0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: türcelle boykot hatlarınızı şimdiden iptal edin  (Okunma Sayısı 346 defa)
by_selam
Yeni Üye
*

« : 21 Ocak 2009, 21:54:03 »

türkcellin 100 de 51 i yahudi iş adamı telia soneraya aiittir..
bunu türkcell genel ana bayisinin bvir dağıtıcısında örendim ve internetten araştırdım
Şirketin kurucu fikir babası ve yüzde yedilik hisseyle kurucu ortağı olan Murat Vargı, ilk kez yönetimin dışında kalırken, genel kurul Çukurova hisselerinin TeliaSonera´ya satışına üçte iki çoğunlukla onay verdi.
12 milyar dolarlık piyasa değeriyle Türkiye tarihinin en değerli şirketi olan Turkcell´in genel kurulu, büyük tartışmalara sahne oldu.
Çukurova Grubu´nun sahibi olduğu Turkcell hisselerinin TeliaSonera´ya satışı genel kurulda onaylandı. Ancak genel kurul, küçük hissedarlarla büyük hissedarların savaşına sahne oldu.
Aralarında dünyanın en büyük yatırım bankalarından JP Morgan´ın da bulunduğu 24 uluslarası yatırım bankası, Borsa Yatırımcıları Derneği ve Yapı Kredi Bankası ile birlikte hareket ederek Turkcell Holding´teki Çukurova hisselerinin TeliaSonera´ya satışına muhalefet şerhi koydu.
Genel kuruldaki bir diğer ilginç gelişme ise şirketin büyük hissedarlarından TeliaSonera´nın yönetim kurulu üyesi yapmak istediği iki yabancı bağımsız adayın oy çokluğuyla reddedilmesi oldu.
Yapı Kredi Bankası ve JP Morgan´ın küçük hissedarlarla birlikte hareket ederek, satışa muhalefet şerhi koydurması kafalarda soru işaretleri yarattı. JP Morgan, Çukurova Grubu´na ait Yapı Kredi Bankası’nın Koç - Unicredito ortaklığına satışına aracılık eden yatırım bankası olmasına rağmen, diğer ortaklarla Çukurova´nın talebine muhalefet şerhi koydurması dikkatlerden kaçmadı.
Turkcell hisselerinin satışı konusunda TeliaSonera´nın istediği çağrı muafiyeti kararı da, genel kurulda dolaylı yoldan da olsa kabul edildi.
Çukurova Grubu´na ait yüzde 27´lik Turkcell hissesi için 3.1 milyar dolar öneren TeliaSonera verdiği bu yüksek fiyat karşılığında, küçük ortakların elindeki hisselere bir milyar dolar ödememek için kendisine çağrı muafiyeti tanınmasını istiyordu.
Çağrı muafiyeti ile ilgili son kararı Sermaye Piyasası Kurulu verecek
delil http://www.haber7.com/haber/20050430/Turkcellde-kucuk-buyuk-ortak-kavgasi.php
http://www.haber7.com/haber/20080605/Turkcellin-ortagina-surpriz-teklif.php
Moderatöre Bildir   Logged

hakikatperver
Yeni Üye
*

İmtihanın tam içindeyız balık misali ! :(

« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2009, 21:59:55 »

bende turkcell var. ama vodafone da tutulacak cınsten degıl.
vodafoneyı arastırmak lazım.
bılgı ıcın Allah razı olsun

Gecelere sarıyorum hüznümü, buz kesilir hücreler
Ansızın dile gelir kelepçelerim ve taştan kelimeler
Uzar uzar saatler, zaman durur, sabaha düşman geceler
Arar umut gözlerim sitem bulur bitimsizce işkenceler
HÜSEYİN
HÜSEYİN
Tecrubeli üye
**

Derin fikre sahip olanın nazarı da güzel olur...

« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2009, 22:13:29 »

bence en güzeli uydu telefonu Smiley

AllahIM ; SENDEN BAŞKA HİÇ BİRŞEYİ OLMAYAN BEN , SENDEN BAŞKA HERŞEYİ OLANA ACIRIM ünlem. .

Mahzûn yüreklerde hazin bir sevdadır Huseyn...
hakikatperver
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2009, 23:17:23 »

uydu mu abem Smiley
30 lıralık bıtane de ben alayım abem.

Arar umut gözlerim sitem bulur bitimsizce işkenceler
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2009, 09:14:12 »

maalesef telefon şebekeleri yurt dışı kaynaklı. vodafonede ingilizlerin ingilizler çokmu temiz ki. en güzeli kullanmamak zaten her cep telefonu kullanan ajanını kendisiyle gezdiriyor...

(dualar sana filistin)
ahsen.1234
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2009, 09:34:49 »

doğrusun umut ama yapacak pek birşey yok gibi geliyor bana  hmmm hmmm hmmm hmmm hmmm hmmm hmmm hmmm hmmm hmmm hmmm

Allah'IM BENİ KENDİNE KUL HABİBİNE ÜMMET EYLE... AMİN
hakikatperver
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2009, 18:38:32 »

AVEA DA VAR AMA ACABA O NEYIN NESIDIR ?