0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Haiti'de Yağmacıyı Sopalarla Öldürdüler  (Okunma Sayısı 125 defa)
musabbinumeyr29
Ziyaretçi
« : 19 Ocak 2010, 08:03:22 »

Yakalanan yağmacılar acımasızca linç ediliyor. 40 yaşlarındaki bir yağmacı kilometrelerce sürüklendikten sonra sopalarla dövülerek öldürüldü.

Haiti'yi yerle bir eden depremin üzerinden dokuz gün geçmesine rağmen hala yardım dağıtımının düzenli bir şekilde yapılamaması nedeniyle şiddet ve yağma olayları her geçen gün artıyor. Başkent Port-au-Prince’da bir şişe su için bile insanlar birbiriyle kavga ederken, kamyon ve yakıt yetersizliği nedeniyle gönderilen yardımlar havaalanına yığılmış durumda.

Çadır kampların girişinde bir kamyondan gıda yardımı dağıtımında yaşanan izdihama askerler güçlükle müdahale edebildi. Yardım konvoyları ve enkazlar da yağmacıların hedefi oluyor. Güvenlik güçleri yağmacıları engellemekte yetersiz kalınca halk kendi kendini savunmaya başladı. Port-au-Prince’da enkaz yağmalayan bir kişi halk tarafından linç edildi.

Polis de bir marketi yağmalayan kalabalığa ateş açtı. 30 yaşında bir erkek başına isabet eden kurşunla öldü. Depremde yıkılan cezaevinden kaçan 4 bin 500 mahkum da şiddet ve yağma riskinin artmasına neden oluyor. Cezaevinden kaçanlar arasında ağır suçluların da bulunduğu belirtiliyor. Sokaklarda sahipsiz cesetlerin bulunduğu, kesif bir ceset kokusunun hakim olduğu başkentte depremden sonra gelen yardım görevlileri, gazeteciler ve doktorlar kalacak yer ve yiyecek bulma konusunda büyük sıkıntı yaşıyor.

Binalarda işe yarar ne bulurlarsa alan yağmacılar zaman zaman ’Ganimetleri’ paylaşamıyor.

Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: