suskunlar meclisi - Sükûtumuz'dan anlamayan, sohbetimizden bir şey anlamaz..!
08 Eylül 2010, 13:46:57 *
Selamun Aleyküm, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir ayet, Bir nasihat  (Okunma Sayısı 154 defa)
İSLAM
Yeni Üye
*

« : 30 Temmuz 2007, 00:43:59 »

kardeşler bu bölümde inş.  bildiğimiz  ayetleri bir brimize hatırlatalım, rasulü s.a.v din nsaihattir buyuruyor, nasihatleşeleim inş.

"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."  Hucurat  10

Kardeşler rabbimiz c.c. bu ayetle, insanları kardeş yapan şeyin, kan bağı, akrabalık, mal mülk, şan şeref gib, şeyler değil, ancak mü'min olmakla mümkün olacağını anlatıyor.. bizler ancak mü'minsek kardeşiz.. benim aynı anne babadan olan karındaşlarım, eğer mü'minseler benim kardeşimdirler

bana kandaş olan aynı anne bababdan olan  kişiler eğer müslüman değilse onlar benim kardeşim değillerdir.benim kardeşim, rengi sihayda olsa, afrikadaki müslümandır, benim kardeşim  çeçenistandaki müslümalardır benim kardeşim,  dünyanın hor gördüğü, faat aklı ile allaha iman etmiş olan  müslümandır..

hamd olsun bizleri kardeşler kılan 'a

Moderatöre Bildir   Logged
İSLAM
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2007, 00:29:30 »

Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. Zariyat 56

Kardeşler Allah c.c. bu ayeti kerimede bizim yaratılış gayemizden bahsetmektedir.. bizim boş işler için değil oyun ve eğlence için değil, sadece  ve sadece kendisine ibadet için yaratıldığımız söylüyor. Bizler yine aynı şekilde ıluhiyetide yalnızca alalha vermeliyiz çünkü buna en layıö olan odur ondan başkasına ibadet edilmez ondan başkasına kuluk edilmez. ki bu şirktir..
Rumeysa_
Usta Üye

Muhammed-i Sevda !

« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2007, 00:33:05 »

Rahman Razi olsun..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.103 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu