0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Kuranı Kerim Nerede, Nasıl Toplandı? Nasıl Korundu?  (Okunma Sayısı 3663 defa)
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #20 : 16 Aralık 2009, 12:02:02 »

Şu sualime net bir yanıt alayım inş. Kur'an-ı Kerim bu kurul tarafından aslına uygun olarak (yek harfi bile hiç bir değişime uğramaksızın) titizlikle derlenip tek nusha haline getirilmemiş mi?

Galiba bu yazdıklarımdan beni yanlış anlamışsınız. Kuran kesinlikle Orjinal olarak tahrif edilmemiştir. Şüphesiz bu Kuran ilk olarak Allah tarafından korunmuştur. Bu bir Nas'dır.

Fakat şu bir gerçek ki, Kuran fihrist olarak veya ayetlerin yerleri bilinçsizce değiştirilmiştir. Sadece örnek olarak Kuranın son inen iki ayeti (Tebliğ Ayeti - Maide 67) ile En son inen (İkmal Ayeti - Maide 3).cü ayete ve bu ayetler arasına dikkat edebilirsiniz. En son inen ve sondan ikinci ayet olan Tebliğ Ayeti Maide Süresinin  67. ci ayeti ve en son inen ise Maide süresinin 3. Ayeti olarak yer almıştır. Her iki ayet tarihçilerin beyanı ile belkide 1 saat arayla nazil olmuştur. Fakat her iki ayetin arasında toplam 64 ayet fark vardır. Tahrif bu anlamdadır. Dizilişinde, mealinde ve tefsirinde tahrif vardır. Bunu hem sünni alimler hemde şii alimler (Ayetullah Humeyni) beyan etmiştir.

Ama orjinal Arapçasında kesinlikle Tahrif yoktur. Zaten her iki ekole göre Kuranın orjinal anlamda tahrifine inanan kesinlikle KAFİRDİR.

Zaten Hz. Ali a.s'da bu komisyon üyelerinin yaptıkları hata ve yanlışlara dikkat çekerek şöyle buyurmuştu:

“Bana sorunuz!... Allah’ın kitabı Kur an’ı bana sorunuz! Vallâhi bir tek ayet yoktur ki, ben o ayetin gece mi yoksa gündüz mü, dağda mı yoksa ova mı nazil olduğunu bilmeyeyim!” .

Bu rivayetin aslında devamıda vardır. Ben konuyla ilgili olduğu için sadece bir kısmını naklettim.

Selametle...

Moderatöre Bildir   Logged
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #21 : 16 Aralık 2009, 12:03:03 »

Murtazaali kardeşim,
Allah razı olsun.varmak istediğiniz nokta nedir?

Saygı değer muhterem kardeşim! Varmak istediğim her hangi bir şey yok. Sadece Başlık noktasında kaynaklarla açıklama yapmak istedim. Eğer rahatsızlık verdi isem özür dilerim.
Bişnev
"Nalîna agirî..."
Yeni Üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #22 : 16 Aralık 2009, 13:26:25 »

Fakat şu bir gerçek ki, Kuran fihrist olarak veya ayetlerin yerleri bilinçsizce değiştirilmiştir. Sadece örnek olarak Kuranın son inen iki ayeti (Tebliğ Ayeti - Maide 67) ile En son inen (İkmal Ayeti - Maide 3).cü ayete ve bu ayetler arasına dikkat edebilirsiniz. En son inen ve sondan ikinci ayet olan Tebliğ Ayeti Maide Süresinin  67. ci ayeti ve en son inen ise Maide süresinin 3. Ayeti olarak yer almıştır. Her iki ayet tarihçilerin beyanı ile belkide 1 saat arayla nazil olmuştur. Fakat her iki ayetin arasında toplam 64 ayet fark vardır. Tahrif bu anlamdadır. Dizilişinde, mealinde ve tefsirinde tahrif vardır. Bunu hem sünni alimler hemde şii alimler (Ayetullah Humeyni) beyan etmiştir.

Bunu hangi sünni alimler beyan etmişler?

Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #23 : 16 Aralık 2009, 14:18:18 »

Bunu hangi sünni alimler beyan etmişler?

Muhterem kardeşim bunun için her hangi bir alime müracaat etmene gerek yok. Ufak bir Matematik hesabı yaparsan bunu kendinde görebilirsin... sana en basit Maide Süresinin son inen iki ayetini sundum. Ama illada bir adres veya alim istiyorsan lütfen ZİYA ŞEN'in - KURAN'IN METİNLEŞME SÜRECİ isimli eserini bulup okuyunuz. Bu sünni dünyadan bir eser. Bir de Şii Dünyadan bir eser tavsiye edeyim. Kevser Yayınlarının yayınladığı, Ayetullah Marifetin yazdığı, KURANİ İLİMLER...Her ikisinde de bir çok alime bir çok adrese rastlayabilirsiniz.

Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #24 : 16 Aralık 2009, 14:23:41 »

Şunuda not olarak sunayım. Lütfen net üzerinden bir çok Meali indiriniz. Onlarca meal mevcuttur. En basiti rast gele bir ayet seçiniz ve meallerde karşılaştırınız. Veya tefsirleri indiriniz ve karşılaştırınız. Farklılıkları göreceksiniz. İşte tahrifat budur. Dizilişinde ki tahrifatta ayrı mesele zaten. Kuranın ilk inen ayetlerini ve adreslerini gözünüzün önüne getiriniz lütfen.

Sünni Yazar Ziya ŞEN'in, Kuranın Metinleşme Süreci isimli eserini bulup okursanız inanın daha fazlasını bulacaksınızdır. Bunun örnekleri çoktur. Alimlerin isimleri, adresler fazlası ile sunulmuştur.
Bişnev
"Nalîna agirî..."
Yeni Üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #25 : 16 Aralık 2009, 14:25:56 »

Muhterem kardeşim bunun için her hangi bir alime müracaat etmene gerek yok. Ufak bir Matematik hesabı yaparsan bunu kendinde görebilirsin... sana en basit Maide Süresinin son inen iki ayetini sundum. Ama illada bir adres veya alim istiyorsan lütfen ZİYA ŞEN'in - KURAN'IN METİNLEŞME SÜRECİ isimli eserini bulup okuyunuz. Bu sünni dünyadan bir eser. Bir de Şii Dünyadan bir eser tavsiye edeyim. Kevser Yayınlarının yayınladığı, Ayetullah Marifetin yazdığı, KURANİ İLİMLER...Her ikisinde de bir çok alime bir çok adrese rastlayabilirsiniz.

Murtazaali; siz dediniz "sünni alimler var" diye ve çoğul eki kullandınız...Bende dedim "bunlar kimler?" Ve şimdi diyorsunuz "bu alimlere müracat etmeye hacet yok..." Bu kitabın yazarınıda alim kapsamında değerlendiremiyorum. Zira bende araştırma derleme vs yaparak şuan bir kitap yayınlatabilirim inş. Bizi bu kitabı okuma zahmetinden kurtarsanızda içerisinde kaynak gösterilen sünni alimleri bizlere sunabilirmisiniz inş?

Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #26 : 16 Aralık 2009, 14:33:41 »

Murtazaali; siz dediniz "sünni alimler var" diye ve çoğul eki kullandınız...Bende dedim "bunlar kimler?" Ve şimdi diyorsunuz "bu alimlere müracat etmeye hacet yok..." Bu kitabın yazarınıda alim kapsamında değerlendiremiyorum. Zira bende araştırma derleme vs yaparak şuan bir kitap yayınlatabilirim inş. Bizi bu kitabı okuma zahmetinden kurtarsanızda içerisinde kaynak gösterilen sünni alimleri bizlere sunsanız diyorum.

Prof. Dr. Ethem Ruhi Fiğlali ( Marmara Üniversitesi - İlahiyat Fakültesi)
Seyyid Kutup (Seyyid Kutup Yanılmıyorsam Fi Zilalde bunu beyan etmiş)
Mevdudi (Bunun adresini bilmiyorum. Öğrenir belirtirim. Ama muhtemelen Hilafet ve Saltanat olmalıdır.
Mustafa İslam oğlu!

O Kitabı okursanız fazlasınıda görür okursunuz.

Peki siz bana dizilişinde, mealinde ve tefsirinde tahrif yoktur diyen bir Alim gösterebilir misiniz?

İmam Humeyni (r.a) ise bu konuda şöyle diyor: Bir insan tarih boyunca Müslümanların Kur'an'ın toplanması, korunması yazılması ve kıraatı konularında ne kadar dikkatle çalıştıklarını düşünse, Kur'an'ın tahrif edildiği fikrinin ne kadar yersiz olduğunu kesin anlar. Bu konuda nakledilen rivayetler ve tahrife inananların bahaneleri ya zayıftır veya delil niteliğnde değildir. Ya da yalancı ve uydurma alametleri açıkça göze çarpmaktadır veya itibar edilmeyen garip rivayetlerdir. Bu rivayetlerin doğru olanı daha çok te'vil ve tefsir konusuyla ilgilidir. Yani Kur'an'ın lafız ve ibarelerinde değil, tefsir ve te'vili hususunda bir takım tahrifler olmuştur.

Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK - Kuranı Kerim Meali hakkında ki bir röportaj veya söyleşisinde bu konuyada değinmiştir.

“Meal Kültürümüz” isimli bir eserim şu an yayım aşamasında. Muhtemelen birkaç ay içerisinde Ankara Okulu tarafından yayımlanacak olan bu eser, Kur’an mealleriyle ilgili bir dizi makaleden oluşmakta. Makalelerin bir kısmı Kur’an çevirilerinde yöntem sorunuyla, diğer bir kısmı ise Muhammed Esed’in meal-tefsiri ile Hayreddin Karaman ve diğer bir grup akademisyen tarafından telif edilen Kur’an Yolu isimli tefsirin eleştirisiyle ilgilidir. Şu an üzerinde çalıştığım ve bir ay içinde tamamlamayı planladığım diğer bir eser “Tefsirde Ehl-i Sünnet-Şia Polemikleri” ismini taşıyor.

Eski Diyanet İşleri Başkanları olan Mehmet Nuri Yılmaz ve Süleyman Ateşde bu bu tahrifatı diğerleri gibi beyan etmektedir.

Net üzerinden kısa bir araştırma yaparsanız daha fazlası ile karşılaşmanız mümkündür. ama ben yinede bunların en derli toplusu olarak size Ziya ŞEN'in Kuranın Metinleşme Süresci isimli eserini tavsiye ediyorum.
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #27 : 16 Aralık 2009, 14:57:20 »

Peki Seccad kardeşim, siz bana dizilişinde, mealinde ve tefsirinde tahrif yoktur diyen bir Alim gösterebilir misiniz?
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : 16 Aralık 2009, 19:18:29 »

Murtazaali kardeşim siz ümmetçilik fikri hakkında ne düşünüyorsunuz?
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #29 : 16 Aralık 2009, 19:24:42 »

Galiba bu yazdıklarımdan beni yanlış anlamışsınız. Kuran kesinlikle Orjinal olarak tahrif edilmemiştir. Şüphesiz bu Kuran ilk olarak Allah tarafından korunmuştur. Bu bir Nas'dır.

...

Sorun yok

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: