0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: DTP Ş.Urfa mitinginde ezan polemiği  (Okunma Sayısı 250 defa)
HabiR
Ziyaretçi
« : 14 Mart 2009, 12:48:33 »

DTP, Şanlıurfa'da izinsiz miting düzenledi. Mitingde konuşan Emine Ayna partililerin uyarılarına rağmen ezan okunurken konuşmasını sürdürdü.
DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Fatma ve Mehmet Öcalan'ın da katıldığı izinsiz miting, PKK gösterisine dönüştü. Terör örgütü PKK ve elebaşısı Öcalan lehine sık sık slogan atan DTP'liler, gövde gösterisinde bulundu. Mitingde ilk olarak DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan bir konuşma yaptı. Ayhan'ın konuşması sırasında seçim otobüsünün yanındaki bir ağacın tepesine çıkan bir partili, seçim otobüsü üzerindeki DTP'lilere korkulu anlar yaşattı.

Partisinin Topçu Meydanı'nda düzenlenen izinsiz mitinginde konuşan DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, "Hz. Muhammed, kime karşı mücadele etti, zalimlere karşı değil mi? Ortadoğu halklarını ezenlere karşı mücadele etmedi mi? Hz. Ali kime kılıcını çekti? O keskin kılıcını zulmedenlere çekmedi mi, zalimlere çekmedi mi? Peki bugün Türkiye'de Nasıl oy isteyebilirler, izin verecek miyiz?" dedi.

Emine Ayna, konuşması sırasında ezan okunması sırasında, partisinin Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici tarafından uyarılmasına rağmen konuşmasına devam etti. "Arkadaşlar ezan okunuyor. Ezan okunurken ara vermek isteriz, ama ben size sormak istiyorum. Eğer isterseniz ara verelim. Yok hayır yorulduk, biz biraz daha bekleyeceğiz, biraz daha konuşun istiyorsanız İsterseniz öyle yaparız" diyen Ayna, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da kendisini uyarması üzerine, "O zaman biraz bekleyelim" diyerek ezanın bitmesini bekledi.

Ezanın okunmasını ardından Ayna, hükümetin ve CHP'nin Müslümanlık üzerinden siyaset yaptığını ileri sürerek, "Önce bize Müslümanlık üzerinden siyaset yapanlara bunu hatırlatmak istedim. Bugün karşımızda bir zihniyet var. Önümüze koymuşlar, burada bir maket düşünün, bir büst, bir kafa. Beyin aynı, zihniyet aynı, sadece 'tekçilik' diyor. O zihniyeti bizim önümüze bir türbansız koyuyorlar, diyorlar işte size CHP, aynı zihniyete ertesi gün türban bağlıyorlar,
diyorlar ki işte size AK Parti. Farkı var mı? Farkı yok" ifadelerini kullandı.

Ege sahillerinin yabancılara satıldığını öne süren Ayna, "Gidin bakın Ege sahillerinin tapusu kimde? Gidin bakın, inceleyin, araştırın, maden ocaklarımız, bu ülkenin yer altı kaynaklarının sahipleri kimler. Ve bunu Kürt sorununun arkasına saklanarak yapıyorlar. Artık herkes gözlerini açmalı, artık herkes gözlerinin önündeki sis perdesini kaldırmalı" ifadelerini kullandı.

İHA
Moderatöre Bildir   Logged
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2009, 13:20:04 »

bunların bir dedikleri diğerini tutmuyor.. bunlara inananlara şaşarım..
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #2 : 14 Mart 2009, 23:40:35 »

Tarih boyunca, hakkın çizgisinde insanlara hizmeti hedefleyen fert ve hareketler sürekli mülhitlerin engeliyle karşılaşmıştır. Aynı sürecin tekrar edildiği bugünün mülhitleri, bu iman ve özgürlük nurunu söndürmeye çalışmaktadırlar. İftira, fitne, fesat, yalan ve çirkin saldırılara rağmen, ilahi kaynaktan beslenen, kökleri derinlerde, dalları yeryüzüne yayılan bu ilahi nur varlığını sürdürecektir. Ortaya çıkan her engel ve karşılaşılan her sıkıntı, dayanakları sadece Allah Teala olan gençlerin imanlarının artmasına, dava ve düşüncelerine daha sağlam yapışmalarına ve daha emin adımlarla yürümelerine yardımcı olacaktır
harras
Mücadeleci::.
Üstad Üye

Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...

« Yanıtla #3 : 14 Mart 2009, 23:58:24 »

D.bakırda dtpliler oy kullanmak için yeni taktik uyguluyor Smiley vaaz veriyorlar alimlerden öğütler veriyorlar bu gün bir kardesim geldi bana söyledi oy almak için her kılığa giriyorlar

sen gel söyle nevruz bayramı bize dini bayramlardan daha önemlidir sonra gel alçaklar gibi bukelemun  gibi her kılığa gir menfatin için. aslında ben bukelemuna haksızlık yaptım oda kendi vazifesini yapıyor lafla pilav pismez dtp bırak pilavi suyu bile pismez:)

Rabbim sen bu halkımıza şuur ver inşAllah

Allah razı olsun habir abem selam ve dua ile...

<a href="http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf" target="_blank">http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf</a>
“Güzel ahlak, senin Allah'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
selvi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 15 Mart 2009, 00:10:17 »

D.bakırda dtpliler oy kullanmak için yeni taktik uyguluyor Smiley vaaz veriyorlar alimlerden öğütler veriyorlar bu gün bir kardesim geldi bana söyledi oy almak için her kılığa giriyorlar

sen gel söyle nevruz bayramı bize dini bayramlardan daha önemlidir sonra gel alçaklar gibi bukelemun  gibi her kılığa gir menfatin için. aslında ben bukelemuna haksızlık yaptım oda kendi vazifesini yapıyor lafla pilav pismez dtp bırak pilavi suyu bile pismez:)

Rabbim sen bu halkımıza şuur ver inşAllah

Allah razı olsun habir abem selam ve dua ile...

Eznale ber-gülistan aşub-ii mahşer aver
Tadem be-sine piiçed megzar hay-u hu-ra.....CEHENNEMİN DİBİNE KADAR YOLUNUZ VAR...

ORTALIK HENÜZ ALACA KARANLIK İKEN,ETRAFA HAKKIN MESAJLARINI İLETEN SEN OLDUN..KADİRNÂŞİNAZLAR BİLMESELER DAHİ BUNUN BÖYLE OLDUĞUNA YER-GÖK ŞAHİTTİR..SAKIN USUL BİLMEZLERİN TAVRINA BAKIPTA SİTEMKAR OLMA..ETTİĞİN HİZMETİ HALK TAKTİR ETMESEDE HAK BİLİYORYA...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: