0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Hizbullah Parti mi Kuracak?  (Okunma Sayısı 486 defa)
selvi
Yeni Üye
*

« : 01 Nisan 2009, 00:09:50 »

Hizbullah Parti mi Kuracak?

HSH- Adı sık sık Ergenekon Terör örgütü ile anılan İlhan Selçuk'un imtiyaz sahibi olduğu Cumhuriyet gazetesinde çalışan Mehmet Faraç, Hizbullah Basın Börusu tarafından yayınlanan bildiriyi bakın nasıl yorumladı.
31/03/2009 - 17:33
Faraç yazısına, “Güneydoğu’da iki örgütün faaliyetleri de aynı dönemlerde başladı. PKK 27 Kasım 1978’de kurulurken, Türk Hizbullahı’nın temelleri 11 Şubat 1979’daki İran devriminin hemen ardından atıldı. Marksist örgüt 30 yıl içinde salt terör faaliyetleriyle değil, politik yaşama müdahalesiyle de gündemde kaldı. Oysa dinci grup siyasallaşmayı beceremedi! Peki, 8 yıl önce çöküş sürecine giren Hizbullah 29 Mart seçimlerinde kimi destekleyecek?” sorusuyla başlamış.

Daha sonrasında şöyle devam ediyor, “Aslında Hizbullahçılar; örgüt lideri islami direniş  lideri’nun 17 Ocak 2000’de İstanbul’daki polis operasyonunda öldürülmesinden 4 yıl sonra ilk kez kapsamlı bir özeleştiri vermişti. Bu açılım en az CIA kadar gizliliğe önem veren ve üzerindeki sis perdesini her dönemde kalınlaştırmayı başaran Hizbullah’ın siyasi yapısını da deşifre etmişti. Örgütün “İ. Bagasi” ismiyle ilk kez “Kendi Dilinden Hizbullah” adıyla yayımladığı kitapta örgütlenmeden iç kavgaya, eylemlerden PKK ile çatışmaya, Gaffar Okkan suikastından Velioğlu’nu ölüme götüren gaflete kadar bir dizi itirafa yer verilmişti. Bu kitap aynı zamanda örgütün ilk basın bülteni niteliğindeydi”.

PKK’den farklı yöntem uyguladı

Hizbullah’ın PKK’den farklı bir yöntem uyguladığı belirttiği yazısında, şöyle devam ediyor, ” Örneğin 2004 yılından itibaren aralarında Mustazaf-Der’in de bulunduğu çok sayıda dernek kurarak Güneydoğu illeri ile batıdaki büyük kentlerde örgütlenmeye başladı. Örgütün “Doğru Haber” adlı bir gazetesi ile çok sayıda web sayfası da bu çabalara katkı sunuyor. Güneydoğu’da her seçim döneminde Hizbullah’ın bağımsız adaylar çıkaracağı konuşuldu. Ancak örgüt en azından son 10 yılda kendi adayını deşifre ederek böyle bir girişimde bulunmaktan özenle kaçındı.

Örgütün 29 Mart tavrı

Mehmet Faraç, 29 Mart seçimleri yaklaşırken Güneydoğu’da örgütün tavrının merak edildiğini, Hizbullah bu merakı yayımladığı bir bildiriyle gidermeye çalıştığı söylüyor. Faraç yazısının devamında basın bildirinsinin bir kısmına yer veriyor. “Örgütün basın bürosu görevini de üstlenen “Hüseynisevda” adlı web sitesinden Cumhuriyet’e bir mail gönderildi. Hizbullah’ın örgütlenmeye her koşulda devam edeceği vurgulanan “Müslüman halkımıza” başlıklı mektupta şu görüşlere yer verildi:

“Hizbullah’ın seçimlerle ilgili tavrının ne olacağı konusunda yapılan spekülasyonlar üzerine bir açıklama yapmayı gerekli gördük. Hizbullah cemaati bugüne kadar siyasi bir partiyi desteklemediği gibi özel olarak bir siyasi partiyi hedef de edinmemiştir. Takip ettiği strateji gereği bu konuda sessiz kalmış ve Müslüman halkı seçimlerde kendi tercihleriyle baş başa bırakmıştır. Eğer legal siyasi alanda bir mücadele verilecekse bu, sistem partilerinin güdümünde veya paralelinde değil, özgün bir şekilde ve özgür irademiz ile, İslami inanç ve ilkelerimiz ile halkımızın çıkarları doğrultusunda olmalıdır. Hizbullah cemaati; önümüzdeki yerel seçimde hiçbir partiyi desteklememe ve seçime iştirak etmeme kararı almıştır. Müslüman halkımızı sistem partilerinden uzak durmaya davet ediyoruz.”

Hizbullah AKP’den uzak duruyor

Hizbullah’ın Ak Partiden uzak durmasını, partinin Fethullahçıları ön planda tutmasından kaynakladığını iddia eden Faraç, yazısına şöyle devam ediyor, “Aslında özellikle Diyarbakır’daki siyasi çevreler, örgüt tabanının yerel seçimlerde, Başbakan Erdoğan’ın Davos şovunu göz önüne alarak AKP adaylarına destek vereceğine inanıyor! Oysa bölgedeki cemaat savaşları Hizbullah’ın bu kez AKP’den uzak durmakta kararlı olduğunu gösteriyor. Seçim boykotunda, AKP destekçisi Fethullahçıların Hizbullah’a yönelik eleştirilerini son yıllarda sertleştirmesinin de payı bulunuyor! Yani Hizbullah aslında AKP’ye destek vermeyerek Güneydoğu’da hızla örgütlenen Fethullah cemaatine de tavır almayı amaçlıyor! Bu boykot çağrısı etkili olursa; AKP ve DTP’ye uzak duran kesimler de eklendiğinde, Güneydoğu’da sandığa gitmeyenlerin sayısı önemli oranda artacak!

Hizbullah’ın seçim boykotu, örgütün önümüzdeki süreçte legal siyasette söz sahibi olmak için adım atabileceğini de gösteriyor.

Zaten dernekler, dergi ve gazeteler, radyolar, sosyal yardımlar ve dini etkinlikler bu hedefin altyapısına hizmet ediyor! Anlaşılıyor ki, PKK’nin siyasallaştığı bir ülkede, mitinglerinde yüz bin insanı toparlayabilen Hizbullah siyasal gelişmelere ve gereksinimlere kayıtsız kalmayacak!.. Güneydoğu siyasetindeki hızlı ve şaşırtıcı değişim önümüzdeki süreçte bir Hizbullah partisinin de ipuçlarını veriyor!

HÜRSEDA HABER

Moderatöre Bildir   Logged

ORTALIK HENÜZ ALACA KARANLIK İKEN,ETRAFA HAKKIN MESAJLARINI İLETEN SEN OLDUN..KADİRNÂŞİNAZLAR BİLMESELER DAHİ BUNUN BÖYLE OLDUĞUNA YER-GÖK ŞAHİTTİR..SAKIN USUL BİLMEZLERİN TAVRINA BAKIPTA SİTEMKAR OLMA..ETTİĞİN HİZMETİ HALK TAKTİR ETMESEDE HAK BİLİYORYA...
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2009, 00:25:56 »

zaten kardeş belki de bildiri buna işaret olabilir.artık türkiye gündemine oturmuş bir haberdir ve gücü ,nisbeti ortaya çıkmıştır.katılımı  dolayısıyla sadece bölgede değil türkiye genelinde heyecan uyandıracak güçteydi.siyasi dengeleri değiştirecek oluşum olacaktır.çünkü dtp gibi etnik değil ümmetçi anlayışla daha çok potansiyele sahip olabilir.

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2009, 23:29:24 »

İhvanın yaşadığı bir zillet vardı... hatırlarsanız izzet sahipleri iken partileşip zillete düştüler.... ve halada kendilerini toparlamış değiler....

kardeş bu ifade çok yalnış. bir iki dönem sonrasını Allah bilir gelişmeler nelere! gebe...çok şaşırmaya gerek yok, müslüman camia türkiyenin gerçek sahipleridirler ve Adil olmayan kanunlarla yönetilmek değil yönetmek ve idare etmek onların da en tabii hakkı...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2009, 00:19:44 »

behest kardeş bilmiyorum,amerikada hırıstiyan kabilesi var ve ha la teknolojiyi kullanmıyor.siyaset yönetimdir.belki kastteğiniz şey politikadır.yani yalan üzerine inşa dır.bu idareye talib olunmazsa ehil olmayanlar seni idare eder ve hepten zillete mahkum oluruz.bugün hamas,hizbullah siyasi temsilcilikle meşrulaştı,kendi halkını idare ediyorlar.inşaAllah daha iyi yaşamalarına sebep olacaklardır.bu seçimlerde dengeler alt üst oldu.bazı şeylerin farkına varmak lazım.sisteme her şekilde yardımcı oluyoruz ve ayakta tutuyoruz.ama aynı hizmetleri alamıyoruz.dtp kendi taleplerine bu şekilde cevap arıyor ve buluyor.sen neden cevap aramıyorsun.öyle yorum yazarak gelecek için çalışma yapılmaz.her ülkeye bir idareci ve efradı lazım,ordusu lazım,hizmet daireleri lazım,ve hatta çıkıp tevhidi bürokrasiye anlatmak lazım.ihvanı belliki tanımıyorsun,şehid benna r.a. meyhaneden adam toplardı.sen kaç sarhoşun hidayetine sebep oldun.firavni sistemin altındaki ihvan kaç şehid verdi,hamasa bak atılan bombalar taş olsaydı kimse kalmazdı,meşal hiç bir zaman taviz vermedi ve siyasi büro şefi kendisi vede sürgün hayatı.siyasi temsilcimiz olsaydı bugün ha la kara lekeler fesat gruplara malzeme olurmuydu?10 yıl sonra neden böyle demiştim diyeceksin.

emheydd
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2009, 10:35:49 »

başkası değil Hızbullah parti kuracak. çok komık ve imkansız bir şey.
Hızbullah'ın 10 ferdinden 9'u gunumuz siyasetine karşı boyle bir şey olamaz.
ve bu anlattıklarınız ancak hayal olur.
beheşti kardeşin dediği gibi oralara gidip izzetimizi ayaklar altına aldırtmayız
Allah'ın hukmune karşı hukum koyup ilahlık taslamayız,
İslamın azılı düşmanları üzerine yemin edip meclis kursusunde yer almayız,
Küfrun safına geçersek kufru nasıl yıkacaz.
olaylara bakarken kur'an ve sunneti tartı yaparsak particiliğin ne kadar nankörce bir şey olduğunu anlarız.
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2009, 13:14:25 »

ben de hizbullahın bir parti kurmasını yanlış bulmuyorum tabi bunu amaç olarak değilde araç olarak kullandığı sürece hak veririm. yani amaç koltuk sevdası, bu sitemi devam ettirmek için olmamalıdır. bazı şeylere ortam hazırlamak için olmalı.ki zaten hizbullahın hakk için çalıştığına inanıyorum.
hizbullah ne akp den yana ne de başka bir partiden yana olmadığını, ayrı bir partı olduğunu  göstermeye çalışıyor. neden bu ayrı partiyi kurmaya çalışmasın ki... tabi böyle olurken davalarından vazgeçmedikleri /taviz verilmediği sürece inşAllah zelil duruma düşmezler..

herkes fikrini söyler katılmıyorsak eğer senin düşüncen yanlıştır diyemeyiz. senin için doğru olmayabilir ama katılmadığınız fikri söyleyen için aynı şey değil. senin gibi düşünmüyorum demek daha doğru olur. ne biliyorsun senin düşüncenin doğru olduğunu belki senin düşüncen de bir başkasına göre doğru değildir. ne yani fikirler, düşünceler aynı değildir diye o senin düşüncen yanlış diğeri yok senin yok diğerinin yanlış deyip o zaman bütün düşünceler yanlış! burada hepimiz müslüman ve kardeşiz inşAllah. kimsenin kimseyi kırmaya hakkı yoktur. inşAllah daha dikkatli olalım..
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2009, 19:50:27 »

arkadaşlar kırıcı olmadan...  beheşt kardeş müslümanları tenkit et, aman ha tekfir etme.
abilerim hakkınızı helal edin ama yanıtlarınız biraz sert ve kırıcı olmuş...

''İhvanın yaşadığı bir zillet vardı... hatırlarsanız izzet sahipleri iken partileşip zillete düştüler.... ve halada kendilerini toparlamış değiler....'' ifadene karşılık
bende: kardeş bu ifade çok yalnış
dediğim içinmi çok sert olmuş Smiley

not:
değerli kardeşler yorumlarımızı yaparken yasal olarak sorumluluk altında olduğumuzu unutmayalım.
selam ve dua ile

vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2009, 20:52:59 »

beheşt kardeşim son olarak: zillete düşenler kafirler, fasıklar ve yoldan çıkmış münafıklardır. ihvan gibi müslüman bir camia zillete düşmemiştir ve onlar izzet sahibi  müminlerdirler. Kur'an, "İzzet Allah'ın Resulunun ve müminlerindir" der. (el-Münâfikûn, 63/8)''

vesselam

seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2009, 20:55:31 »

behest kardeş kırılmadım sana sadece hala anlaşamıyoruz;yaşadığımız ülkenin devletine vergi,kanunlara uygunluk v.s görevlerle yardımcı olmuyoruzmu?bizler yorum yazarak bir şeyler yapamayız.fıkhı dahi anlatmak için onlara,seninde bir kulvarının olması lazım.
1-basın
2-görsel medya
3-sivil toplum hareketi
4-siyasi parti
5-sanayi odaları
6-yerel yönetim
7-eğitim ve öğretim
8-kültür dayanışma dernekleri...v.s

yani topluma bunlarla daha fazla iletişim kurabiliriz.ancak siyaseti bilmediğimiz için farklı düşünüyoruz.devlet idaresi için siyaset gereklidir.bugün şeriat olsa dahi bunun mercileri vardır.şuradan sokak oturanlarına kadar.yani doğru bildiğimizi onlara anlatmak için bu gereklidir.yoksa biz kimseyi tekfir edecek yetkiye sahib değiliz.ancak ihvana zilleti yakıştırmanız bizleri şahsımca beni üzmüştür.25 yıl önce okudum şehid bennayı,şehid kutubu.onlar efsanede değil şehid tirler.peygamber dostlarıdır.onlara saygı dahi olsa bunu kullanmamanız gerekirdi diye düşünüyorum.herkes hizmetinin ecrini rabbinden alacaktır.bizler bugün bunları tartışıyorsak ihtilafımız inşaAllah rahmete dönecektir.genede kırıcı olmuşsam hakkını helal et.ehuy.vuslat sevdası kardeşim"""izzet Allaha ve inananlaraındır."""teşekkür ederim.

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: