0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: islam Alimi komutan selahaddin eyyubi..?-yeni--(hakkında ne kadar bilgimiz var)  (Okunma Sayısı 647 defa)
tayfun
Tecrubeli üye
**

« : 13 Ağustos 2007, 19:13:46 »

selamun aleyküm..
değerli kardeşlerim..uzun bir zaman önce bu mübarek, islam komutanın hayatını okuyarak tanıdım.haytından önemli kesitler sunacağım inşAllah.ama önce sizlere soruyorum bu islam komuatanı hakkında ne biliyorsunuz.bir yerlere bakmadan
yani araştırmadan şuan aklınızda ne varsa ..kopya çekmek yok..?
 zaten müslüman kopya çekmez değilmi*ünlem
 hayatını okumadan önce ancak dışarıda içeride nette bir çok arkadaşıma selahaddin eyubiyi sorduğumda hiç olumlu bir cevap almamıştım.ve üzülmüştüm açıkçası...
buyrun söz sizde Emanetülxweda inşaAllah
Moderatöre Bildir   Logged

uyanmayı ölüm anına bırakmayın..ünlem

www.hurseda.net
züleyha
anne.. anne bil ki kızın! ....acıların en güzelini çekmede!
Usta Üye

kıyam gününe hazır bekletlmeli güller ve yapraklar

« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2007, 11:05:22 »

çokça anlatılıyor
çokça rastlamışızdır sayfa aralarında ismine
ama insan işte... nisyanla malumdur
ismine aşina olduğumuz kadar.. yaptıklarından haberdar değiliz

bakınız kopya çekmedim..
özeleştiri yaptım
buyrun abi.. siz sununuzu yapın
bizlerde faydalanırız inşAllah

Bir duruşumuz olmalı..
Asiliğe asillik içerisinde cevap vermeli ve ardından kapanan kapılara aldırmamalı!
Bir duruşumuz olmalı..
Karanlıklardan korkmadığımızı kanıtlamalıyız semaya!
Bir duruşumuz olmalı..
Duruşumuzla ölüme hazır olduğumuzu anlatabilmeli kainâta!
tayfun
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2007, 11:20:22 »

bu açık yürekliliğiniz için Allah razı olsun bacım..
 mesajı dün ikindi vakti paylaştım.bugün ikindiye kadar bekleyeceğim.hakkınızı helal edin inşaAllah.

emanetül xweda inşAllah..

www.hurseda.net
tayfun
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2007, 16:17:29 »

varedenin adıyla
  SELAHADDİN EYYUBİ

Mısır, Suriye, Yemen ve Filistin sultanı ve Eyyubi hanedanının ilk hükümdarı. Kudüs’ü Haçlılardan alarak (2 Ekim 1187) kentte 88 yıl süren Frank işgaline son vermiş, Hıristiyanların misilleme olarak düzenledikleri III. Haçlı Seferi’ni etkisiz hale getirmiştir.
1138 yılında dünyaya gözlerini açan büyük alim
Yemen’den Diyarbakır’a kadar geniş bir bölgede hüküm süren(1) Eyyubîler Devleti’nin kurucusu olan Selahaddin Eyyubî melez bir aileden gelir. denilsede aslen kürttür  Şöyle ki: Eski ceddi Basra’dan Azerbaycan bölgesine nakledilen Yemen Araplarındandır. Orada Hezbahiyye Kürtleriyle karışmışlar, bu vesile ile de kendilerini bu kabileden kabul etmişler. Daha sonra Eyyubî ailesi Türklere karıştılar.mardin midyat sed-der onun ismiyle dernek kurmuştur
Sultan Selahaddin, cihada aşıktı. Sultanın bu aşk derecesindeki halini ve heyecanını şu sözlerle tasvir edebiliriz: “Cihad aşkı, onun damarlarında çağlıyordu ve kalbini, kafasını kaplamıştı. Konuşmalarının konusu daima buydu. İşte bu cihad uğruna o, çoluk çocuğundan, sülalesinden, yuvasından ve bütün mal ve mülkünden ayrılmaya razı olmuş ve bir rüzgarın söküp atacağı bir çadırda yaşamaya katlanmıştı. Yemin edilebilir ki, cihad harekatı başladıktan sonra cihad ve mücahidlere yardım dışında hiçbir yere bir kuruş harcamadı.

Cihad anında bir saftan bir safa atının üstünde koşturur, askerleri cihada özendirir, teşvik ederdi. Ordunun arasında dolaşarak, “Yâ lel İslam - İslam’a yardıma koşun.” diye bağırırdı. Gözlerinden de yaşlar boşanırdı.”(4) Görgü sahiplerinin Sultanı tanıtımları böyle.

Bir defasında bir zâttan dinlemiştim. Onun hakkında konuşurken, halkın onun gülmeyen tavrından şikayetçi olur. Cuma imamı bunun üzerine hutbeden: “Eğer bir idareci tebaasına karşı güleryüzlü olmazsa onlardan bekleyeceği ilgi-saygı sureta olur.” der. Bu durumun kendisini ilgilendirdiğini düşünerek cumadan sonra Hoca’ya: “Galiba beni kastettiniz.” der. “Evet” diyen Hoca’ya: “Hocam Allah Rasulünün miraca çıktığı Mescid-i Aksa ecnebilerin elinde tutsak iken, Hz. Ömer’in emaneti Kudüs esirken, benden nasıl gülmemi isteyebilirsiniz?” der ve ağlamaya başlar.

Nitekim bu duygu ve anlayış sonucu, Kudüs’ün fethini Allah, Selahaddin Eyyubî’ye nasip etti.

Selahaddin Eyyubi, elinde kılıç, durmadan çarpışan insan görünümünde kabul edilmemeli. Onun aynı zamanda şehirlerin imarı ve ilim merkezlerinin oluşturulması konusundaki gayreti de takdire şayandır.
Bir tek namazımı bile cemaatsiz kılmadım.” diyen Sultan, dini inançlarına bağlı, gece namazlarına riayet ederdi. Hac yapmayı çok arzu etmesine rağmen bu vazifesini yapmadığına çok üzülürdü. Kur’an dinlemeyi çok sever, okunurken hep ağlardı. İbadetlerine ve güzel amellerine ek olarak idarecilik yönünden de üstünlükleri, güzel meziyetleri vardı. Adaleti, bağışlaması, yumuşak huyluluğu, cömertliği, mertlik ve asaletinin yanı sıra sabır, dürüstlük ve cesaretiyle de insanların beğenisini kazanan iyi bir insandı.İstememesine rağmen yer yer iktidar mücadelesi yapmak durumunda kalan Selahaddin’in hükümdarlık dönemini üç grupta toplayabiliriz.

Mısır dönemi: Savunma.

Şam (Suriye) dönemi: Hazırlık.

Filistin dönemi: Taarruz.

Bu üç dönemde de Sultan, Haçlıları Filistin ve civar beldelerden çıkarmayı hedefledi. Devletini kuvvetlendiren Sultan, artık gerekeni yapmalıydı ve yapmaya da başladı. Önce Hıttın savaşını kazandı. Bu zafer İslam dünyasının Selahaddin’e güvenini artırdı. Bundan dolayı şairler şiirleriyle, alimler vaazlarıyla Hükümdarı övmeye başladılar.
Kudüs’ün fethi esnasında mübarek beldede kan dökülmesin diye çok çaba sarf etti; kısmen de başardı. Haçlılar, terk ederken de çok ciddi tahribat yaparak gittiler.Kudüs’ün fethi esnasında mübarek beldede kan dökülmesin diye çok çaba sarf etti; kısmen de başardı. Haçlılar, terk ederken de çok ciddi tahribat yaparak gittiler.
1193 te suriye şamda vefat etti

EMANETÜL XWEDA İNŞAllah

Kaynaklar

1- Doğuştan Günümüze Büyük İslam Tarihi, c. 14, s. 233, Çağ Yayınları, Heyet

2- Selahaddin Eyyubî ve Devlet, Doç. Dr. Ramazan Şeşen, s. 10, Çağ Yayınları

3- İslam Önderleri Tarihi, Ebu’l-Hasan en-Nedvi, Kayhan Yayınları, c. 1,  s. 342-343

4- a.g.e., s. 343-344

5- Dini Siyasi Kültürel Sosyal İslam Tarihi, Prof. H. İbrahim Hasan, c.5, s. 139.

www.hurseda.net
mizgin_susa
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2007, 10:24:21 »

KARDEŞİM Allah RAZI OLSUN  GÜZEL BİR TANITIM YAPTIN BEN ŞAHSEN ÇOK FAYDALANDIM

İSLAMIN GELİŞİ
        CİHADLA OLACAK
                KÜFRÜN BATIŞI