0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Ebu Talip İman Etti mi ???...  (Okunma Sayısı 1118 defa)
*KERBELA*
Yeni Üye
*

" ŞEHADET EN BÜYÜK AŞK; ŞEHİD EN BÜYÜK AŞIKTIR.. "

« : 01 Nisan 2008, 08:58:20 »

CEVAP
Evet imansız ölmüştür. Bu husustaki hadis-i şerifin meali şöyledir:
(Cehennemde en hafif azap Ebu Talib’e yapılır. Ayaklarında ateşten iki nalın olacak, bunların sıcaklığından beyni kaynayacaktır.) [Müslim]

Bu hadis-i şerif, Ebu Talib'in diriltilip iman etmesinden sonra, İmam-ı Kurtubi ve İmam-ı süyuti hazretlerinin bildirdiği (Amcam Ebu Talib, diriltildi ve iman etti) mealindeki hadis-i şerif ile nesh edilmiştir.

Ebu Talib’indiriltilerek iman ettiğini bildiren hadis-i şerif Kurtubi’den naklen İbni Hacer-i Mekki hazretlerinin Nimet-ül-kübra kitabında da yazılıdır.

Ebu Talibin diriltilerek iman ettiği Şifa-i şerif şerhinde de vardır. İmam-ı Süyuti hazretleri, Ebu Talib’in imanlı olduğunu ispat eden kıymetli bir kitap yazarak, 12 hadis âliminden de delil getirmiştir. (Mirat-ül harameyn s.1096-1112)

Nitekim amcası ebu talip efendimizi koruyup kolamış gözetmiş ve yıllarca bakıp en zor günlernde yanında olmuş DENILIRKİ EBU CEHİL GİBİ BİR MÜŞRİK BİLE AHİRETE Allahın izin vermesiyle efendimizin şefatlerinden nasiplenecek sırf efendımızın doğum günüü olan pazartesi günleri şeafatle azabı hafıfletılecek parmakları arasından çıkacak su ile susuzlunu giderecek ama sadecepazartesi geccesi nıtekım o gün efendimizin doğması şerefine ziyafet verdiği için rahman bunu karşılıksız bıramıcak kaaldıki ebu talip gibi ömrünün sonuna kadar efendimize kol kanat germiş ve davasının çetin yolunda testeğini eksik etmemiş bir insana rabim rahimdir ve kerimdirki mükafatsız bırakmaz.

ÜSTAD BEDİÜZZAMAN'IN BU KONU HAKKINDAKİ DÜŞÜNCESİ :

Diyorsunuz ki: "Amcası Ebu Talib'in imanı hakkında essah nedir?"

Elcevap: Ehl-i teşeyyu', imanına kail; Ehl-i Sünnetin ekserîsi imanına kail değiller. Fakat benim kalbime gelen budur:

Ebu Talib, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın risaletini değil, şahsını, zâtını gayet ciddî severdi. Onun o gayet ciddî, o şahsî şefkati ve muhabbeti, elbette zayie gitmeyecektir. Evet, ciddî bir surette Cenâb-ı Hakkın Habib-i Ekremini sevmiş ve himaye etmiş ve taraftarlık göstermiş olan Ebu Talib'in, inkâra ve inada değil, belki hicab ve asabiyet-i kavmiye gibi hissiyata binaen makbul bir İmân getirmemesi üzerine, Cehenneme gitse de, yine Cehennem içinde bir nevi hususî cenneti, onun hasenatına mükâfaten hâlk edebilir. Kışta bazı yerde baharı hâlk ettiği ve zindanda, uyku vasıtasıyla, bazı adamlara zindanı saraya çevirdiği gibi, hususî cehennemi, hususî bir nevi cennete ÇEVİREBİLİR ...

Mektubat, s. 376

... Anlaşılan Bayağı Çelişkili Bir Konu ...

... Yorumlarınızı Bekliyorum İnşaAllah ...
... WESSELAM ...   

Moderatöre Bildir   Logged

" ...NE SENİ UNUTACAK KADAR ZAMAN GEÇECEK... "
" ...NE DE GEÇEN ZAMAN SENİ UNUTMAYA YETECEK... "
" ...SENİ UNUTURUZ SANMA... "
" ...ZAMAN; ALIŞMAYI ÖĞRETİR... "
" ...AMA UNUTMAYI; ASLA... "

Duha
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2008, 10:55:30 »

dediginiz gibi gercekten cok celiskili bir konu...

Salih Surucun kainatin Efendisi adli siyerde okumustum...

Efendimiz s.a.s amcasina son nefeslerinde iman et diye sesleniyordu amcasindan ses cikmayinca efendimiz s.a.s az uzaklasmis yanindan...

amcasi ruhunu teslim ederken Efendimiz s.a.s cok uzulmus iman etmemesine....

Efendimizin amcasi Abbas r.a wAllahi ben duydum sehadet kelimesini getirdigini ama cok yavas vede sessiz bir sekilde demis...

Efendimiz s.a.s ama ben duymadim amcamin sehadet kelimesi getirdigini...

herseyi yine en iyi bilen Alemlerin Rabbi olan Allah c.c dir...
Moderatöre Bildir   Logged

Mecnun var ki yürek zindanlarında bir güvercin bekler!
Sabahı aşina yokluğun,elleri mahpustur kırılgan aynalara ünlem
Aşinayım yoktur derdime çare ünlem
Bir nasihat et bana geceden sehere ünlem
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: