yaş üstü yarışmacılara Ramazan El Boti'nin Fıkhus Sire eserinden sorular sorulmuştu.

Tüm kategorilerde birinci olan yarışmacılara dizüstü bilgisayar, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altınla ödüllendirilecek.

Yarışmada dereceye girenler:
İlkokul Öğrencileri: 1. Furkan Yıldırım. 2 A. Selam Kaya. 3. Yahya Buran.
Ortaöğretim öğrencileri: 1. Erol Esenboğa. 2. Ahmet Topdemir. 3. Zehra Kaya.
18 yaş üstü öğrenciler: 1. Zeliha Derince. 2. Fatma Alabalık. 3. Muhlis Bayıncık ve yine 3. Asiye Yeşil.

Salâvat Kampanyası
Ayrıca, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen salâvat kampanyasında okunan salâvatlar da açıklandı. Peygamber efendimizin "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır" hadisine binaen düzenlenen salâvat kampanyasında 7 milyar 38 milyon 880 bin 833 salavat, 5 milyon 352 bin 749 Kelime-i Tevhit, 2 bin 730 Hatim ve bir milyon 628 bin 382 Yasin okundu.

Program Münir Şanlı'nın yaptığı dua ile sona erdi.
Moderatöre Bildir   Logged
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2011, 07:59:21 »

evet gerçekten görülmeye degerdi emegi gecen ve orada bulunan ve orada bulunamayıp kalbi orda olan herkesten rabbim razı olsun..

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
ahmetmeydani
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2011, 10:11:02 »

Sunucu iki tane de rüyadan bahsetti, "size iki müjdem var" diyerek. Bu müjde her şeye yetti. Fiemanillah.
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2011, 16:36:29 »

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/video/bir-milyon-kisi-katildi-video-izle.html

Gerçekten mahşeri bir kalabalık vardı ,bu kalabalık tek bir düşünce ila oradaydı, oda Allahın peygamberine olan sevgileri idi..ve bir kez daha peygamber sevdalıları alemlere rahmet peygamber s.a.v. hatırladılar ve islam Kur'an düşmanlarının yüreklerine korku saldılar...emeği geçen herkesten Allah Razı olsun..

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #4 : 25 Nisan 2011, 16:38:20 »

Allah'a hamd yüce peygamberi Muhammed aleyhisselama aline ashabına ve kıyamete kadar onun yolunu  ve sürdürecek olanlara selam olsun..

Selam olsun amed şehrine
Muhammedilerin memleketine
şeyh saidin askerlerine
mustazaf yiğitlerine

Selahaddinin yarenlerine
Hüseyni çilekeşlerine
nur yüzlü şehidlerine
selam olsun amed şehrine

selam olsun zeynebin çığlığına
selam olsun hüseynin feryadına
selam olsun bedrin aslanlarına
selam olsun istasyon meydanına

(dualar sana filistin)
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #5 : 25 Nisan 2011, 16:41:03 »

elhamdulillah...

afra
Tecrubeli üye
**

ŞeHaDet DoRuKlArA DoĞrU SeVdAlAnMaK..

« Yanıtla #6 : 25 Nisan 2011, 16:41:41 »

yorumlarınızı okudukça üzülüyorum ha:( orda olamadık nasip kısmet

YüRü MücahiDim YüRü,
      HeR aDımınDa ßiR KafiR qeßerSin 
ßiR Allah'u EkßeR DemenLe,ArS TekßirLerLe İnLeSin..
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #7 : 25 Nisan 2011, 19:57:48 »

"size iki müjdem var" dediğinde biz kardeşler birbirimize bakıp gülümsedik batmandaki müjdeleri hatırladık. Hiç hesapta yokken bir baktık ki ordayız. Platformu göremiyorduk. Ama son zamanlarda kaldırıma çıktık biraz öyle görebildik. Allah başka senelerde de görebilmeyi nasip etsin.

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
alina
Tecrubeli üye
**

İyiliği gizlemek, kötülüğü gizlemekten daha üstünd

« Yanıtla #8 : 04 Mayıs 2011, 20:32:22 »

yorumlarınızı okudukça üzülüyorum ha:( orda olamadık nasip kısmet
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #9 : 04 Mayıs 2011, 23:50:01 »

Allah'a hamd olsun çok bereketli bir etkinlikti.

Etkinlikten önceki gün yağmur bardaktan boşalırcasına yağmıştı Amed semalarından. Gök boşalmıştı sanki. Acaba yarınki etkinlikte de bu yağmur devam edecek mi endişesi hakim olsa da, birçok dostun yüzünde bir gülümseme vardı. ' Resulu için bir araya gelen bu halkı, Allah c.c yağmurun vereceği sıkıntıdan koruyacaktır' inancı hakimdi...
Hava durum raporlarında 'yağmurlu, parçalı bulutlu' denilen güne, güneş gülümseyen yüzünü göstermiş, etkinlik süresince tek bir damla yağmur yağmamıştı. Dualar rahmana ulaşmış ve 'Resulullah'ın aşkı etrafında kenetlenen o topluluğu, yağmurun ızdırabından korumuştu...
Etkinlik saatleri;
Resulullah'a yaraşır bir heyecan vardı müslüman halkta. sanki Resulullah şehre teşrif buyurmuşta, onu karşılayacaklarmış, sanki herkes Resulullah'ı kendi evine misafir etmek için oraya akın ediyordu, sanki bir bayram bir şenlik havasındaydı Amed şehri.
Heyecanın doruğundaydı çocuk, kadın, yaşlı ve gençler... Tekbir ve selavatlar yedi kat semaya ulaşıyordu. 'Allahu Ekber' sedası sanki tüm putları alaşağı ediyordu. Yeryüzü şirk ve küfürden arınıyordu. çünkü ŞEHİR Allah'ın sevdiğini, sadık dostunu Muhammedi anıyordu... Amed şehri yeniden, bir kez daha secdeye kapanıp Rabbini yüceltip, noksanlıklardan tenzih ediyordu.
Elhemdulillah.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: