0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: YALAN  (Okunma Sayısı 612 defa)
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #10 : 10 Ocak 2011, 22:43:18 »

Yazıklar olsun o kimseye ki, insanları güldürmek için konuşur ve yalan söylerler! Yazık ona, yazık ona!"

Ebu Davud, Edeb 88, (4990); Tirmizi, Zühd 10, (2316).

şakada olsa yalan söylemeyin rivayetide vardır.

bende iki şey soracam konu açılmışken. 1. si kullandığımız rumuzlar yada nikler gerçek ismimiz değildir. Mesela ismim umut değil ama bana o şekil hitap ediliyor. bunun bir sakıncası varmıdır?
 2. si ise yalan söyleyeni sanalda bile olsa teşvik etmek nasıl bi durumdur. Sırf biraz daha gülebilmek adına. Yani söyleyeni değilde destekleyenleri soruyorum?
Moderatöre Bildir   Logged

(dualar sana filistin)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2011, 23:05:07 »

1. si kullandığımız rumuzlar yada nikler gerçek ismimiz değildir. Mesela ismim umut değil ama bana o şekil hitap ediliyor. bunun bir sakıncası varmıdır?

2. si ise yalan söyleyeni sanalda bile olsa teşvik etmek nasıl bi durumdur. Sırf biraz daha gülebilmek adına. Yani söyleyeni değilde destekleyenleri soruyorum?

Hocam kanaatimce kimlik gizlemenin, yalan sınıfına girmediğidir. Belki bizim sorunumuz gerçek hayattan farklı olarak kendine yeni bir kimlik oluşturma gayreti ile ilgilidir.
Mesela öğrenci iken, okul müdürü olduğunu söylemek gibi, yada işçi iken, abartarak işveren olduğunu söylemek gibi...

2. sorunuzu doğru anladıysam, bana göre;
Yalana teşvik eden, yalan söyleyen kadar suçludur. Dolayısı ile yalan konuşan ve yalan ile iştigal olan herkesten buğzetmemiz gerekir. Herhangi bir şekilde yalana taraf olanlardan da , destekleyenlerden de ateşten kaçar gibi kaçmamız gerekir...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #12 : 10 Ocak 2011, 23:35:45 »

Alıntı
Allah c.c Kuran-ı Kerim de;
Ey iman edenler! Allah'tan sakının ve doğru söz söyleyin. Böyle davranırsanız, Allah işlerinizi düzeltir ve günahlarınızı bağışlar. Kim Allah ve Resulüne itaat ederse, büyük bir kurtuluşa ermiş olur.
Ahzâb, 33/70-71.

Demek Allah'tan sakınanlar ancak doğru söz söylerdir.Allah bu doğrulukları nedeniyle doğru söz söyleyip/yaşayanların işlerini düzeltmeyi kendi üstüne alıyor.Yüce Allah'ın ne güzel bir müjdesidir bu...

MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #13 : 22 Ocak 2011, 08:51:40 »

büyük kurtuluş felahı bulma ancak dogruluktan geçer inşaAllah bizlerde dogrulardan oluruz biiznillah.

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
yas gülü
Tecrubeli üye
**

ASRA ANDOLSUN İNSAN ZİYAN VE HÜSRANDADIR..

« Yanıtla #14 : 17 Şubat 2011, 09:31:01 »

Allah razı olsun emeginize ellerinize saglık selam ve dua ile inşaAllahhhh...

HAYAT İMAN VE CİHAT ALNIMIZIN YAZISIII...
Sayfa: 1 [2] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: