0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: HİZBULLAHÇI KURULUŞLAR LİSTESİ (yorumsuz)***  (Okunma Sayısı 667 defa)
YÜKSEKOVA
Tecrubeli üye
**

zillet bizden uzaktır

« : 21 Kasım 2008, 17:01:45 »

Hizbullahçı kuruluşlar listesi
Hizbullahçıların dernekleri, dersaneleri, özel okulları, dergi, radyo, gazeteleri.... Aktüel, Hizbullah'ın yeni yapılanmasındaki temel organlarının isimlerini verdi21 Kasım 2008 / 13:22
Avrupa'da bu faaliyetleri bulunan örgüt Türkiye'de de boş durmuyor. Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere tüm Türkiye'de hızla örgütleniyor. Bunun için de en başta Mustazaflar Derneği'ni kullanıyor.

33 DERNEK KONTROL ALTINDA

Hizbullah'ın etkinlik alanı sadece Mustazaflar Derneği ile sınırlı değil. Örgüt 33 derneği kontrol altında tutuyor. Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği, İkra-Der (İkra Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bilge Kültür Eğitim Sağlık ve Dayanışma Derneği, Şefkat Eli-Der (Şefkat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), Akdeniz Kültür İlim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Anadolu İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Anadolu-Der), Toplumsal Dayanışma ve Şura Derneği (Şura-Der) bu derneklerin en belli başlıları.

ÜÇ TANE KİTABEVİ
Örgütün üç tane de kitabevi var; Seyran Reklam, Özlem ve Dua isimlerinde. Seyran Reklam, Güneydoğu Anadolu'da, Bingöl'de yayıncılıkla uğraşıyor. Özlem ve Dua ise İstanbul'da İslamcı yayınevleri arasında yer alıyor.

İKİ DERSANE İŞLETİYORLAR
Hizbullah Bingöl'de BİL, Diyarbakır'da ise As İntegral dershanelerini işletiyor. Bu dershanelerde özellikle lise çağındaki öğrencilere ulaşan örgüt, daha sonra öğrencilere aktarıma geçiyor.

YAYIN ORGANLARI
Örgütün bir de haftalık gazetesi var; Doğru Haber.

Kısa dönemlik hedefleri arasında gazeteyi günlük hale getirmek ve bir televizyon kanalı kurmak var. 35 bin dolara satın alınan Çağrı FM'de örgütün denetiminde yayın yapıyor. Ancak güvenlik güçlerine göre asıl hedefleri ülke çapında yayın yapacak bir televizyon kanalına sahip olmak.

Türkiye'de yayın yapan, İnzar dergisi de örgütün yayın organları arasında. 19 bin tiraja sahip derginin bir de çocuk eki var.

ÖZEL OKUL KURUYORLAR
Hizbullah, sadece üniversiteye hazırlık dershaneleriy-le yetinecek gibi gözükmüyor. Diyarbakır'da bu yıl faaliyete geçecek bir özel okulun da inşaatı sürüyor.

Kaynak: Aktüel
Moderatöre Bildir   Logged

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2008, 18:53:38 »

aktüel dergisinin yasal olan bu kurum ve kuruluşları illegal bir örgüt gibi göstermesini esefle karşılıyorum ve kınıyorum.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
kerwan
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2008, 19:11:24 »

bunlar hepsi yasal legal illegal değil aktuel dergisini nefretle kınıyorum oda aksiyon zaman gazetesi gibi ispiyonların en başından geliyor Allah zalimleri kahru perişan etsin inş
karikatürist
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2008, 20:50:47 »

esedullah1 kardeşim nerdesin bu kaberleride kınamanı bekliyoruz. nersiniz bu ispiyonculuk Resulullahın yolunda giden bir öndere yakışıyor mı yada resulullah yapıyormuydu beyle...

hazır aktüel liste vermişken bunları biraz araştırıp bilgi edinmenizi öneririm.

selametlee

Anladim işi, sanat Allah'i aramakmis;
        Marifet bu, gerisi yalniz çelik-çomakmiş...  N.Fazıl KISAKÜREK
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2008, 21:59:31 »

BU TÜR KARLAMA KAMPANYALARİNDA ŞİMDİYE KADAR GÜSTERDİKLERİİ

BÜTÜN GAYRETLERİNE RAĞMENN HİÇ BİR BAŞARİ ELDE EDEMEMİŞLER

AllahİN İZNİYLE HİÇ BİR ZAMAN DA BAŞARİLİ OLMAYACAKLAR..

İSLAMİ HAREKET..KEMALİST REJİMİN DERİN DEVLETİNİ

WE ONA BAĞLİ BÜTÜN GÜÇLERİNİ PLAN PROJE HEDEF

MAKSAT MANTİK WE TAKTİKLERİNİ

ÇOOK İYİ ANLAMİŞTİRR

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2008, 09:58:30 »

şaşırdım yav hayret nasıl vuslatsevdası sitesinide yayınlamamışlar listede Smiley izzet ve şeref Allah IN YANINDADIR LAKİN MUNAFIKLAR BUNU BİLEMEZ ayeti ne güzel tarif ediyor bunları.
legal olarak yayın yapan bu kuruluşları böyle alçakça ihbar etmek acaba zerre kadar iman taşıyan bi müslümanın işimi.
ama doğru bunlar diyalogdan yana yahudi hristiyan gibi cici abileri dururken her halde müslümanlarla diyaloga gececek hallleri yok bu zeka özürlü fitne beyinli zihniyetin.
Allah haktan ayırmasın bizi ve hak yolda tüm kınamalara rağmen sabır sebat ve azim versin tüm müslümanlara.

(dualar sana filistin)
vahdetbilinci
Yeni Üye
*

Zalimler İçin Yaşasın Cehennem

« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2008, 14:54:05 »

Selamün Aleyküm,
Değerli kerdeşlerim biz kınayıcıların kınamasından ne korkarız ne de geri adım atarız. Biz buyuz.Yaptıklarımızda zerre kadar bir hata bulamazlar. İnsanları sadece bir olan Allah'ın vahdetine davet ediyoruz. Eğer bu yapılanlar suçsa Abdusselam olmaya hazırız.

"Ne bir dua ne Fatiha isterim sizlerden. İntikam… Ah intikam!..
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #7 : 23 Kasım 2008, 00:46:16 »

Çağrınız tüm insanlığa ve mazlumlara. Çevreniz setlerle çevrilmiş olsa da, başınıza tağut bekçileri dikilse de aldık mesajınızı, duyduk sesinizi
eserali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2008, 12:11:25 »

s.a ya bu insanları hiç vicdan duygusu yoki bi islami çalışma gördüğünde hemem yok etmek isterler  Allah onları kahretsin bu  gibi insanlarada firsat vermesin inş
bymusab
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #9 : 23 Kasım 2008, 12:14:36 »

aktüel dergisinin yasal olan bu kurum ve kuruluşları illegal bir örgüt gibi göstermesini esefle karşılıyorum ve kınıyorum.
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: