0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Fadullah Yine Vahdete Çağırdı!  (Okunma Sayısı 172 defa)
siyahi
Yeni Üye
*

mev'ude..

« : 19 Kasım 2010, 14:36:21 »

Büyük İslam alimlerinden Alleme Muhammed Hüseyin Fadlullah, dünya Müslümanlarının ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya işgalden kurtarana kadar , dünya Müslümanlarının birlik ve dayanışma içerisinde vahdet olmaları gerektiğini söyledi.

Beyrut'un güneyinde kıldırdığı Cuma namazı hutbesinde Dünya Kudüs gününde, arap ve İslam ülkelerinin, kudüs'ü işgalden kurtaracak bir proje geliştirmeleri gerektiğini çünkü, Siyonist rejimin, mescid-ül aksa'yı tahrib etmek ve Kudüs'ü Yahudilerin başkenti yaparak, bölgenin kültürel yapısını değiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Müslüman halkların, Kudüs ve Filistin hlakını sürekli savunacak hazırlıkta olmalarının zaruret olduğunu belirten Allame Hüseyin Fadlullah Dünya Kudüs Gününün, Filistin ve Kudüs'ün işgalden kurtaracak bir hareket ve tahrik günü olduğunu söyledi.

Hutbesinde, İran'a karşı hava operasyonu yapılması için, Amerikanın bazı arap ülkelerinde hazırlıklar yaptığına dair bir İngiliz gazetesinde çıkan habere de işaret eden Lübnanlı alim Alemle Fadullah, "Amerikanın, İran'la doğrudan savaşında arap ülkelerin ne çıkarı olabilir. Bütün herkes ve arap ülkeleri de çok iyi biliyorlar ki, yabancı güçlere bölgenin barış ve istikrarına sağlayamayacak, bölgede bir savaş ateşinin çıkacak olması, bütün bölge virayene dönecektir. Bölgenin ekonomik ve güvenlik meseleleri çıkmaza gerecektir " diye konuştu.

Allame Hüseyin Fadullah Cuma hutbesinde, Amerikan savaş senaryolarına karşı bölge ülkelerinin mantıklı ve akıllı davranarak, bölgedeki Arap ülkeleriyle İran arasında güven ortamının oluşmasına çalışmaları gerektiğini hatırlatarak, İran ile bölgedeki arap ülkeleri arasında dostane ilişkilerin geliştirilmesi iyi niyete dayalı münasebetlerin kurulması bölge ülkelerinin çıkarlarına olacağı gibi Amerikanın her türlü saldırı ve müdahalelerine karşı da sed olacaktır diye konuştu.

kudüsyolu
Moderatöre Bildir   Logged

Derin uykunun üzerine mahşer boşaltıyorum...

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2010, 15:10:15 »

Bu cuma hutbesi değil, geçmiş cuma hutbelerinden, cünkü alleme muhammed Hüseyin FadlAllah
vefat etmiş bir zat... sonuçta bir cuma hutbesi Smiley
Paylaşımınız için Allah razı olsun

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
siyahi
Yeni Üye
*

mev'ude..

« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2010, 18:11:50 »

Yahu bende bu cuma hutbesı demedim ki..

Değindiği konu ümmetin hala bir eksiği oldugu için geçmiş hutbeyi zinde tutmak istedim vuslat abii (;

Derin uykunun üzerine mahşer boşaltıyorum...

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2010, 20:40:22 »

Temam Smiley

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: