0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Gazze Yük Gemisi İstanbul'da  (Okunma Sayısı 186 defa)
Şehid Renginde
Fî Sebilillâh
Usta Üye

Birgün gelir kavuşuruz.."özgürlüğün gölgesinde.."

« : 08 Nisan 2010, 11:51:26 »

Gazze'ye insani yardım malzemelerini götürecek yük gemisi de satın alındı.

07 Nisan 2010

Gazze ismi verilen yük gemisi, Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento ve demir taşıyacak. 3 bin 150 ton kapasiteye sahip olan gemi, Haydarpaşa limanında bekletiliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1080 kişilik yolcu kapasitesine sahip Mavi Marmara gemisinden sonra Gazze’ye insani yardım malzemelerini götürecek kuru yük gemisini de satın aldı.

Gazze ismi verilen yük gemisi, Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir taşıyacak. 3 bin 150 ton kapasiteye sahip olan gemi, Haydarpaşa limanında bekletiliyor.

1981 yapımı olan gemi, 82 metre uzunluğunda. Türk bandıralı olan gemi 1999 grostona sahip.

İHH’nın 850 bin dolara satın aldığı gemi, Mayıs ayında diğer gemilerle birlikte Akdeniz üzerinden Gazze’ye “Vira bismillah” diyecek.

Yurt dışından gelecek gemilerle birlikte gemi sayısının 15’i bulması bekleniyor. Daha önce 200 araçlık bir konvoyla ambargoyu karayoluyla delen aktivistler, şimdi de deniz yoluyla ambargoyu delme hazırlığında.

“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” hareketine Amerika, İngiltere, İrlanda, Yunanistan, Fransa, Almanya, Endonezya, Malezya ve Venezuella’dan aktivistler katılacak. Harekete 42 ülke destek veriyor.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze halkına daha fazla insani yardım malzemesi ulaştırmak için deniz yolunu tercih ettiklerini ifade etti. Yıldırım, gemilerle Filistin halkına binlerce ton yardım malzemesi götüreceklerini belirtti.

Gazze’de 1,5 milyon insanın tünellerden gelen malzemelerle yetinmek zorunda kaldığına dikkat çeken Yıldırım, “Dünyanın hangi ülkesinde, hangi bölgesinde böyle bir uygulama var. Bu uygulama, doğal ortam varken bir insanı nefes borusuna bağlamaya benziyor. Bu tünellerden sınırlı sayıda malzemelerin geçişine izin veriliyor. Üstelik bu malzemeler çok pahalı. Birçok çocuk, ilaç ve tıbbi malzemelerin yetersizliğinden dolayı hayatını kaybediyor. Bunların hesabını kim verecek. Bu ambargonun uluslar arası hukukta ve insanlık vicdanında yeri yok. Şimdi biz harekete geçiyoruz. İnşAllah devletler de bu ambargonun kaldırılması için harekete geçecektir. İsrail yalnızlaştıkta ambargonun kalkma süreci hızlanacaktır” dedi.

Hayırseverlerin desteği bekleniyor

Kiralayacak gemi bulamadıkları için gemi satın alma yoluna gittiklerini ifade eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Hayırsever halkımızın bağışlarını bekliyoruz. Ambargo altındaki Filistin halkı için herkesi yapabileceği bir şeyler var” dedi.

isra haber
Moderatöre Bildir   Logged

" Anne!
Boyum tamamdır.
Artık Şehid olabilirim.
Dünya benim neyime. . "
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2010, 15:02:53 »

Allah yar ve yardımcıları olsun.İnş karada delinen ambargo gibi denizde de delinir bu ambargo...

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #2 : 08 Nisan 2010, 15:47:41 »

Hayırda ön saflarda yer alan Bülent Yıldırım abimizi başta olmak üzere, İHH camiasında yardım faliyetleri gören tüm müslümanlardan Allah c.c hoşnut kalsın. Bu hayır kurumunun şahsında insani duruş sergileyen tüm hayırseverlere de şükranlarımızı sunuyoruz.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #3 : 08 Nisan 2010, 15:56:39 »

ihh nın yaptığı cesurca bi hareket gerçektende Allah yardımcıları olsun inş. Rabbin en tez zaman da gazze ve filistini azad etin israil mel'unu nu hamaslı yiğitlerin elinden cezalandırsın. Zafer üstüne zafer versin yüreklerinde şehadet sevdası taşıyan gazzenin yiğitlerine...

(dualar sana filistin)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: