0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Efendimiz'i Rüyada Görmenin Çaresi Nedir?  (Okunma Sayısı 277 defa)
diyar2
Yeni Üye
*

ISLAM

« : 27 Kasım 2007, 01:17:16 »

Efendimiz'i Rüyada Görmenin Çaresi Nedir?

Peygamber Efendimiz'i rüyada görmenin şartı, sünnetine uymaktır. Sünnetine uyduğu zaman, sünnetine hizmet ettiği zaman, Peygamber Efendimiz'in tavsiyelerini tutup hoşuna gidecek işler yaptığı zaman, Rasûlüllah Efendimiz görünür ona... Onları yapmadığı zaman görünmez.

Bazen da azarlamak için görünür. Yine o da sevgidendir. Sevilen bir Müslüman bir günah, hatâ işlediği zaman görünür, azarlamak için... "Ben sana darıldım, niye böyle yapıyorsun?" der, kaş çatar. O da "Rasûlüllah bana darıldı, ben bu işi bırakayım." der, bırakır. Bazen da öyle olur. Öyle de olsa yine Rasûlüllah'ı görmek iyi bir şeydir.

Onun görülmesi için üç esası söyleyebilirim: Sünnetine sarılmak, kendisine çok salât ü selâm getirmek, ümmetine güzel hizmet etmeğe çalışmak...

M. Es'ad Coşan-GÜNCEL MESELELER

Moderatöre Bildir   Logged
yasir
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2007, 21:47:29 »

Peygamberimizi gormek herkese nasip olmaz görulsede
Kimseye anlatılmaz senin le onun arasında olan bişeydir
Muşde olsun uyarı olsun aranızda kalması daha hayırlıdır
Hanider ler hayırişlersen oteki elin gormesin yani gizlersen
Daha iyidir ama herkese soylersen işte ben şu hayrı yaptım o hayrın anlamı
 Kalmaz Allah muhafaza gosterişe girer  hani hz ömer peygamberimize seni cok seviyorum
Ya resullullah demiti ya işte peygamberimiz nefsinden demi cok seviyorsun demişti hz omer yok
Demişti oda beni nefsinden cok sevmedikce beni sevmiş olamasın Allah azze vecelle herşeyi Hakkıyla bilendir o herşeyin hayırlısını bilir veyapar
sefaat_ya_rasul
Yeni Üye
*

zαℓιм güçℓü σℓѕα∂α öятüηє ∂ιℓ υzαтѕα∂α zαƒєя вιzιм

« Yanıtla #2 : 21 Aralık 2007, 22:21:59 »

Allah RAZI OLSUN ...

вυgüηüη ιşιηι уαяιηα вιяαкмα....
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: