0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Hizbullah Ana Davası Sanıklarından Çarpıcı Açıklamalar  (Okunma Sayısı 170 defa)
YÜKSEKOVA
Tecrubeli üye
**

zillet bizden uzaktır

« : 12 Haziran 2009, 20:32:20 »

Hizbullah Ana Davası Sanıklarından Çarpıcı Açıklamalar

DİYARBAKIR- 17 Ocak 2000 tarihinden beri görülen Hizbullah Ana Davası’nın 47. celsesi Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıkların avukatları Av Hüseyin Yılmaz, Mirhan Özbekli, Mehmet Anul, Necat Özdemir ve Zekeriya Yapıcıoğlu hazır bulundular. Saat 10’da başlayan ve tutuklu sanıklardan Mehmet Varol, Mustafa İpek ve Veysi Özel savunmaları yaptığı duruşma saat 17’de sona erdi.

“Uyduruk ve zalimane kanunları reddediyorum”

Savunmasını yapmak üzere söz alan Mehmet Varol, kendilerinin Hizbullah cemaatinin mensubu olmak ve İslam şeriatını hâkim kılmaya çalışmakla suçlandığını belirten Varol, 10 yıldır mahkeme salonlarında yargılandıklarını, Hizbullahi mücadelenin hak olduğunu bundan dolayı da hakkaniyetine dair delil ve mesnetleri zikretmeye ihtiyaç duymadığını belirtti.

Varol; Hizbullah’ın yönetim biçimi bu halkın yüzyıllardır canı pahasına savunduğu İslam şeriatıdır.  Bu iddiamızın en büyük delili tüm Hizbullah mensuplarına yöneltilen suçlama olan ‘Mevcut düzeni kaldırıp yerine Şer’i esaslara dayalı bir yönetim kurmak’ ifadesidir. İkinci delil ise, Hizbullah mensuplarının çoğuna yöneltilen camide Kur’an-ı Kerim dersi vermek veya almak suçlarıdır. Hizbullah’tan ceza verilenlerin dosyalarına bakıldığında hepsinde ortak olan bu iki nokta ve bu iki suçlamanın yer almasıdır. Özet olarak, bu salonda Allah-u Tealayı, meleklerini ve buradaki herkesi şahit tutarak, itiraf ediyorum. Ben şuan mevcut insan ürünü, uyduruk ve zalimane kanunları reddediyorum. Onu kaldırıp yerine Allah’ın şeraitini ikame etmek istiyorum. 15 Yaşından beri bu şuuru aldım ve bunun için çalıştım ve bu amaçla Hizbullah’a biat etim. Halen bunu savunuyorum” şeklinde konuştu.

“Devlet, 20 binden fazla dindar insanı işkenceden geçirdi”

10 yıldır mahkeme salonlarına türlü eziyetlerle getirilip, götürüldüklerini belirten Varol; “Devlet, son yirmi yılda 20 binden fala dindar insanı, Hizbullahi olduğu gerekçesiyle gözaltına almış ve tamamına kötü muamele, kaba dayak ve işkenceden geçirmiş, birçoğuna bu acımasız uygulama günlerce, hatta haftalarca yapılmıştır.” dedi. 

Sanıklardan Mustafa İpek ise; Hizbullah’ın bilinen beşeri ideolojiler ve partiler anlamında örgütlenmiş bir parti olmadığını ifade ederek, Hizbullah’ın Kur’an ve sünnet çerçevesinde hareket eden bir cemaat olduğunu vurguladı. İddia makamı tarafından atılı suçları reddeden İpek; Üzerine atılan cinayetler ve kaçırılma suçları tamamen hayal ürünü olduğunu söyledi.

Sanık Veysi Özel ise; Hizbullah’ın arşivinde görev yaptığını belirterek; askeri kanatta hiçbir zaman görev yapmadığını söyledi. Hizbullah cemaati arşive çok önem verdiğini belirten Özel; arşivcinin başka işlerde kullanılmasının yasak olduğunu vurguladı.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarını yapması için duruşmayı 19.06.2009 Cuma gününe erteledi.

Kaynak: İLKHA
Moderatöre Bildir   Logged

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: