0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Güç aldığım merkez suskunlar olunca........  (Okunma Sayısı 300 defa)
hamne
Usta Üye

« : 19 Ağustos 2009, 16:22:46 »

Selam hidayete tabi olanlara olsun...
evet başlıktada beyan ettiğim gibi ilim noktasında bilgi aldığım bir merkez suskunlar mekanı, suskun cemaatin paylaşımlarından istifade ediyor, ettiriyoruz (en azından niyet bu...akıbette hayır olr diye ümid ediyorz).. bu yüzden fazla talebim oluyor diye kızmayınız lütfen hakkınızı helal ediniz...
sadete gelecek olur isek Embarrassed
Esma-ül hüsna şerhi lazım bana zihnimizde olanlar bu noktada yeterli değil kısır kalıyor, dolayısı ile beslemek için başvuracağım kaynaklar lazım..anlamından ziyade biraz açılımlı olsun istiyorum....varmı yönlendirebileceğiniz size denk gelen bir yer..yada paylaşım olarak metin halinde denk geldikçe paylaşırsanız....sevinirim...
Rabbimiz razı olsun inş....geçmiş ve gelecek yardımlarınız için Smiley
Moderatöre Bildir   Logged

''Ne mutlu Hanne gibi adayanlara ünlem
Ne mutlu Meryem gibi adananlara ünlem
Ne mutlu Zekeriya (a.s) gibi bahçıvanlara ünlem
Ne mutlu Yahya ve İsa (a.s) gibi (manevi kurban) kurbanlara ünlem''
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #1 : 19 Ağustos 2009, 17:22:46 »

güveninize layık olmaya çalışıyoruzdur inş. Smiley

aradığınız esmaul husna şerhi için http://www.hzmuhammed.net/esma/index.htm  linki işinizi görecektir sanırım...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #2 : 19 Ağustos 2009, 17:28:05 »

A.selam... Zaten burda var oluşumuzun sebebi kardeşler olarak birbirimizden istifade edebilmektir.Değil kızmak bu tür istifade isteği bizi mutlu ediyor...  Smiley
Risalelerde özellikle 10.sözde esma-i ilahiyenin çok güzel açıklamaları var...

Birinci Hakikat:

Bâb-ı Rubûbiyet ve saltanattır ki, ism-i Rabbin cilvesidir.

İkinci Hakikat:

Bâb-ı Kerem ve Rahmettir ki, Kerîm ve Rahîm isminin cilvesidir.

Üçüncü Hakikat:

Bâb-ı Hikmet ve Adâlet olup, ism-i Hakîm ve Âdilin cilvesidir.

Dördüncü Hakikat:

Bâb-ı Cûd ve Cemâldir; ism-i Cevâd ve Cemîlin cilvesidir.

Beşinci Hakikat:

Bâb-ı şefkat ve ubûdiyet-i Muhammediyedir (Aleyhissalâtü Vesselâm); ism-i Mucîb ve Rahîmin cilvesidir

Altıncı Hakikat:

Bâb-ı haşmet ve sermediyet olup, ism-i Celîl ve Bâkî cilvesidir.

NOT: Esma-i İlahiyeyi Risalelerden daha güzel şerh eden bir eserle daha karşılaşmadım.Karşılaşan varsa önerebilir...

hamne
Usta Üye

« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2009, 17:50:59 »

NOT: Esma-i İlahiyeyi Risalelerden daha güzel şerh eden bir eserle daha karşılaşmadım.Karşılaşan varsa önerebilir...

kesinlikle dediğiniz gibi Smiley
ama ancak dinleyici safında kaldım hep Embarrassed...külliyatı ben okuyup açamıyorum çünki... :(dua buyurunuz inkişaf ederde oda olur inşaAllah...
A.selam... Zaten burda var oluşumuzun sebebi kardeşler olarak birbirimizden istifade edebilmektir.Değil kızmak bu tür istifade isteği bizi mutlu ediyor...  Smiley

teşekkür ettik..Rabb razı olsun..

güveninize layık olmaya çalışıyoruzdur inş. Smiley

aradığınız esmaul husna şerhi için http://www.hzmuhammed.net/esma/index.htm  linki işinizi görecektir sanırım...
şüpheniz olmasın Smiley
ilgi alakanız için teşekkür ederim..

''Ne mutlu Hanne gibi adayanlara ünlem
Ne mutlu Meryem gibi adananlara ünlem
Ne mutlu Zekeriya (a.s) gibi bahçıvanlara ünlem
Ne mutlu Yahya ve İsa (a.s) gibi (manevi kurban) kurbanlara ünlem''
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: