0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: gelin hep beraber ölümü düşünelim ve kendi cenaze törenimizi düzenleyelim  (Okunma Sayısı 375 defa)
yusha
Tecrubeli üye
**

« : 15 Eylül 2007, 21:30:18 »

arada bir çok bunaldığımızda, hayatın bizim için çekilmez hale geldiğini düşündüğümüzde kendimize 10 dakika ayıralım ve kendi cenaze törenimizi düşünelim"

bunları düşündüğümüzde dünyadaki yerimizi dünyayı terkettiğimizde oluşacak boşluğu, sevdiklerimiz 
ve bizi seveneler için önemimizi anlayacacağız..

özellikle insanların bizim için neler söyleyeceklerini, onlar için ne ifade ettiğinizi

hissetmeye çalışalım...

o onda geriye dönme şansımızın olmadığını hayat denen kredimizin bittiğini ve onlara yanıt şansınız olmadığını düşünelim...

tekrar sarılma ve bir kez daha öpme ihtimalimizin bittiğini

hissedelim...

dünyadaki küslüklerin ayrılıkların, kavgaların yanında bu acının ve geri dönülmezliğin

korkun çaresizliğini yaşayalım...

bırakalım canımız yansın bırakın alevler içinde kavrulsun tüm ruhumuz...

orda musalla taşında düşünelim kendimizi...

seyradelim şuan çevremizde olanların yüz ifadelerini...

akıllarında ve yüreklerinde geçen cümleleri hayal edelim...

...ve hayalimde yaşatım tüm olanları:
- ben eşimi oğlumu annemi babamı kardeşimi ve diğer tüm çevremi oturtum tek tek kendi

cenaze törenimdeki yerlerine..

birer birer yarleştirdim tabutumun çevresine hepsini...

hayatımda çok nadir bu kadar canım yanmıştı...

eşimi oğlumu ve annemi babamı kerdeşlerimi ve diğertüm çevremi oturtum tek tek kendi cenaze  törenimdeki

yerlerine...

eşim "aglayan emanetimle" ayakta durmaya çalışıyordu per

perişan..

koca babacığım belli bellirsiz dualar okuyordu o gözümde hala gitmeyen vakur duruşuyla...[/color]

annem ciğerdinden bir parça canlı canlı kopraılmış gibi hem

içine hem dışına akıtıyordu gözyaşlarını...

kardeşlerim akrabalarım çok "erken gitti doyamadı oğluna..." diyorlardı acıyan ses

tonlarıyla...

ve dostlarım onlarda şaşkındı..bazısı "daha dön birlikte idik

nasıl olur.."
diyordu...bunları seyredip onlara "hayır ölmedim burdayım..."demek

istedim hayal olduğunu unutup...

canım oğlumun söyleyecek çok şeyi yoktu...özleyecekti yokluğumu  hissedecekti..ağlayacaktı akılna

geldikçe...

belki ölümün ne anlama geldiğini hissedecek yaşa gelinceye kadar sıradan bir üzüntünün ötesine  geçmeyecekti duygularını..

ama hayal mayal bu ya 18-20 yaşına getirdim 2 saniyede oğlumu.."hayal-meyal hatırlıyorum seni..

keşke şimdi yaşıyor olsaydın da erkek erkeğe sohbet etseydik

seninle..

bak mezunuyet törenimde de babasızdım...

askere giderken kimin elini öpeceğim  senin yerine...diyecek canı yanarak bir köşede...

sevgili eşim benim muhteşem hatunum.. nasıl dayanır bensizliğe?...

o ki, benim için her şeyini feda edip koşmuştu bana...

hayatımın tek adamı şimdi toprak olacaktı...bir daha hevesle

açamayacaktı çalan kapıyı...tek cümlesi takıldı o an içime

"oyunbazlık yaptın be böceğim, hani beraber ölecektik?..."

babam-annem, o bügüne kadar evlat olrak mutlu edecek hiçbir şey yapamamanın acısıyla kahrolduğum güzel insanlar...

helaldi şüphesiz hakları...bilerek hiç kırmamıştım onları...üzerine titredikleri evlatları

onladan önce göçmüştü işte önlerinden ve dualarına  muhtaçtım...aç anne ve babanın çekebileceği bir acıydıki evladının cenazesinde bulunmak...herhalde insanın uzun yaşadığına üzüldüğü nadir anlardan olsa gerek...

"...diğerlerine geçiyorum"

düşünün bir gün bir mail ulaşıyor mail-boxinize

"ölmüş"diye...sizler kimbilir neler düşünür ve  yazardınız..."yaşamanın ve hala nefes alıyor olmanın kiymetini" daha iyi kavrıyor olmalısınız...

ben o gün kurduğum o hayalle canımın tüm yanmasına rağmen yeniden doğdum...bilgisayar

diliyle"format attım hayatıma"...sahip olduklarımın farkına vardım ve hala nefes alıyor olduğum için şükrettim...gözlerimi açtığım anda o kötü acı sahne bitmiş oyun perde
demişti...
peki ya hayal değil de gerçek olsaydı ve perde bir daha açılmamak üzere kapansaydı...ölümün kime ve ne zaman geleceğini yüce Allahtan başka
bilen yok...

ve işte hazır yaşıyorken ve nefes alıyorken yapabileceklerimizi yapalım ve    ERTELEMEYELİMMMMM.   "
BİLEREK-BİLMEYEREK KIRDIĞINIZ KALPLERİ TANİR EDELİM..
BİZİ SEVNLERE VE SEVDİKLERİMİZE DAHA FAZLA ZAMAN AYIRALIM....
VE EN EN EN ÖNEMLİSİ
VERDİĞİ VERMEİĞİ ALDIĞI ALMADIĞI HERŞEY İÇİN TEKRAR TEKRAR VE TEKRAR ŞÜKREDİN YÜCELER YÜCESİ YARADANA...
Moderatöre Bildir   Logged

Gidin İsraillilere söyleyin; Biz Muhammed Ordusuyu'yuz;
Geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz!
hasan
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #1 : 15 Eylül 2007, 23:30:09 »

Allah c.c razı olsun. etkileyici bir söyleşi olmuş...paylaşımlarımızın devamı dileğimizle selam dostlarımızın ve sevdiklerimizin üzerinedir...

Bizler iman, güven ve barış davetçileriyiz.  
Bizler özgürlük, adalet ve bağımsızlık davetçileriyiz.
Bu değerleri benimseyenlere elimizi uzatıyoruz. Fırsat geçmeden önce bu çağrımıza kulak verecek yok mu?ünlem.
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #2 : 15 Eylül 2007, 23:55:57 »

Allah c.c razı olsun. etkileyici bir söyleşi olmuş...paylaşımlarımızın devamı dileğimizle selam dostlarımızın ve sevdiklerimizin üzerinedir...
yusha
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2007, 09:59:47 »

Allah sizlerdende razı olsun. rabbim bizi gerçek manada idrak edenlerden kılsın inş. selam dualarımızla kalın.

Gidin İsraillilere söyleyin; Biz Muhammed Ordusuyu'yuz;
Geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz!
aişe
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2007, 10:14:00 »

Allah razı olsun kardeşim ."...BİLEREK-BİLMEYEREK KIRDIĞINIZ KALPLERİ TANİR EDELİM..
BİZİ SEVNLERE VE SEVDİKLERİMİZE DAHA FAZLA ZAMAN AYIRALIM...." fani bir dünyanın esir kullarından AllahA sığınalım...
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2007, 15:58:46 »

Allah razı olsun kardeşim ."...BİLEREK-BİLMEYEREK KIRDIĞINIZ KALPLERİ TANİR EDELİM..
BİZİ SEVNLERE VE SEVDİKLERİMİZE DAHA FAZLA ZAMAN AYIRALIM...." fani bir dünyanın esir kullarından AllahA sığınalım...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: