0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Gıybet Dinledim Orucum Bozuldu  (Okunma Sayısı 186 defa)
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« : 17 Ağustos 2010, 09:35:39 »

Allah dostlarının orucu akşama kadar sadece aç kalmak de­ğildir. Onlar orucu kendini değil haram ve mekruhlara onlar kendini şüpheli olan şeylere karşı bile kendini kapatmaktır. Onla­rın derdi sadece akşama kadar aç kalmak değil, tuttukları oruçla Rıza-i ilahiye kavuşmaktır. Onlar için yılın her ayı ramazan ayı gibi yaşıyorlardı. Sürekli oruç tutardı.

Bir gün oruçlu iken yanın­da Hindistan sultanı çekiştirilip, gıybeti yapılınca;
Dıhlevi hazretleri;
"Eyvah orucum bozuldu" dedi.
Yanındakiler; "ama efendim gıybet yapan siz değildiniz" de­yince;
"Gıybeti yapan da dinleyende ortaktır." hadisi şerifi ile karşı­lık verdi.
Moderatöre Bildir   Logged

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #1 : 27 Ağustos 2010, 20:12:56 »

Hasan Basri (k.s) Hazretleri’ne bir adam gelir ve “falanca senin hakkında şöyle dedi” der.

“Ne zaman?”
“Bugün”
“Nerede?”
“Evinde”
“Onun evinde ne yapıyordun?”
“Ziyafeti vardı, onun için gitmiştim.”
“Orada ne yedin?”
“Şunu, şunu, hatta sekiz çeşit yemeğin hepsinden yedim.Bunun üzerine Tabiinin büyük imamı:
“Be adam, sekiz çeşit yemeği karnına sığdırdın da, bu sözü  sığdırmadın mı?Gıybet etme kalk git yanımdan, der.”

Müminlerarasında nifakın, bozgunculuğun, ayrılığın en önemli sebebifitnedir.
Fitne, öldürücü zehirden daha beterdir.Ve fitnenin en önemliunsuruda gıybettir, arkadan konuşmaktır, kötü zandır.
Kulaktan kulağabin türlü şekle giren bir söze sebebiyet vermemek için aleyhte vegıyabi konuşmalardan kaçınmak gerekir.
Öyle sözleri söyleyen de,dinleyen de mesuldür, insan dinlememek için gerekli tepkiyi vermeli,mümin kardeşinin arkadan hançerlenmesine yardımcı olmamalıdır.
Oanlatılan özellik o şahısta varsa gıybet, yoksa iftiradır.
Her ikisi debirbirinden daha tehlikeli olan bu şeyden kaçınmak, müminlerinkusurlarında şeytana yardımcı olamamak fazilettir ve insaniyetingereğidir.
Kimsenin bir başkasının etini dişlemeye hakkı yoktur.

Moderatöre Bildir   Logged

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: