0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: görüşlerinizi bekliyorum inşaAllah  (Okunma Sayısı 374 defa)
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« : 26 Mart 2009, 00:52:01 »

selamun aleykum kardeşler.haklar konusunu munazara etmek istedim!
1-yaşama hakkı
2-inanç kakkı
3-kültürel haklar
4-mülkiyet hakkı
5-akıl emniyeti
6-can emniyeti
7-nesil emniyeti
8-eğitim hakkı

şimdi arkadaşlar bu haklar ve unuttuğum varsa ekleyin,bunlar sistemin rızasını beklemekle elde edebilirmiyiz,yoksa sistemde kendi kulvarında söz sahibi olmaklamı elde edebiliriz?
Moderatöre Bildir   Logged

mariye
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #1 : 26 Mart 2009, 12:41:40 »

aleykum selam Bence bu haklar insanın elinde olan şeyler ama sistemin etkisiyle tamamlanan haklar zaten yaşama hakkı diger haklarıda kendi içinde kapsadıgı için bugün nekadar özgürüz.....Huh??? sistemin gerçekten rızasına kalmış ...Bu sistem yüzünden benim eğitim hakkım kayboldu, inanç hakkımı zaten sıkıntılı yaşıyorum  ama en önemlisi nesil emniyetimden korkuyorum...   

İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh…Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od.Dâra düştüm Ey Rab bana bir inşirah .....Ah-u efgânımı bir
dinleyiver, bu gece çok karanlık…katran karası olmuş göğsümü bir açıver…Daraldım…Bir bakıver..
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2009, 13:02:31 »

yaşama hakkı: kişin hakları ve ödevleri bölümünde 17. maddeye göre herkes yaşama maddi ve manevi varlığın korıma geliştirme hakkına sahiptir.
tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz.kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir ceza veya muameleye tabi tutulamaz.

inanç hakkı: din ve vicdan hürriyeti, madde 24 göre herkes vicdan dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14. madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet dini ayin ve törenler serbestir...

mükiyet Hakkı: 35. maddeye göre herkes mülkiyet ve miras hakkına sahiptir.
bu haklar ancak kamu yararı amacıyla kanunla sınırlanabilir.
mülkiyet hakkının kullanılması toplum yararına aykırı olmaz.

eğitim hakkı üçüncü bölümün sosyal ve ekonomik haklar ve ödevler kısmında : 42. maddeye göre kimse, eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz.
öğrenim hakkının kapsamı kanunla tesbit edilir ve düzenlenir.

eğitim ve öğretim, atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.

eğitim ve öğretim hürriyeti, anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz

İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır.

özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir

kardeşim anayasa ders kitabımızda bu dediğiniz haklarla  ilgili anayasa maddelerini   yazdım. tabi bunlar yasada geçen maddeler.. hayatta geçerli maddelerin bunlar olduğunu söylemek güç..

ben de diyorum yasalara göre sistem bu haklara rıza göstermiş. daha doğrusu bu yazdığım ve daha bir çok maddeyi sadece kağıt üzerinde rıza göstermiştir. uygulanılır olup olmaması konusu ise herkes için geçerli olduğunu söyleyemem. zayıf için farklı yasalar var sanki. bu hakklar güçlüler için geçerli sadece onlar yararlanabiliyor. ve bu haklar güçlülerin isteğine göre şekil alıyor..  
seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #3 : 26 Mart 2009, 23:07:24 »

habir kardeş sağol.bunlar zaten bilinen fakat pratize edilmeyen haklar.bunları elde etmek için neler yapabiliriz onu geliştirelim.ben karışmam düzenemi yoksa platform oluşturup direnmekmi?

mariye
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #4 : 26 Mart 2009, 23:48:43 »

Kesinlikle direnmek ben inanıyorumki arkadan gelen mükemmel bir islami gençlik var bu rejimin sonları diye düşünüyorum millet artık uyandı herkes neyin neoldugunu görüyo  sadece sözümüzün eri olup gerçek iman edipte korkmamak sesimizi gür adımlarımızı saglam atmamız lazım taviz vermeden ilerlememiz lazım  bugün hepimiz bize dokunmayan yılan bin yaşasın diyoruz farzı misal elimizi masaya  gerçekten saglam vurdugumuzda eminimki bizede tavizler dogacaktır bencede artık UYANMAMIZIN  vakti diye düşünüyorum bu islami gençligin uyanışını göstermesi lazım inş 

İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh…Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od.Dâra düştüm Ey Rab bana bir inşirah .....Ah-u efgânımı bir
dinleyiver, bu gece çok karanlık…katran karası olmuş göğsümü bir açıver…Daraldım…Bir bakıver..
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2009, 12:13:24 »

habir kardeş sağol.bunlar zaten bilinen fakat pratize edilmeyen haklar.bunları elde etmek için neler yapabiliriz onu geliştirelim.ben karışmam düzenemi yoksa platform oluşturup direnmekmi?
evet tabi bunlar formalite icabı kağıt üzerine dökülen maddeler..
 ben karışmam düzene çok ağır bir şey bu o zaman dalıından düşmüş bir yaprak misali rüzgar nereye eserse yaprak o tarafa doğru savrulur. susarak kesinlikle düzen sağlanamaz tam aksine herşey çığırından çıkar. güçlü güçsüz arasında büyük uçurumlar oluşur. ve ben diyorum ki bu yanlış sistem yani insanların kendilerinin oluşturduğu yasalar için ses çıkarılması, bu yasaların geliştirilmeye, değiştirilmeye,yeni maddelerin aklemeye çalışılsa bile gene gerçek manada bu haklara sahip olmak mümkün olamaz.. direnme konusunda, ses çıkarılması, karışılması gerektiği konusunda demek istediğim şu anki sisteme bir şeyler yaparak yani geliştirerek hiç bir şey elde edilemez. bu yasalar Allah 'ın yasaları kadar hiç bir zaman adil olmaz. bu direniş Allah hükümlerinin uygulanabilecek bir sistem getirmek olmalıdır.  yani ses kaldıracaksak hakk için kaldırmak lazım.. islami bir sistem için olmalıdır.

( ya ben sorunuzu yanlış mı anlamışım acaba  Huh?  )
seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #6 : 27 Mart 2009, 21:16:44 »

zaten kardeş hakk'ın sistemi olsaydı bu soruyu sormazdım!ama sistem zaten sana bu fırsatı vermeyecektir.o zaman ne yapılabilir?

HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 28 Mart 2009, 15:12:30 »

zaten kardeş hakk'ın sistemi olsaydı bu soruyu sormazdım!ama sistem zaten sana bu fırsatı vermeyecektir.o zaman ne yapılabilir?
e hakk sistemi olmadan bu dediğiniz hakları almamız mümkün değil... illede hakk sistemi diyorum olması için. o zaman darbe yapalım yaaaa..
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: