0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Hamza RadıyAllahu Anhu'nün Müslüman Olması  (Okunma Sayısı 96 defa)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« : 31 Ağustos 2011, 13:44:20 »

Ebu Cehil, Safâ'da Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e rastladı ona eziyet edip kötüledi. Kendilerini ayıplayıp durumlarını zayıflıkla nitelediği ve hoşlarına gitmeyen sözler söylediği için Rasûlullah'a hakaret ederek intikamını aldı. Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem ise onunla hiç konuşmadı.

Bu olayı Abdullah b. Cud'an'ın azadlı cariyesi evde işitiyordu.

Daha sonra Ebu Cehil ondan ayrılarak Kureyş'in Kâ'be'nin yanındaki toplantı yerine doğru gitti ve onlarla birlikte oturdu.

Çok geçmeden Hamza RadıyAllahu Anhu yayı elinde avdan dönmüş geliyordu. Hamza RadıyAllahu Anhu çok iyi bir avcı idi. Avdan eli boş dönmezdi. Avdan döndüğünde Kâ'be'yi tavaf etmeden, kureyşin toplantı yerlerine uğramadan ve onları selamlayıp kendileriyle biraz konuşmadan ailesinin yanına gitmezdi. Kureyş'in içinde gençlerin en güçlüsü ve mizacı en sert olanı idi.

Azadlı cariyeye rastladığı zaman, Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem evine dönmüştü. Cariye Hamza'ya dedi ki:

- "Ey Eba Umâre! Keşke kardeşinin oğlu Muhammed'e biraz önce Ebul Hakem b. Hişam'ın yaptığı kötü şeyleri görseydin! O, Muhammed'i burada otururken buldu, ona ezîyet etti, onu kötüledi ve onun hoşuna gitmeyen şeyler söyledi. Sonra da ayrılıp gitti. Muhammed (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ise onunla hiç konuşmadı bile."

Bunun üzerine Hamza RadıyAllahu Anhu, Allah-u Teâlâ'nın kendisine bağışladığı kuvvetlilikle gazaba geldi. Koşarak çıktı ve hiçbir Kimsenin yanında durmadı. Çıkarken de Ebu Cehil'e rastladığında onunla çarpışmaya hazırlıklı bir halde çıktı. Mescide girdiğinde onu topluluğun içinde otururken gördü. Ona doğru gitti, başının üzerinde dikildiği zaman yayını kaldırarak onun kafasına indirdi ve feci bir şekilde yardı. Sonra dedi ki:

- "Ona nasıl söversin? Ben de onun dinindenim. Onun dediğinin aynısını diyorum. Eğer güç yetirebilirsen beni bundan çevir."

Hemen Beni Mahzum'dan adamlar Ebu Cehil'e yardım etmek için Hamza'ya doğru yöneldiler. Ebu Cehil onlara şöyle dedi:

- "Ebu Umare'yi bırakınız. VAllahi ben cidden onun kardeşinin oğluna kötü bir şekilde hakaret etmiştim."

Böylece Hamza RadıyAllahu Anhu İslâm'a ve Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e gelen vahye uymaya başladı ve bunda sebat etti.

Hamza RadıyAllahu Anhu Müslüman olduğunda Kureyş şu gerçeği iyice anlamış oldu:

Muhammed artık izzet bulmuş ve kendini korumuştur. Artık Hamza da onu koruyacaktır. Böylece Onun için tasarladıkları bazı planlardan vazgeçmek zorunda kaldılar." (Siyeri İbn-i Hişam)

Hamza, evine dönünce şeytan ona vesvese vermeye ve:

"Sen Kureyşlilerin seyyidi ulu kişi idin. Şu dinden dönen kişiye uyup atalarının dinini bıraktın ha?ünlem Ölmek, bu yaptığın şeylerden senin için daha hayırlıdır! " diyerek zihnini karıştırmaya başladı.

Öfkeye kapılarak:

"Ben de onun dediği üzereyim" deyip babalarının ve kavminin dinini bıraktığına pişmanlık duyar gibi oldu. Geceyi gözüne uyku girmeksizin ağır bir iş ve şüpheler içinde geçirdi.

"Ey Allahım! Şu yaptığım şey doğru ise onun doğru olduğunu kalbime tasdik ettir. Değilse bu hususta benim için çıkar yolu kalbime doğdur" diyerek Allah'a yalvardı.

Sonra Ka'be'ye gidip göğsünü hakka açmasını ve kendisinden şüpheyi gidermesini yüce Allah'dan diledi. Ertesi gün sabahleyin Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'in yanına gitti. Uykusunu kaçıran şüphe ve tereddütlerini Rasûlullah'a haber verdi.

"Ey kardeşimin oğlu! Ben, öyle bir iş içine düştüm ki onun çıkış yolunu bilemiyorum...

Ey kardeşimin oğlu! Senin, bana bir söz söylemeni çok arzu ediyorum" dedi.

Bunun üzerine Rasûlullah ona tavsiyede bulundu. Ahiret azabını ve nimetlerini anlattı. Onu azabla korkuttu, cennetle sevindirdi. Yüce Allah onun kalbine imanı Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'in sözleriyle yerleştirdi. (Siyeri İbn-i İshak-Hakim-Beyhaki)
Moderatöre Bildir   Logged

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: