0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 ... 69 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: KUR'AN-I KERİM MEAL HATMİ...  (Okunma Sayısı 24373 defa)
ÂmâK-ı HâYâL
. . . Lâ €dri . . .
Usta Üye

/ Kâlb-i Hâmuş /

« : 14 Nisan 2009, 18:26:12 »

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Fatiha suresin den başlıyoruzinş....

Bismillahirrahmanirrahım..

1.Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla

2.Hamd,alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.

Benden sonraki kişi 3. we 4. ayetleri yazacak we böylece devam edecegiz inş..

Moderatöre Bildir   Logged

Özlemek, AşK'ın Manası.. Özlenilmek, Makamıdır
mariye
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2009, 18:35:41 »

3,Rahman ve rahîm.

4. Ceza gününün tek sahibi.

İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh…Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od.Dâra düştüm Ey Rab bana bir inşirah .....Ah-u efgânımı bir
dinleyiver, bu gece çok karanlık…katran karası olmuş göğsümü bir açıver…Daraldım…Bir bakıver..
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2009, 18:37:40 »

ÂmâK-ı HâYâL kardeşim sizi kıskanma(gıbta)ya başladım maşAllah güzel işlerde çığır açıyorsunuz. Smiley
Fatiha suresi
5. Ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım dileriz.

6. Bizi siratil mustakıme (doğru yola) ilet.
.

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2009, 19:06:51 »

7 - O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.

Amin.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
ÂmâK-ı HâYâL
. . . Lâ €dri . . .
Usta Üye

/ Kâlb-i Hâmuş /

« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2009, 19:17:26 »

ÂmâK-ı HâYâL kardeşim sizi kıskanma(gıbta)ya başladım maşAllah güzel işlerde çığır açıyorsunuz. Smiley
Fatiha suresi
5. Ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım dileriz.

6. Bizi siratil mustakıme (doğru yola) ilet.
.

:)can kardeşim.. GüZEL GöREN GüZEL DüşüNüR. GüZEL DüşüNEN HAYATINDAN LEZZER ALIR..sen burada güzel görüyor,güzel düşünüyorsun vesselam..bende hayatınızdan lezzet almanıza vesile oluyorum desem  Smiley nede olsa KUR’AN bizim nur’umuz,kimligimiz,asıl rehperimiz,kaybolmuş yolumuza ışık tutan fenerimiz degil midir?Kur’an’ı (anlayarak) okumadan hayatımızdan nasıl lezzet alabilir ki? İstedigimiz her şeyi yapalım şu (geçici,fani) dünyada neye yarar ki ? Kur’anımızı okumayıp ibadetlerimizi aksatıp..ruhumuzu zincire vurduktan sonra..biz kendimizi ne kadar özgür hissedebilir ki bu durumda hep ruhumuz daralır,sıkılır gıdasını arar öyle degil mi?
Bazen düşünüyorumda bir sewgili,işte sevgilisine mektup yazdı..o sevgili o mektubu alabilmek ,okuyabilmek için delirir ..mektub eline geçtiginde deliye döner  acaba içinde neler yazıyor bana ne yazmış die..?işte bizim asıl SEVGİLİMİZ Allah, tek sıgınagımız,güwendigimiz ,ayıblarımızı örten Rabbimiz bize KUR’AN-I KERİM gibi bir mucize kitab sunmuşken nasıl bu kadar (nan)/kör olabiliyoruz da onu okumuyoruz..üşeniyoruz hep erteliyoruz…

Hani şu yoga bilmemne diye ruhumuzu dinlendiriyor diyen ahmaklar varya bilmiyorlar asıl ruhlarının nasıl  dinlendigini? Kur’anın nasıl bir ilaç oldugunu…neyse çok uzatmayayım  Smiley Smiley

...Kalpler ancak Allah’I anarak huzur bulur (ra’d suresi)

Selam we dua ile kalın..

ÂmâK-ı HâYâL
. . . Lâ €dri . . .
Usta Üye

/ Kâlb-i Hâmuş /

« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2009, 19:19:44 »

1 - (Elif, Lâm, Mîm.)

2 - İşte o kitap, bunda şüphe yok, müttakiler (kötülükten korunacaklar) için hidayettir.

mariye
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2009, 22:07:28 »

3. Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.  . 
4. Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar. 
5. İşte onlar Rab'lerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.
6. Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar. 

İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh…Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od.Dâra düştüm Ey Rab bana bir inşirah .....Ah-u efgânımı bir
dinleyiver, bu gece çok karanlık…katran karası olmuş göğsümü bir açıver…Daraldım…Bir bakıver..
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2009, 17:13:08 »

Bakara suresi

7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.

8. İnsanlardan bazıları da vardır ki, inanmadıkları halde "Allah'a ve ahiret gününe inandık" derler.

ÂmâK-ı HâYâL
. . . Lâ €dri . . .
Usta Üye

/ Kâlb-i Hâmuş /

« Yanıtla #8 : 15 Nisan 2009, 17:17:06 »

9- (Sözde)
Allah'ı ve iman edenleri aldatırlar.
Oysa onlar,
yalnızca kendilerini aldatıyorlarlar da
şuurunda değildirler. 

10- Kalplerinde hastalık vardır.
 Allah da hastalıklarını arttırmıştır.
 Yalan söylemekte olduklarından dolayı,
 onlar için acı bir azab vardır.

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #9 : 15 Nisan 2009, 20:13:45 »

bakara suresi

11- Kendilerine: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın" denildiğinde: "Biz sadece ıslah edicileriz" derler.

12- Bilin ki; gerçekten, asıl fesatçılar bunlardır, ama şuurunda değildirler

(dualar sana filistin)
Sayfa: [1] 2 3 ... 69 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: