0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: DİYARBAKIRDAN BİR ŞEHİT...  (Okunma Sayısı 1836 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #20 : 05 Haziran 2010, 09:25:40 »

Diyarbakır Şehidini Dualar ve Tekbirlerle Uğurladıİsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren "Mavi Marmara" adlı gemiye düzenlediği vahşi saldırıda şehid düşen Ali Haydar Bengi'nin cenazesi, on binlerce seveni tarafından dualarla memleketi Diyarbakır'da toprağa verildi.04.06.2010

DİYARBAKIR – Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere katil İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda şehit düşen Ali Haydar Bengi’nin son yolculuğuna uğurlandı. On binlerce Diyarbakırlının katıldığı cenaze töreninde, Bengi’nin cenazesi tekbirler ve İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Diyarbakır İstasyon Caddesinde bulunan Sümer Cami’sinin avlusuna getirildi.

Cenaze törenine Gazilerden Fikri Karavil ile gemide bulunan Hüseyin Solmuş, Recep İdikut, Barış Oktay ve Diyarbakır Milletvekilleri İhsan Arslan, Abdurrahman Kurt, Osman Aslan Ali İhsan Merdanoğlu ile yaklaşık 50 bin vatandaş katıldı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında, “Şehidimiz yolunu sürdüreceğiz ve Yolumuz Cihad” şeklinde yazılı pankartlar açılırken, “Şehide Selam Direnişe Devam ve Şehit Namırın (Şehitler Ölmez)” şeklinde sloganla atıldı, İsrail’e lanetler yağdırıldı.

Diyarbakır’ın İlk Kürd Şehidi

Kılınan cenaze namazının ardından gemide bulunan Diyarbakırlılar ve gazi Fikri Karavil bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda, İsrail’in şehitlerin kanı, davetçilerin gözyaşları ve müminlerin alın terlerinde boğulacağı ifade edilirken, şehitlerin Şeyh Ahmet Yasin ve Üstad Rantisi’ye emanet edildikleri vurgusu yapıldı. Şehit Bengi için, “Selahattin Eyyübi döneminden sonra Kudüs’ün kurtuluşu için canını veren Diyarbakır’ın ilk Kürd şehidi” denildi.

O, Bizim Komutanımızdı

Barbar katil İsrail’in saldırısında kolundan yaralanan Hacı Fikri Karavil ise, İsrail ordusunun dünyada ki en korkak askerler olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü, “Bizler, Gazzeli kardeşlerimize insani yardım götürmek için yola çıkmıştık, savaş için değil. Saldırı sırasında uydu cihazları korumakla yükümlü idik ve bizim komutanımız şehid Ali Haydar Bengi idi. Bizlerin silahı sadece Kur’an ve sizlerin dualarıydı…” 

Yapılan konuşmaların ardından şehid Bengi’nin cenazesi cenaze aracına alınarak, barbar ve katil İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde 5 kilometre mesafedeki Yeni Köy mezarlığına götürülüp, burada dualar eşliğinde toprağa verildi.

“Şehid Olmak İstiyorum” Demişti

Mavi Marmara Gemisi’nde İsrail askerlerinin kurşunlarıyla hayatını kaybeden Diyarbakır AYDER Başkanı Ali Haydar Bengi, Gazze yolculuğuna çıkmadan önce yakın arkadaşlarına “Şehit Olmak İstiyorum” demiş ve bunun içinde günlerce dua etmişti.

İşte Şehidimiz Özgeçmişi

19.01.1971 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. İlkokulu Bağlar ilçesi Devrim İlkokulu'nda okudu.  Ortaöğretimi Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'nde okudu. Aynı yıllarda medrese eğitimi aldı. 1992 yılında başladığı Mısır Ezher Üniversitesi İslami İlimler ve Arap Edebiyatı Bölümünü 1997 yılında başarıyla bitirdi. Türkiye'ye döndükten sonra zamanının büyük bir bölümünü İslami hizmetlere adadı.  Örnek yaşantısı ve ahlakıyla herkes tarafından sevilen biriydi. Diyarbakır AY-DER'in (Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği) Yönetim Kurulu Başkanıydı. Evli ve dört çocuk babasıydı… 

Diyarbakır Ulu Camii önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etmeye devam ediyor.

(M. Salih Keskin – İLKHA)
Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
c_genc
Yeni Üye
*

KORKAKLIKTA AR,İLERLEMEKTE ŞEREF VARDIR!!!

« Yanıtla #21 : 05 Haziran 2010, 09:34:55 »

Allah şehadetini kabul etsin.
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #22 : 16 Haziran 2010, 09:26:15 »

Şehidin cenaze merasimini izlemek için aşağıdaki linke tıklayın

http://www.vuslatsevdasi.com/forum/ali_haydar_benginin_cenaze_namazi_tekbirlerle_ugurlandi_izle-t25248.0.html

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #23 : 11 Temmuz 2010, 19:47:19 »

Allah şehadetini kabul etsin.
Sayfa: 1 2 [3] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: