0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: "Başörtüsünün İnsanlara Ne Zararı Var"  (Okunma Sayısı 220 defa)
Nar-ı Zehra
Üstad Üye

"Leyl-i Firak"

« : 24 Kasım 2009, 15:48:56 »

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür Der), Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasıyla 10 yaşındaki E.C.E isimli kız çocuğuna uygulanan haksızlıkları protesto etti.

DİYARBAKIR - Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür Der), başörtülü olarak okula gittiği için önce hakarete maruz kalan daha sonra da okuldan uzaklaştırılan 10 yaşındaki kız çocuğuna destek verdi. Saat 11.30’da düzenlenen basın açıklamasına öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan mağdur kızın babası Murat Özel, inançlarından dolayı maruz kaldıkları eziyetlerin izahının mümkün olmadığını ve kızının kendisine sormuş olduğu sorular karşısında yetersiz kaldığını belirtti. Kızının kendisine neden okula alınmadığı, başörtüsünün insanlara ne zararı olduğu gibi sorular sorduğunu ifade eden Özel, kızının sorduğu soruları şu şekilde sıraladı: “Hani Allah’ın ilk emri okuydu. Hani baba sen bana Allah her şeyi kuşatandır derdin, Allah bizim beldeleri kuşatmamış mı? Hani baba biz öldükten sonra Allah’a hesap verecektik. Başörtüme el uzatanlar Allah’ın hesabından korkmuyorlar mı? Hani baba Müslüman kız başını örterdi, başımı örttüm baba, harammış yasakmış neden söylemedin”

Baba Özel’in konuşmasında sonra Hür Der sekreteri İbrahim Gökdemir basın açıklamasını okudu. Gökdemir, buraya yıllardır devam eden ve binlerce insanın mağduriyetine sebebiyet veren başörtü sorunu için toplandıklarını belirterek, “Müslüman halkın uğradığı kıyım, zorbalık ve zulümlere, İslam’a ve kutsal değerlerimize yapılan saldırılara karşı sesimizi yükseltmek, safımızı belli etmek ve mağdur olan Müslüman bacılarımızın yanında olduğumuzu göstermek için buradayız” dedi.

Eğitimdeki Onca Soruna Rağmen Kılık Kıyafetle Uğraşmak Abestir

Diyarbakır’ın eğitim alanında son derece geri olduğunu söyleyen Gökdemir, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mevcut sorunlara akılcı ve bilimsel yaklaşımlar sergilemek yerine kişilerin kıyafetleri ile uğraşmasını abesle iştigal olarak değerlendirdi.

İnancı gereği başı örtülü olarak okula giden 10 yaşındaki bir kız çocuğunun öğretmenleri tarafından hakarete maruz kaldığını ve daha sonra da okuldan uzaklaştırdığını ifade eden Gökdemir, “Okul Müdürü’nün 6 kişilik ikna heyeti ile 10 yaşındaki kız çocuğunu, Alemderoğlu gibi ikna odalarına alıp çapraz sorguya tabi tutması kabul edilebilir bir durum değildir. Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Disiplin komisyon başkanı Ebubekir Ermiş, öğrenciye İlköğretim kurumları yönetmenliği gereğince, ilk etapta uyarı, kınama ve en son Okul değiştirme cezası vermesi gerekirken, tamamen çocuğun aleyhine bir tavır ve tutum takınmıştır. Öğrencinin psikolojik ve eğitim durumu göz önünde bulundurulmamıştır. Okul değişikliği gibi ağır bir cezayı, çocuğa layık görmesi, kraldan çok kralcı bir tavır ile öğrenciye kaldığı ikametgâhından yaklaşık 5 km uzaklıkta başka bir okula sürgün olarak cezalandırılması insani ve çocuk hakları bağlamında kabul edilebilir bir durum değildir” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmesi’ndeki çocuk haklarını hiçe saydığını belirten Gökdemir, “Hür-Der olarak yetkililerinden, zorunlu eğitim çağı olan ilköğretim çağındaki çocuklarımızın kıyafetinden ötürü din ve vicdan özgürlüğüne saygı göstermelerini, onur ve itibarlarını zedeleyen uygulamaları ortadan kaldırmalarını talep ediyoruz” dedi. (Nurettin Akçay – İLKHA)

Moderatöre Bildir   Logged

ѕözüм∂üя яαввιмє ηιşαηℓıуıм∂ıя şєнα∂єTє...

Ne mutLu Rabbinin eLindeN "ŞeHaDet beRatı"nı aLanLara ünlem
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2009, 23:59:57 »

Tarih boyunca iman ve hidayet yolunda olanlar, edep ve iffeti savunmuşlardır.

Buna rağmen maddî çıkarları uğruna iffetsizliği savunanlar, iffetsizlikten geçinen zavallılar da olmuştur.

Böyleleri acınacak durumdadırlar.
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: