0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Gerçek Sevgi  (Okunma Sayısı 371 defa)
Nur_Simaa
Yeni Üye
*

« : 31 Ekim 2009, 21:48:03 »

Birbirlerine kırılan iki arkadaştan biri,uzun bir zamandan sonra diğerinin kapısını çalar.

-Kim o? diye seslenir içerdeki.

-Benim,der kapıyı çalan

-Burada ikimize birlikte yer yok,diye cevap verir öbürü.

Aradan uzunca bir zaman geçer...Yeni bir umutla tekrar çalar sevdiği arkadaşının kapısını.

-Kim o?diye sorar yine içerdeki.

-Sen'im,der bu sefer ve kapı sonuna kadar aralanır.

Hz. Mevlânâ da;

"Birisinin kalbinde taht kurmak,sevgisini kazanmak istiyorsanız,öylesine sevmelisiniz ki,benliğinizi bırakıp âdeta O, olmalısınız."diye anlatır hakiki muhabbeti...
Moderatöre Bildir   Logged

Hayatın Ulu yaratıcısı âzâmızdan yalnız birini kendisi için ayırmıştır o da,başlıca uzvumuz olan KALB'imizdir...
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2009, 19:04:10 »

Allah razı olsun

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

Nur_Simaa
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2009, 22:44:06 »

Ecmein olsun...

Hayatın Ulu yaratıcısı âzâmızdan yalnız birini kendisi için ayırmıştır o da,başlıca uzvumuz olan KALB'imizdir...
Zemherir
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2009, 11:23:20 »

Benzer bir kıssayı Serdar TUNCER'ın "Satır Arası Hikayeler" adlı eserinde okumuştum. Hatırlamama vesile oldunuz. Allah c.c razı, hoşnut ola. Vesselam...
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2009, 11:34:13 »

KUYRUK DİK OLUNCA

Ormanda bir fare vardı.

Havalı, kibirli, her an bir hayvana musallat olan kuyruğu dik fare.

Kuşların yuvasına pislemediği gün maymunun kuyruğu ısırır, tavşanı korkutmadığı gün tilkinin başını şişirdi.

Orman hayvanları illAllah demişti farenin elinden. Bu böyle devam edemezdi…

Sonunda hayvanlar aralarında bir heyet kurup aslanı ziyarete gittiler. Ormanın kralı oydu, bir çare bulurdu nasılsa…

Bütün hayvanları topladı aslan. Yaşlı kaplumbağayı dinlediler önce, sonra zürafayı, sonra tavşanı, maymunu, ağaçkakanı, yılanı, hatta diğer fareleri… Sözü en son kedi aldı:

-Saygıdeğer kralım, dedi bıyıklarını burarak, bu işi bana bırakın. Bir onunla ta ezelden düşmanız.

Aslan diğer hayvanlara baktı, ne dersiniz, diye soruyor gibiydi. Olur manasına başlarını salladılar.

Kedi göğsünü gere gere yeni görevinin başına gitti. Herkes olacakları beklemeye koyuldu.

Fare bir ağacın altında, olanlardan habersiz, planlar kurmakla meşguldü. Kuyruğunu dikmiş kendi kendine konuşuyor, sinsi sinsi gülüyordu. Kedi yavaşça yaklaştı arkasından. Doğrusu bu işin kolay olacağını o da beklemiyordu. Avına sessizce yaklaştı, pençesini kaldırdı, o da ne?ünlem Bu farenin ensesinde gözü vardı sanki. Kedinin gölgesini gören fare şimşek hızıyla fırladı. Önde kaçarken bile kuyruğu havada bir fare, arkasında görev aşkıyla yanan azimli bir kedi. Görülmeye değerdi doğrusu.

O köşe senin, bu ağaç benim; o kayalık senin, bu kovuk benim, öyle bir koşturmaca ki!..

Nihayet düz bir ovaya geldiler. Fare sağına baktı, soluna baktı, kaçacak yer yok. Karşıda otlamakta olan bir inek gördü. Bütün kuvvetini toplayıp, ineğin yanına doğru koşmaya başladı. Nefes nefeseydi. Az önceki sıçrayışında biraz daha ağır kalsa, neredeyse dik kuyruğunun ucundan yakalanacaktı. Can havliyle bir yandan ineğin yanına koşuyor, bir yandan da, dur sen, diyordu, bir kurtulayım neler yapacağım sana, dur sen!..

Nihayet ineğin yanına ulaştı fare. Yalvardı, yakardı, beni sakla diyerek. Ne derse desin inek kabul etmiyor, senden az çekmedim, diyordu, ne halin varsa gör!

Türlü diller döktü, ağladı.

-Ben ettim sen etme inek kardeş, diyordu, şu kedi belasından bir kurtulayım, beni sen bile tanıyamayacaksın. Nasıl akıllı-uslu olacağı bir bilsen… Hem bir düşünsene, kuyruğu dik fare ve inek… Asırlar sonra bile bizi anlatacak kitaplar.

Sonunda;

-Peki peki, dedi inek; uzatma da geç şöyle arkama,

Ve farenin üstüne ‘şey etti’.

Kedi ovaya vardığında acınacak haldeydi. Ayakta duracak hali kalmamıştı zavallı hayvanın. Hemen sağa-sola bakınmaya başladı. Dümdüz bir ovaydı burası ve karşıdaki inekten başka kimsecikler yoktu. Belki de bu inek fareyi görmüştür diye düşündü. Son takatini toplayarak ineğin yanına geldiğinde, bir şey sormasına gerek kalmamıştı. Kedi gülmeye başladı.

Manzara şöyleydi: Dümdüz bir ova, bir inek, ineğin hemen arkasında taze ‘şey’ kümesi, onun içinde dik bir kuyruk…

Yavaş yavaş yaklaştı kedi, kuyruğundan tuttuğu gibi fareyi parçalayıverdi.

Hazreti Mevlana bu hikayeden üç şey anlamak lazım diyor:

Bir: Sana her ‘şey’ atan senin düşmanın değildir.

İki: Seni ‘şey’den çıkaran herkes dostun değildir.

Üç: Bu kadar ‘şey’in içinde kuyruğu dik gezmenin alemi ne?"

Satır Arası Hikayeler - Serdar TUNCER

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

Nur_Simaa
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2009, 18:37:56 »

Benzer bir kıssayı Serdar TUNCER'ın "Satır Arası Hikayeler" adlı eserinde okumuştum. Hatırlamama vesile oldunuz. Allah c.c razı, hoşnut ola. Vesselam...

Bil mukabele kardeşim...

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: