0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: FETULLAH GÜLEN ''İSRAİL'DEN İZİN ALINMALIYDI''  (Okunma Sayısı 1184 defa)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« : 04 Haziran 2010, 11:03:24 »

Fethullah Gülen'den Gazze yorumu

Fethullah Gülen, İsrail ordusunun, Akdeniz’de Gazze’nin ablukasını delerek yardım götürmeyi amaçlayan filoya düzenlediği operasyonda 9 Türk hayatını kaybetmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Gülen, ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’a verdiği söyleşide, Türk bir kuruluşun önderlik ettiği bir filonun İsrail’in izni olmadan Gazze’ye yardım götürmesini eleştirdi.

Gazetenin haberine göre Gülen, söyleşide olayla ilgili izlediği haberler hakkında, "Gördüğüm şeyler hiç de hoş değildi" dedi. Gülen, "Çok çirkin şeylerdi” diye konuştu.

Gülen, organizatörlerin Gazze’ye yardım götürmeden önce İsrail’le uzlaşma yolunu seçmemelerini "faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak” olarak tanımladı.

İSRAİL’DEN İZİN ALINMALIYDI
WSJ, Gülen’in sözlerinin İsrail tarafından iade edilen aktivistlerin Türkiye’de kahramanlar gibi karşılandığı bir döneme denk geldiği yorumunu yaptı.

Gazze’ye yardım götüren gemilerin önder organizatörlerinden biri olan ve 100’den fazla ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı’ndan (IHH) kısa bir süre önce haberdar olduğunu söyleyen Gülen, “IHH’nin politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemek kolay değil” dedi.

SUÇLUYU BULMA İŞİ BM'NİN
Gülen, kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istediği zaman onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini belirtti.

Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma işinin Birleşmiş Milletlere bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu da sözlerine ekledi.

Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen’in evinin koridorunda, büyük bir Türkiye haritası, Kuran’dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16’sının resmi bulunduğunu da aktardı.
Moderatöre Bildir   Logged

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
yusha
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2010, 11:10:29 »

Fethullah Gülen'den taziye mesajı 

Gazze'ye yardım götüren gönüllüler arasında yer alan 9 Türk'ün şehit olması tüm yurtta üzüntüye neden oldu. Fethullah Gülen Hocaefendi'de İsrail askerlerince vurulan gönüllüler için bir taziye mesajı yayınladı.. İşte o mesaj...

Gazze'de yaşanan insanlık dramına son verebilmek beklentisiyle yola çıkan, uğradıkları müessif saldırıda hayatlarını kaybederek şehit olan insanlarımıza Allah'tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere; milletimize ve insanlığa taziyelerimi bildiririm...

Fethullah Gülen

zaman

Gidin İsraillilere söyleyin; Biz Muhammed Ordusuyu'yuz;
Geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz!
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2010, 12:18:53 »

Tamamen insani yardım amaçlı yola çıkan gönüllü Mavi Marmara gemisin de, bir kaç kişinin bu gurubu temsilen gönderilmesini temenni ederdik. Ancak İsrail'den izin alamadığı için Yahudi yasal prosüdürlerine  takıldığı için Gazze mazumlarının feryatlarını görmemezlikten gelmeyi tercih etmiş olmalı. Taziye mesajı göndermesi o'nun üstteki roportajdaki Akan kanlara,Şehitlerimize ve gazilerimize rağmen politik veya siyasi çıkar amaçlı olduğu düşüncesini değiştirmemiş demekki ... HASBÜNELLAH VE NİĞMEL VEKİL diyoruz..

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
Suanur
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 04 Haziran 2010, 12:38:19 »

Neden israil den izin alınmalıymış ki? Yoksa Türkiye israil'in yönetimi altında mı ki yada Gazze israil'e ait bir toprak parçası mı ki?...
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2010, 18:14:28 »

sayın Hocam hayır, İHH bu yardımaları yüklerken israil'den izin almak zorunda değildi. çünkü Gazze israil toprağı değil, Gazze yolcuları da israile giden yolcular değildi.
ihh ve fillo israil ile herhangi bir şekilde anlaşma yoluna gitmek gibi bir yalnışa da düşmemişlerdir.
   şunu kesinlikle anlamamız lazım; israil ne hakk tanır ne hukuk, nede insan haklarını takar. israil elbette Gazze ve Filistin'in tamamının kendi kontrollerinde olmalarını isterler. Fakat dünya mazlumları- vicdan sahibi aktivistler BİR İNSANLIK DRAMININ OLDUĞUNU GÖSTERMEK İÇİN israil'siz bu geçişi yapmak zorundaydılar. Aksi durumda israil'in yaptığı zulumler nasıl anlaşılacaktı? Bu vahşet ve zulum ordusu nasıl tanınacaktı? nasıl bilinecekti?. onlar canlarını ortaya koydular. onlar bu sayede tüm dünyaya zalim bir devletin varlığını kanıtladırlar. onlar bunu yaparken biz kınamaktan acizmiyiz ki, israili meydanlarda tel'in etmeyelim...

Gazeteye göre"faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak” diye fikir bellirtiniz mi bilmiyorum. Ancak herkes biliyor ki, o yardımlar gazzeye girmeden tüm dünya'nın gözü kulağı gemi ile seyahata çıkmış ve Gazzeye girmişti bile. ve artık Gazze özgür bir ülke olmuştu. israil şuan bir şok yaşıyor, şokun etkisi geçtikten sonra, bunun böyle olduğunu anlayacaktır. özgür dünya halkları Gazze de nefes alacaktır biiznillah...

şehitlerin kanı bereket getirdi, vahdet getirdi. zalimin, zorba ve güçlünün ne kadar zayıf ve hakir olduklarını tüm dünyaya gösterdi.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
afra
Tecrubeli üye
**

ŞeHaDet DoRuKlArA DoĞrU SeVdAlAnMaK..

« Yanıtla #5 : 04 Haziran 2010, 18:28:35 »

Hayır izin alması gerekmiyordu ve almadıda zafere ulaştılar inşAllah.
      UNUTMAYALIM HER ŞEHİT Bİ ADIMDIR ZAFERE

YüRü MücahiDim YüRü,
      HeR aDımınDa ßiR KafiR qeßerSin 
ßiR Allah'u EkßeR DemenLe,ArS TekßirLerLe İnLeSin..
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2010, 18:33:35 »

İnsanlarla konuşulur. Kendilerinden başka insan kabul etmeyen insanlıktan nasibsiz bu mel'un kavimle konuşulacak ne olabilir ki?

(dualar sana filistin)
afra
Tecrubeli üye
**

ŞeHaDet DoRuKlArA DoĞrU SeVdAlAnMaK..

« Yanıtla #7 : 04 Haziran 2010, 18:34:45 »

İnsanlarla konuşulur. Kendilerinden başka insan kabul etmeyen insanlıktan nasibsiz bu mel'un kavimle konuşulacak ne olabilir ki?
EVT ÖYLE AllahIN LANETLEDİĞİ Bİ KAVİMLE NE KONUŞULUR?

YüRü MücahiDim YüRü,
      HeR aDımınDa ßiR KafiR qeßerSin 
ßiR Allah'u EkßeR DemenLe,ArS TekßirLerLe İnLeSin..
yusha
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2010, 18:55:56 »

Bülent Yıldırım Eleştiriye karşılık şu cevabı verdi :

Fethullah Gülen'in eleştirel açıklamalarını yeni duydum, geçmişte birçok kez İsrail'e başvurduk. Ancak bizi hep oyaladı. Cenevre sözleşmesine göre hareket ettik, açık deniz olduğu için bölge İsrail'in egemenliği altında değil. Doğrusu üzüldüm, inşAllah bu haber yanlıştır, ben başsağlığında bulunmasını bekliyordum. Kendisine saygı duyuyoruz. Eleştirileri zannediyorum bir ara yüzyüze gelirsek derdimizi anlattığımızda vazgeçecektir. Açıklamayı keşke bizimle görüşerek yapsaydı.

Ambargo kalkmazsa dünyanın her tarafından yeni gemiler kalkar. Netanyahu'nun ambargonun yeniden gözden geçirileceği yönündeki açıklaması olumlu bir gelişmedir. Önemli olan oraya yardımların ulaşması, amaç bağcıyı dövmek değil."

Gidin İsraillilere söyleyin; Biz Muhammed Ordusuyu'yuz;
Geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz!
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #9 : 04 Haziran 2010, 19:12:18 »

zaten vuran israil yıkan israil aç bırakan israil.bir de onlardan mı izin alınacak

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
Sayfa: [1] 2 3 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: